ציפוי-פורים: צינורות מרשמלו ביתי לקישוט עוגה (או למחרישי ממתקים)

מי חשב שהמרשמלו עשוי בעיקרו רק מסוכר ומג'לטין? מי ידע שזה בכלל לא מסובך להכין אותו בבית כשיש מעט זמן פנוי? רק לגבי הטעם המעולה שלו ידענו לנחש

דוד פרימןפורסם: 05.03.20 07:15
צפו: כך מכינים מרשמלו לקישוט קינוחים או לצריכה עצמית
קרדיט – דוד פרימן
צינור מרשמלו מצופה בקוקוס  מעטר את בסיסו של הקינוח (צילום: דוד פרימן)
צינור מרשמלו מצופה בקוקוס מעטר את בסיסו של הקינוח (צילום: דוד פרימן)

מי המורה: סשה אלכסניאן, קונדיטורית ומנחת סדנאות אפיה

מה מכינים: צינורות מרשמלו

מה עושים עם זה: מקשטים קינוחים, אוכלים כמו שהוא או אורזים באריזה יפה ומעניקים כמתנה לחברים שאוהבים מתוק.

 

צינורות מרשמלו

 

מרכיבים

 

לסירופ

  • 220 גרם סוכר
  • 60 גרם מים
  • 1 כף מיץ לימון

 

למסת הג'לטין

60 גרם מסת ג'לטין ביחס של (10 גרם אבקת ג'לטין מושרה ב-50 גרם מים)

 

להרכבה

  • פתיתי קוקוס
  • תמצית וניל איכותית או תמצית טעם (לא חייבים)
  • צבע מאכל ג'ל (לא חייבים)

 

אופן הכנה

  1. שמים את מרכיבי הסירופ בסיר ומבשלים אותו עד לרתיחה עם בועות צפופות - טמפרטורה של 121-118 מעלות.
  2. ממיסים את מסת הג'לטין במיקרוגל, יוצקים לקערת המיקסר ומתחילים להקציף.
  3. יוצקים את הסירופ בזרם דק לתוך קערת המיקסר, תוך כדי הקצפה. מוסיפים את תמצית הטעם ואת צבע המאכל.
  4. מקציפים במשך 5 דקות, עד לקבלת תערובת לבנה ותפוחה, בעלת מרקם יציב, לא נוזלי ונוח לזילוף.
  5. מפזרים בנדיבות פתיתי קוקוס על מגש שטוח.
  6. מעבירים את התערובת לשק זילוף על צנתר בקוטר הרצוי, מזלפים פסים רציפים לאורך המגש.
  7. מפזרים קוקוס מעל פסי המרשמלו. ממתינים שעתיים לפחות לייבוש.

 

מה זה הטלוויזיה הקינוחית?

עולם הקינוחים הוא אחד מהתחומים הלא רבים שבהם הקנקן חשוב לא פחות ממה שיש בו - כשמגישים קינוח, אפקט ה"וואוו!"

משמעותי לא פחות מהטעם. כדי שהמנות האחרונות שלכם יהיו מרשימות במיוחד יצר דוד פרימן את הטלוויזיה הקינוחית. במשך חודשים הוא ביקר עם המצלמה שלו את הקונדיטורים הכי טובים בארץ ותיעד אותם מכינים קישוטים מיוחדים, כדי שגם אתם תוכלו לשחזר אותם בקלות בבית.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
את כל שנות העשרים והשלושים המוקדמות של חיי הקדשתי לקריירת ה DJ שכל כך אהבתי, ולסופי שבוע עמוסים באלפי בליינים שהרקדתי במועדונים והבארים הגדולים של אביב. במקביל, בשאר ימות השבוע, עבדתי כטבח וכקונדיטור בבתי מלון, קונדיטוריות ומסעדות שף. הצלחתי להתברג ולהיות חלק מצוות הקונדיטורים בחודשי הפעילות הראשונים של מסעדת "טופולופומפו". שם זכיתי לעבוד עם שף אבי קונפורטי ושף גולן סגל.

חמוש במצלמה ויכולות עריכת וידאו נסעתי מעבר לים ועברתי השתלמויות עם אלופי עולם בקונדיטוריה, כמו אנג'לו מוזה, סדריק גרולה, אטיין לרוואה ובבתי ספר של יצרניות שוקולד בינלאומיות. אבל רציתי עוד, רציתי להתרגש ולאתגר את עצמי יותר.

למדתי בצורה מקצועית צילום ועריכת וידאו, אנימציה, הפקה, תחקירנות, כתיבה, יצירת תוכן, וניהול טכני של שידורים חיים לאינטרנט ולטלוויזיה. ב-2016 החלטתי לשלב את היכולות והמיומנויות הטכניות שרכשתי במהלך השנים עם האהבה שלי לקונדיטוריה. אז חקרתי, התיעצתי ולמדתי. הדמיון והיצירתיות עבדו שעות נוספות. חודשים אספתי חומרים, כתבתי תוכן והרכבתי נבחרת קונדיטורים מופלאה שהסכימה לשתף פעולה והתוצאה היא לפניכם: אני מציג בפניכם בגאווה את ה"טלוויזיה הקינוחית".