
כבר לא מרגיש כמו יציקה: אוזני המן מבצק שמרים (צילום: טל סיון ציפורין)
* המתכון באדיבות עופר גל, שף קונדיטור ראשי של בוטיק סנטרל
מרכיבים
12 יחידות
למלית
- 100 מ"ל חלב
- 50 גרם סוכר
- 50 גרם סילאן
- 20 גרם חמאה
- 100 גרם פרג
- 50 גרם רסק תפוחי עץ
- קליפת לימון מגוררת
לבצק
- 30 מ"ל מים פושרים
- 30 מ"ל חלב פושר
- 10 גרם שמרים טריים
- 275 גרם קמח
- 100 גרם אבקת סוכר
- קורט מלח
- 150 גרם חמאה רכה
- 1 ביצה
- 2 חלמונים להברשה
אופן הכנה
- המלית: שמים בסיר את החלב, הסוכר, הסילאן והחמאה ומבשלים על אש קטנה, עד שהסוכר נמס.
- מוסיפים את הפרג ומבשלים עד שהתערובת מתאחדת. מוסיפים את רסק התפוחים ומתבלים בקליפת לימון מגוררת. מערבבים ומצננים היטב בצד.
- הבצק: שמים בקערה את המים ואת החלב הפושר, מוסיפים את השמרים ומערבבים.
- שמים בקערת המיקסר את הקמח, אבקת הסוכר והמלח ומערבבים.
- חותכים את החמאה לקוביות, מוסיפים למיקסר ומעבדים עד שהחמאה משתלבת עם התערובת היבשה. מוסיפים את הביצה ותערובת השמרים, מעבדים במהירות בינונית עד קבלת בצק אחיד ושומרים במקרר עד השימוש.
- הרכבה: מרפדים תבנית בנייר אפייה, מחממים את התנור ל-170 מעלות.
- מרדדים את הבצק לעלה דק, קורצים עם הקורצן עיגולים. אוספים את שאריות הבצק, לשים אותם לבצק אחיד ומרדדים אותם שוב לעלה כדי לקרוץ עיגולים נוספים. עד שיש לכם 12 יחידות.
- שמים במרכז כל עיגול כ-50 גרם מהמלית. מרימים שני צדדים של עיגול הבצק ומחברים ביניהם. סוגרים על ידי הרמת צד שלישי של העיגול וחיבור הבצק לצדדים שערמנו, כך שנקבל משולש שמרכזו חשוף.
- טורפים את החלמונים עם מעט מים ומברישים בתערובת את האוזנים. מסדרים אותן בתבנית ומניחים למאפים לעמוד כחצי שעה בטמפרטורת החדר.
- אופים כ-17 דקות עד שהאוזנים מקבלים גוון זהוב. מוציאים, מצננים ומגישים.

מחפשים מאפים נוספים לשים במשלוח המנות? נסו את אלה: