גבר הולך לבידוד דרך מרפסת: איך מתמודדים הרווקים בזמן קורונה?

אפליקציות ההיכרויות מוצפות בהודעות, מצד שני, אין לאן לצאת לדייטים, ומי רוצה עכשיו לעשות סקס או אפילו להתנשק? כך נראים חיי הרווקים והרווקות בימים אלו

באמת אחראי להיפגש בימים אלה עם מישהו זר? (צילום: Shutterstock)
באמת אחראי להיפגש בימים אלה עם מישהו זר? (צילום: Shutterstock)
מאז שאזרחי ישראל קיבלו הוראה לא לצאת מהבתים שלא לצורך, גם רונה סטרשנוב, קופירייטרית בחברת ייעוץ לאסטרטגיה, מצאה את עצמה עובדת מהבית, או כפי שהיא קוראת לזה: "עברתי לעבוד במוד פיג'מה". מצד אחד סטרשנוב (36), רווקה מתל־אביב, מודה שעכשיו, יותר מתמיד, הייתה שמחה מאוד אם הייתה אהבה חדשה בחייה. מצד שני, היא מרגישה שלמצוא אהבה שכזו – לפחות בשלב הזה – היא כמעט משימה בלתי אפשרית.

 

"אם הרגשת קצת בודדה קודם, אז עכשיו כשאת כבולה לבית, את מרגישה את זה פי כמה", היא מסבירה. "היה מאוד נחמד אם היה לי מישהו לעבור איתו את התקופה, שיפיג את השעמום, שיחווה איתי, שירגיע, שינחם. אבל אני פסימית לגבי האופציה שזה יקרה כרגע".

רונה סטרשנוב: "אם הרגשתי קצת בודדה קודם, אז עכשיו כשאני כבולה לבית, אני מרגישה את זה פי כמה. היה מאוד נחמד אם היה לי מישהו שיפיג את השעמום, שירגיע, שינחם"

 

לפני משבר הקורונה, מספרת סטרשנוב, "הייתי חדורת מטרה. הייתי רשומה לשתי אפליקציות, הייתי בהן כמעט כל יום, מדפדפת כל פעם שהיו לי דקות פנויות. בממוצע היה לי דייט לפחות פעם בשבוע. עכשיו אני מוצאת את עצמי פחות נכנסת לאפליקציות. נניח שאפגוש מישהו חמוד ואתחיל להתכתב איתו. לאן בדיוק נצא? אני ממש לא רואה את עצמי נפגשת עם מישהו בבית שלו או שלי, מה גם שעכשיו גם זה אסור. ומה אם אותו בחור חולה או נשא? זה באמת אחראי להיפגש בימים אלה עם מישהו זר?"

 

אז כרגע את שמה את הדייטינג על הולד?

"לא באופן מוחלט. לפעמים רצות לי בראש כל מיני פנטזיות. למשל, שאתחיל להתכתב עם מישהו שמאוד ימצא חן בעיניי אבל בגלל המצב לא נוכל להיפגש. במשך שבועות ארוכים נדבר בטלפון, ננהל שיחות נפש ונתאהב. בסוף, אחרי שהכל ייגמר, ניפגש לראשונה ונחיה יחד לנצח".

 

נשמע לא רע.

"היו לי פנטזיות עוד יותר הזויות, כמו שאצא עם מישהו לדייט ואחרי זה יתברר שהוא חולה. בהמשך יתברר שגם אני נדבקתי, אבל בגלל ששנינו מאוד מצאנו חן זה בעיני זה, זה פחות יפריע לי ונחליט לעשות את הבידוד ביחד. מצד שני, עברה לי המחשבה שאפגש עם מישהו שלא ימצא חן בעיניי, ובהמשך יתברר שהוא חולה ושנדבקתי. זה כמובן הרבה פחות סימפטי ורומנטי".

 

רונה סטרשנוב. פנטזיה על בידוד ביחד (צילום: יניב אסא)
    רונה סטרשנוב. פנטזיה על בידוד ביחד(צילום: יניב אסא)

     

     

    דייט על ספסל 

    משבר הקורונה גורם לכולנו להרגיש כאילו התעוררנו לתוך סרט מדע בדיוני בלי לדעת מתי ואיך הוא ייגמר. בזמן שזוגות עם ילדים שואלים את עצמם איך להעביר ימים שלמים ביחד בבית, בעולם הסינגלים מתמודדים עם קשיים אחרים. איך בכלל מנסים ליצור אינטימיות, כשראש הממשלה מבקש שנקפיד על מרחק של שני מטרים זה מזה?

    דורון אמיץ (41), רווק מתל־אביב, בעל חברה לבניית מתחמי אופניים וסקטים, שותף לגישה הפסימית. "אני מאוד סקפטי שאמצא עכשיו את אהבת חיי", הוא מצהיר. "זה זמן פחות מגניב להכיר מישהי. לפני המשבר היה אפשר להכיר במסיבות, באירועים. אחרי זה, במקרה הטוב, היית יכול להכיר בתור לטייק־אוויי של הקפה. עכשיו, לאור ההנחיות החדשות, גם זה בלתי אפשרי".

    דורון אמיץ: "עד היום, בחיים לא הייתי מציע לבחורה להיפגש איתי לקפה על ספסל ברוטשילד. זו נראתה לי הצעה של קמצנים. עכשיו הצעתי את זה למישהי והיא זרמה"

     

    מה לגבי אפליקציות?

    "אני באמת נכנס לשם עכשיו יותר, ונראה לי שזה מה שהרבה עושים. יש יותר תנועה ויותר היענות. לפני יומיים, למשל, מישהי שהתכתבתי איתה בעבר ונוצר נתק, פתאום חזרה לכתוב לי. אני משוכנע שזה בגלל המצב הנוכחי: יותר משעמם ויש יותר זמן פנוי. פעם לרווק הממוצע הערבים היו מלאים: ערב אחד יוצאים לדייט, ערב אחר יוצאים עם חברים. עכשיו, בגלל שאין לאן לצאת, יש פחות תוכניות. אבל זו אליה וקוץ ובה, כי אחרי שאתה מתכתב עם מישהי, גם אין לכם לאן לצאת. עד היום, בחיים לא הייתי מציע לבחורה להיפגש איתי לקפה על ספסל ברוטשילד. זו נראתה לי הצעה של קמצנים. עכשיו, בגלל שאין תחליף אחר, הצעתי את זה למישהי. האמת היא שבהתחלה אמרתי לה את זה בכלל בצחוק, אבל היא זרמה".

     

    נו, אז טוב, לא?

    "אני לא יכול להגיד שאני יותר מדי נלהב. אין בדייט מהסוג הזה וואו. בימים כתיקונם, גם אם הבחורה שאתה יוצא איתה מתגלה כמישהי שלא בדיוק לטעמך, אתה עדיין יכול ליהנות מהערב עצמו, מזה שלפחות יצאת לאיזה בר או מסעדה טובה. כאן אין אפילו את זה. ויש כמובן גם את כל עניין האינטימיות".

     

    כלומר?

    "ברור שגם החשש להידבק רץ במחשבות. זה הופך אותי לעוד יותר בררן. עד עכשיו הייתי יכול לקבוע דייט עם מישהי גם אם לא הייתי סגור עד הסוף שיש לזה פוטנציאל. היום אני בוחר להיפגש רק עם מישהי שממש עושה לי את זה. אין ספק שמאז שנכנסה הקורונה לחיינו צמצמתי את כמות הדייטים שלי באחוזים גבוהים".

     

    דורון אמיץ. החשש להידבק צמצם את כמות הדייטים (צילום: אלבום פרטי)
      דורון אמיץ. החשש להידבק צמצם את כמות הדייטים(צילום: אלבום פרטי)

        

      הצעות נישואים

      שיר הספרי (45), עורכת דין ובעלת חברה למיתוג ערים ונדל"ן מגבעת־שמואל, גרושה פלוס ארבעה (שלישייה בני 21 וילדה בת 11), שמחה לדווח גם היא שבכל מה שקשור לרשתות החברתיות, משבר הקורונה דווקא הביא ל"אינפלציה".

      שיר הספרי: "בשבועות האחרונים גברים כותבים לי הודעות בלי סוף. נורא רומנטיות וגם נורא אפוקליפטיות. זה נובע מבדידות של אנשים, שנמצאים בבית, וגם מתוך פחד"

       

      "בשבועות האחרונים גברים כותבים לי הודעות בלי סוף", היא חולקת. "חלק מהם אלה גברים שהייתי איתם בקשר בעבר, או כאלה שמכירים אותי ועד היום חששו לפנות אליי. הם כותבים לי הודעות נורא רומנטיות וגם נורא אפוקליפטיות, למשל: 'תמיד רציתי להתחיל איתך ולא היה לי אומץ. זו ההזדמנות שלנו להיות יחד לפני שכולנו נמות'. או: 'כמה הייתי רוצה לראות אותך, שתפיגי לי את הבדידות'. אפילו קיבלתי כמה הצעות נישואים".

       

      טוב, עכשיו הגזמת.

      "אני רצינית לגמרי. היו שכתבו לי: 'אנחנו צריכים להתחתן'".

       

      איך את מסבירה את זה?

      "זה נובע לדעתי גם מבדידות של אנשים, שרבים מהם כרגע לא עובדים ונמצאים בבית, וגם מתוך פחד. תחושה שסוף העולם מתקרב והרצון לא לפספס".

       

      גם את חווה תחושות דומות?

      "פחות. הראש שלי ממוקד כרגע יותר בהישרדות בריאותית וכלכלית. אני בעיקר חושבת איך להישאר עם הראש מעל המים מבחינת העסק שלי".

       

      שיר הספרי. פחד מפספוס (צילום: מיכאל טופיול)
        שיר הספרי. פחד מפספוס(צילום: מיכאל טופיול)

         

         

         

        נעבור לדייטים וירטואליים

        אופיר לוי (47) מראש־העין, דובר בית החולים קפלן־הרצפלד ושירותי בריאות כללית מרכז, גרוש ואבא לשלושה (18, 16, 11), עדיין מסרב לאבד תקווה. "בגלל העבודה שלי, יש לי היום פחות זמן להיכנס לאפליקציות", הוא אומר. "אבל כשאני כן נכנס, אני מרגיש שיש בהן דווקא שינוי לטובה".

        אופיר לוי: "אין ממש הבדל בין נשיקה בדייט לזוג נשוי, שכל אחד מהם יוצא לעבודה בבוקר ופוגש אנשים ועלול להדביק את בן הזוג בזמן שהם ייפגשו בבית בערב"

         

        למה הכוונה?

        "ההתכתבויות והשיחות הפכו לפחות שטחיות. מדברים יותר על החיים. במקרה שלי, אני משער שהרבה בחורות רואות מה העיסוק שלי ולכן מיד מתחילות לשאול אותי שאלות בנושאי בריאות. אני מאוד שמח לענות, כי זה תחום שאני מאוד אוהב ומבין בו. כל זה גורם לי להרגיש עוד יותר מפוקס ואנרגטי, גם בזמן ההיכרות הראשונית וגם במהלך הדייט עצמו".

         

        לאן בדיוק יוצאים לדייט?

        "עד לאחרונה, עדיין אפשר היה לעשות טיול בפארק באוויר הפתוח. וגם לזה היו לא מעט יתרונות בעיניי: לא צריך להתלבש בהידור ומגיעים לדייט יותר אותנטיים, לא חייבים להתחיל את הדייט מאוחר, והכי חשוב: אין רעשי רקע. אפשר לשמוע אחד את השנייה כמו שצריך, ובזכות זה להכיר יותר".

         

        בתור עובד במערכת הבריאות, אינטימיות עם אדם זר בתקופה הנוכחית לא עלולה להיות מסוכנת?

        "אין ספק שיש בזה סיכון. היום, רק מללחוץ יד למישהו אתה עלול למצוא את עצמך בסכנת הידבקות. אבל זה לא שהלכתי והתנשקתי עם כל אחת. גם מספר הדייטים היה מצומצם יותר מן הסתם. ולגבי נשיקה – הכל תלוי ברמת הכימיה עם אותה אחת, ממש כמו בזמנים רגילים. תחשבי על זה שאין ממש הבדל ברמת החשיפה בין נשיקה בדייט לזוג נשוי, שכל אחד מהם יוצא לעבודה בבוקר ופוגש אנשים במהלך היום ועלול להדביק את בן הזוג כשהם נפגשים בבית בערב וישנים באותה מיטה".

         

        עכשיו, בכל אופן, מבקשים להימנע גם מלצאת לפארק.

        "נכון. אני חושב – ולא בציניות – שאם הגבלות הקורונה יתרחבו ויימשכו, נעבור לדייטים וירטואליים מול מסכים בבית על כוס קפה. אתגר מעניין. אני כבר רואה המצאת אפליקציה לדייטים וירטואליים. ואם כן, שיזכרו איפה קראו על זה לראשונה".

         

        אופיר לוי. השיחות הפכו לפחות שטחיות (צילום: אלבום פרטי)
          אופיר לוי. השיחות הפכו לפחות שטחיות(צילום: אלבום פרטי)

           

          היו כאלו שנשארו בפיג'מה

          קבוצת הסינגלים פלוס כבר העבירה את המפגשים למסך הקטן

           

          האם בקרוב הדייטים שלנו יהפכו לווירטואליים? אם תשאלו את מנהלי קבוצת הפייסבוק "פלוס", שכוללת קרוב ל־4,000 סינגלים, התשובה בהחלט חיובית. בערב שבת האחרון יזמה הקבוצה מפגש חברתי דרך אפליקציית ZOOM שזכה לשם "קפה און ליין". במפגש השתתפו כ־20 חברים והוא נמשך קרוב לארבע שעות. "היה מפגש מקסים", מספר רן ליפשיץ (39), אחד ממנהלי הקבוצה. "דיברנו על ענייני היום: אקטואליה, מה עושים בבית ועם הילדים בתקופה הזו, וכמובן מה קורה עם זוגיות כרגע".

           

          מהיכן בא הרעיון?

          "הרבה חברים הסבירו שהם חוששים לצאת החוצה, וכדי לשמר את הפעילות החברתית שלנו אמרנו שהשלב הבא יהיה מפגשים און ליין. אני מודה שהופתעתי מאוד מההיענות".

           

          למה באמת שאנשים ירצו לקחת חלק בכזה מפגש?

          "מדובר באנשים שמאוד חשובה להם החברתיות, ומאוד קשה להם להסתגר בבית. יש משהו מאוד מהנה בזה שמדברים במקביל עם כמה אנשים שונים, שרואים הרבה פרצופים על המסך. מובן שאין תחליף למפגש אמיתי, אבל בתקופה הנוכחית זה עדיף על כלום".

           

          אפשרי לדעתך למצוא כך זוגיות?

          "אני משוכנע שכן. במהלך המפגש אפשר לראות איך כל אחד נראה ונשמע, ולהבין אם יש איתו קליק ראשוני. האפליקציה מאפשרת לשלוח הודעות גם בפרטי, כך שאם יש אנשים שמצאו חן זה בעיני זה, לא תהיה להם כל בעיה להמשיך לשוחח בהמשך גם בנפרד".

           

          ולשאלת השאלות: הנוכחים התלבשו יפה או נשארו בפיג'מה?

          "היו כאלה שנשארו בפיג'מה והיו שהתלבשו יותר בהידור".

           

          הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
          הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
           
          הצג:
          אזהרה:
          פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד