לזניה ירוקה עם פרחי ברוקולי, אפונה וזוקיני, עם רוטב בשמל מתובל בפסטו

מצד אחד אפשר לפנק את המשפחה במאפה פסטה עשיר, עם כמות נדיבה של רוטב קרמי וממכר ומצד שני כדאי להכניס בו גם ירקות שיוסיפו מרקם, צבע ורכיבים מזינים

Xnet אוכל

|

14.05.20 | 08:30

לזניה מלאה בירוקים ורוטב בשמל קרמי ומפנק (צילום: נמרוד סונדרס)
לזניה מלאה בירוקים ורוטב בשמל קרמי ומפנק (צילום: נמרוד סונדרס)

 * המתכון באדיבות המותג ברילה

 

מרכיבים

תבנית מלבנית 36X24 ס״מ

 

לבשמל

  • 100 גרם חמאה
  • 70 גרם (1/2 כוס) קמח
  • 1 ליטר חלב
  • מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
  • מעט אגוז מוסקט
  • 3 כפות גדושות רוטב פסטו

 

ללזניה

  • 1 חבילת עלי לזניה ירוקים, או רגילים
  • 3-2 זוקיני פרוסים בעזרת קולפן או חופן עלי תרד
  • פרחים מראש ברוקולי אחד בינוני, מאודים ופרוסים
  • 1/2 1 כוסות אפונה ירוקה

 

אופן הכנה

  1. הבשמל: ממיסים את החמאה בסיר, מוסיפים את הקמח ומערבבים בכף עץ על להבה נמוכה, עד שהקמח מקבל צבע קל. יוצקים פנימה את החלב וטורפים במטרפה, עד לקבלת רוטב חלק ללא גושים. מוסיפים את יתר המרכיבים ומבשלים עוד כמה דקות, עד שהרוטב סמיך דיו. מכבים את האש ושומרים בצד.
  2. מחממים את התנור ל-200 מעלות ומשמנים את התבנית במעט שמן זית.
  3. הלזניה: מסדרים בתחתית התבנית שכבה אחת של עלי לזניה, מורחים עליהם 2 כפות גדושות של בשמל ומפזרים מעל פרוסות זוקיני, ברוקולי פרוס ואפונה. מכסים בשכבה נוספת של עלי לזניה וחוזרים על התהליך עד השכבה העליונה, אותה מסיימים ברוטב בשמל עם מעט ירקות.
  4. מכסים בנייר אלומיניום ואופים 30 דקות. מסירים את הכיסוי ואופים 15-10 דקות נוספות, עד שהלזניה שחומה ומבעבעת. מצננים ופורסים. חשוב לפרוס את הלזניה כאשר היא מצוננת כדי לקבל פרוסות נאות.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר חלבי
דרגת קושי בינונית
דירוג הגולשים (1 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג