למה להתעסק בקטנות? מאפי שמרים אישיים בצורת אוזני המן במילוי פרג

פתרון נהדר לכל מי שנמנע מאוזני המן בגלל הכבדות שלהן (שלא לומר מרקם של יציקה) - בצק שמרים שמקליל את כל הסיפור ונותן למלית הקלאסית את מרכז הבמה

Xnet

|

08.03.20 | 08:56

כבר לא מרגיש כמו יציקה: אוזני המן מבצק שמרים (צילום: טל סיון ציפורין)
כבר לא מרגיש כמו יציקה: אוזני המן מבצק שמרים (צילום: טל סיון ציפורין)

 * המתכון באדיבות עופר גל, שף קונדיטור ראשי של בוטיק סנטרל

 

מרכיבים

12 יחידות

 

למלית

  • 100 מ"ל חלב
  • 50 גרם סוכר
  • 50 גרם סילאן
  • 20 גרם חמאה
  • 100 גרם פרג
  • 50 גרם רסק תפוחי עץ
  • קליפת לימון מגוררת

 

לבצק

  • 30 מ"ל מים פושרים
  • 30 מ"ל חלב פושר
  • 10 גרם שמרים טריים
  • 275 גרם קמח
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • קורט מלח
  • 150 גרם חמאה רכה
  • 1 ביצה
  • 2 חלמונים להברשה

 

אופן הכנה

  1. המלית: שמים בסיר את החלב, הסוכר, הסילאן והחמאה ומבשלים על אש קטנה, עד שהסוכר נמס.
  2. מוסיפים את הפרג ומבשלים עד שהתערובת מתאחדת. מוסיפים את רסק התפוחים ומתבלים בקליפת לימון מגוררת. מערבבים ומצננים היטב בצד.
  3. הבצק: שמים בקערה את המים ואת החלב הפושר, מוסיפים את השמרים ומערבבים.
  4. שמים בקערת המיקסר את הקמח, אבקת הסוכר והמלח ומערבבים.
  5. חותכים את החמאה לקוביות, מוסיפים למיקסר ומעבדים עד שהחמאה משתלבת עם התערובת היבשה. מוסיפים את הביצה ותערובת השמרים, מעבדים במהירות בינונית עד קבלת בצק אחיד ושומרים במקרר עד השימוש.
  6. הרכבה: מרפדים תבנית בנייר אפייה, מחממים את התנור ל-170 מעלות.
  7. מרדדים את הבצק לעלה דק, קורצים עם הקורצן עיגולים. אוספים את שאריות הבצק, לשים אותם לבצק אחיד ומרדדים אותם שוב לעלה כדי לקרוץ עיגולים נוספים. עד שיש לכם 12 יחידות.
  8. שמים במרכז כל עיגול כ-50 גרם מהמלית. מרימים שני צדדים של עיגול הבצק ומחברים ביניהם. סוגרים על ידי הרמת צד שלישי של העיגול וחיבור הבצק לצדדים שערמנו, כך שנקבל משולש שמרכזו חשוף.
  9. טורפים את החלמונים עם מעט מים ומברישים בתערובת את האוזנים. מסדרים אותן בתבנית ומניחים למאפים לעמוד כחצי שעה בטמפרטורת החדר.
  10. אופים כ-17 דקות עד שהאוזנים מקבלים גוון זהוב. מוציאים, מצננים ומגישים.

 

    מחפשים מאפים נוספים לשים במשלוח המנות? נסו את אלה:

     

     לחצו על התמונה כדי להגיע למתכונים (צילום: אפרת מוסקוביץ)
    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכונים (צילום: אפרת מוסקוביץ)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר חלבי
    דרגת קושי בינונית
    דירוג הגולשים (0 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג