היא נחשבת לקבוצת הכדורגל הירוקה בעולם, ובקרוב יתחיל להיבנות בגלוסטרשייר שבדרום-מערב המדינה האצטדיון הביתי החדש שלה, שיצדיק את המוניטין שצברה. Forest Green Rovers, קבוצה שמשחקת בליגה השנייה בבריטניה, תתהדר באצטדיון ייחודי שכולו עץ, בתכנון משרד האדריכלים הנודע של זאהה חדיד.
ב-2016, שנת מותה של חדיד, זכה משרדה בתחרות שנערכה לבניית האצטדיון הירוק, שיכיל 5,000 מקומות ישיבה בלבד. התוכנית נבלמה לזמן מה בגלל חששות שירוק ככל שיהיה, הפעלתו ובנייתו עלולות להסב נזק גדול לאזור הכפרי סביב. חברי המועצה שבתחומה הוא עתיד לקום הביעו חשש מרעש, גודשי תנועה וקהל גדול שיחנה בשדות ובדרכים טבעיות, כדי להימנע מתשלום בחניון. הטיעון היה כי פעולות כאלה יזיקו יותר לטבע ולסביבה מאשר ההחלטה על חומרי הבנייה. לאחר שהוכנסו לתוכנית תיקונים, בשבוע שעבר היא אושרה סופית, והבנייה אמורה לארוך כשלוש שנים.
FIFA וארגון האומות המאוחדות הכריזו ב-2018 על Forest Green Rovers כמועדון הכדורגל הירוק ביותר, לאחר שבעליו – איש עסקים מתחום האנרגיה המתחדשת – החליט לבסס ולהפעיל את כל מתקניו על אנרגיה ירוקה, ולהגיש לשחקנים ולעובדי המועדון אוכל טבעוני.
בראיון לתקשורת הבריטית סיפר דייל וינס, הבעלים: "מה שיוצא דופן באצטדיון הזה הוא שכולו ייבנה מעץ, בפעם הראשונה בעולם. החשיבות בהחלטה להשתמש בעץ נובעת לא רק מהיותו חומר טבעי, אלא כי יש לו פליטת פחמן דו חמצני נמוכה יותר מאשר לחומרי בנייה רגילים. כששלושה רבעים מזיהום האוויר של אצטדיונים בכל שנות פעילותם מגיע מהחומרים ומתהליך הבנייה, אפשר להבין למה האצטדיון החדש שלנו יהיה בעל טביעת הרגל הפחמנית הנמוכה בעולם".
ובתוך מגרש הדשא:
העץ הוא חומר טבעי, מתכלה וניתן לשימוש חוזר. היום נשתלים יערות מיוחדים שנועדים לתעשיית העץ, וטביעת הרגל האקולוגית שלהם פחותה בהרבה מזו של בטון ופלדה. פריצות דרך טכנולוגיות הביאו לגידול משמעותי במספר הבניינים והמבנים שנבנים בשנים האחרונות מעץ ברחבי העולם. חסרונות היסטוריים של בנייה בעץ, כמו מגבלת עומסים, תחזוקה לא נוחה וכמובן החשש משריפה, זכו לפתרונות שמאפשרים כיום לבנות מעץ אפילו גורדי שחקים.
בנייתו של אצטדיון אחר שעץ הוא מרכיב דומיננטי בו (אך לא בלעדי), נשלמת בימים אלה ממש בטוקיו:
מדובר באצטדיון המרכזי שיארח את משחקי האולימפיאדה שייפתחו בעיר בקיץ הקרוב, עם 80 אלף מקומות. האצטדיון החדש, בתכננו של האדריכל היפני קנגו קומה, עמד במרכזה של שערורייה ציבורית, כשראש ממשלת יפן גנז את התכנון הזוכה של זאהה חדיד, והכריז על תחרות בין אדריכלים מקומיים בלבד. קומה, שתמך בביטול תוכניתה של חדיד, זכה בתחרות החדשה, ובהמשך הואשם כי הצעתו מכילה כמה אלמנטים "שאולים" מהצעתה של חדיד.
--------------------------------------
קווים עגולים הפכו לשמה השני. לחצו על התמונה לכתבה על פועלה של זאהה חדיד: