מכינים מהר ומחסלים מהר יותר:
לחם תירס קרמי הכי פשוט שיש

זה לא משנה אם תקראו למנה הזאת מאפה מלוח או פשטידת תירס ללא גלוטן וגם אם תאכלו אותה בפסח או ביום חול, פרוסה או מהתבנית, היא עדיין תהיה הכי טעימה שיש

דבי מצקיןפורסם: 27.11.19 08:08
צפו וראו כי אין פשוט יותר מהמאפה הזה
צלם ועורך: נדב אהרונוביץ׳
לחם, פשטידה, מאפה - לא משנה איך תקראו לזה הטועמים יהיו מרוצים (צילום: פנינה ווקלינסקי)
לחם, פשטידה, מאפה - לא משנה איך תקראו לזה הטועמים יהיו מרוצים (צילום: פנינה ווקלינסקי)

למרות שאנני, הבת שלי היא רק בת 18 חודשים, היא יודעת שיש משהו מיוחד באוויר. הרגע היא ראתה את אחותה בת השלוש מדלגת באושר מחוץ לדלת, יד ביד עם אבא שלה, בדרכם לפארק לאסוף אצטרובלים לשולחן חג ההודיה שלנו.

 

תרנגול ההודו נצלה שעות בתנור ואני יכולה לשמוע את המיצים הרוחשים במחבת. כבר הגיע הזמן לזלף עליו שוב! אני מתכופפת כדי לפתוח את דלת התנור הכבדה ומוציאה את תרנגול ההודו הזהוב כדי להניחו על הדלפק, אבל איפה המזלף שהיה כאן לפני דקה?

 

באותו רגע הצרחה של אנני מפלחת את לבי. "מה קרה, מתוקה?" אני צועקת ומסתובבת כדי לראות אותה. הנה התינוקת היקרה שלי עומדת ליד דלת התנור שפתחתי לפני שניה, פניה מעוותים מרוב כאב והיא מרימה את ידה הקטנה כדי להראות לי את הכוויה.

 

במבט לאחור קשה לי לקבוע מי מאתנו סבלה יותר. הרגשתי נורא שהיא נפגעה בגללי. החלק המוזר בסיפור הוא זה שהצלקת שנותרה על ידה הימנית נמצאת בדיוק באותו מקום בו לאביה יש צלקת גם, מתאונה שהוא שכח מזמן.

 

לחם תירס

 

מרכיבים

תבנית 30X40

 

  • 2 שימורי תירס גדולים (550 גרם), מסוננים
  • 1/2 1 כוסות שמנת מתוקה
  • 1/2 כוס חלב
  • 1/4 כוס סוכר
  • 4 ביצים
  • 100 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
  • 1 כוס קמח תירס (לא קורנפלור!)
  • 1 פלפל חלפניו, קצוץ גס

 

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית.
  2. שמים במעבד המזון מחצית מכמות התירס, מוסיפים את השמנת וטוחנים כשתי דקות.
  3. מוסיפים לקערת המעבד את יתר מרכיבים (כולל המחצית השנייה של שימורי התירס), וטוחנים מספר דקות, עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. מעבירים את התערובת לתבנית ואופים בתנור 45-40 דקות עד להשחמה יפה.

 

>> דבי מצקין היא מתכונאית, מארחת ומרצה שמציעה לחלוק את הידע שלה ואת כישוריה בסדנאות בישול, אירועי בוטיק והרצאות בהן היא מספרת את סיפור חייה המרתק.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יש המתייחסים אל האוכל כאל רע הכרחי. אוכלים ומתלוננים: 'האוכל משמין, יש בו הרבה קלוריות,' וכדומה. אנשים אלה אינם נהנים. הם פונים אל הצד הנגטיבי ומחמיצים את כל החיוב והברכה שיש באוכל ובדרכים האין סופיות להכינו ולאוכלו. לי אין כלל ספק לגבי כוחו האדיר, בהיות אחד הגורמים המאחדים את בני האדם בעולם כולו.

אחד הדברים החשובים ביותר בחיי הוא לארח ולהגיש אוכל. כשאני מכינה ארוחה אני חשה רוממות רוח עצומה, לא רק מפני שאני רוצה שאנשים יאהבו את מה שאני מבשלת. למען האמת, כשאני רואה את פני אורחיי ברגע שהם טועמים את תבשיליי, הדבר נותן משמעות לקיומי.

הבלוג הזה מבוסס על ספרה של דבי "ליפול או לעוף", הכולל כ-60 מתכונים למנות עליהם היא גדלה ואת הסיפור האישי שלה. חלק מהמתכונים אומנם נשמעים מוכרים, אך הנגיעה של דבי הופכת אותן למנות בטעמים בלתי נשכחים.