קרובים לצלחת: איך נראים המטבחים של מובילי דעה בתחום האוכל

לייזה פאנלים מבשלת בשיא החום בלי מזגן, אור בן אוליאל חולם על מקפיא גדול ונועה רוזין לא יכולה בלי מכונת הקפה. סודות וטעמים מארבעה מטבחים עסוקים במיוחד

"מטבח הוא אזור שגדלים בו, עם הזמן מבינים מה צריכים או מה חסר, באילו מגירות לשים מה ואיפה במקרר הכי כדאי לסדר את הביצים".  אור בן אוליאל (צילום: דנה קופל)
"מטבח הוא אזור שגדלים בו, עם הזמן מבינים מה צריכים או מה חסר, באילו מגירות לשים מה ואיפה במקרר הכי כדאי לסדר את הביצים". אור בן אוליאל (צילום: דנה קופל)
"עם כמה שנעים לי לבשל, אין תחושה טובה יותר מאשר כשאנשים נכנסים אליי הביתה ומתפעלים מהמטבח". נועה רוזין (צילום: דנה קופל)
"עם כמה שנעים לי לבשל, אין תחושה טובה יותר מאשר כשאנשים נכנסים אליי הביתה ומתפעלים מהמטבח". נועה רוזין (צילום: דנה קופל)
"עיצבנו קומה שלמה שהיא מטבח משפחתי. יש אפילו פינת זולה באמצע, שם אני כותבת את ספרי התזונה שלי". יעל רנה אסף. משמאל: לייזה פאנלים. "גם בפשטות ובפרקטיקה יש יופי"  (צילום: יובל חן)
"עיצבנו קומה שלמה שהיא מטבח משפחתי. יש אפילו פינת זולה באמצע, שם אני כותבת את ספרי התזונה שלי". יעל רנה אסף. משמאל: לייזה פאנלים. "גם בפשטות ובפרקטיקה יש יופי" (צילום: יובל חן)
"במטבח החלומות שלי יש משטח עבודה בגודל של שולחן פינג פונג, מזגן ומדיח כלים". המטבח של לייזה פאנלים (צילום: יובל חן)
"במטבח החלומות שלי יש משטח עבודה בגודל של שולחן פינג פונג, מזגן ומדיח כלים". המטבח של לייזה פאנלים (צילום: יובל חן)

 

נקי וכהה: אור בן אוליאל

 

קצת עליי: "בן 30, גר בתל אביב, קונדיטור, יוצר תוכן מזון ווידאו לחברות מסחריות. נשוי לרותם ומגדלים יחד את הכלבה ג'וס".

 

עיצוב המטבח שלי בכמה מילים: "המטבח מאופיין בקווים ישרים והוא נקי, מודרני וכהה. אני מאוד אוהב כלים, בעיקר צבעוניים, ובכל פעם שאני מצלם אני יוצק למטבח אופי שונה בהתאם לתוכן - המטבח שלנו ענה בול על הצורך הזה של שינוי מתמיד".

 

מה בא לפני מה במטבח שלי - אסתטיקה או פרקטיקה: "כשתכננו את המטבח חשבנו איך להתחשב באסתטיקה ובפרקטיקה, זו לצד זו. אני מודה שהאסתטיקה ניצחה הפעם, ובגדול. יש לי חדר שבו אני מאחסן את רוב הציוד שלי וכל פעם מעביר משם למטבח את מה שצריך".

 

"כשחיפשנו שולחן אוכל רצינו משהו קליל וצבעוני, ומצאנו בשוק הפשפשים איש מבוגר שמשפץ רהיטים משנות ה־50. למעשה זה הרהיט היחיד שעבר איתנו מהדירה הקודמת" (צילום: דנה קופל)
    "כשחיפשנו שולחן אוכל רצינו משהו קליל וצבעוני, ומצאנו בשוק הפשפשים איש מבוגר שמשפץ רהיטים משנות ה־50. למעשה זה הרהיט היחיד שעבר איתנו מהדירה הקודמת"(צילום: דנה קופל)

    "האסתטיקה ניצחה הפעם, ובגדול. יש לי חדר שבו אני מאחסן את רוב הציוד שלי וכל פעם מעביר משם למטבח את מה שצריך" (צילום: דנה קופל)
      "האסתטיקה ניצחה הפעם, ובגדול. יש לי חדר שבו אני מאחסן את רוב הציוד שלי וכל פעם מעביר משם למטבח את מה שצריך"(צילום: דנה קופל)

       

      הכי אוהב במטבח שלי: "את מנורות הניאון והעציצים".

       

      הפינה הכי מצולמת במטבח: "השולחן הצהוב. כשחיפשנו שולחן אוכל רצינו משהו קליל וצבעוני, ומצאנו בשוק הפשפשים איש מבוגר שמשפץ רהיטים משנות ה־50. למעשה זה הרהיט היחיד שעבר איתנו מהדירה הקודמת".

       

      הכי אשמח לשנות/לשדרג: "המקפיא, הוא לא מספיק גדול!".

       

      הגאדג'ט הכי שימושי: "המיקסר".

       

      איפה אוכלים ארוחת ערב: "על השולחן הצהוב או על הספה מול הטלוויזיה".

       

      מטבח החלומות שלי: "מלא אור, עם אי ענק, מקרר שקוף ותנור רחב".

       

      טיפ למטבח קצת יותר מתוקתק: "קודם כל, סבלנות. מטבח הוא אזור שגדלים בו, עם הזמן מבינים מה צריכים או מה חסר, באילו מגירות לשים מה ואיפה במקרר הכי כדאי לסדר את הביצים. טיפ שלי - נשאר לכם בצק מעוגיות או פאי שהכנתם? לפני השמירה בהקפאה - שימו מדבקה עם תאריך ושם סוג הבצק. יום יבוא, יגיעו אורחים במפתיע ותזדקקו לבצק מהיר לאירוח".

       

          

        הלב של הבית: נועה רוזין

         

        קצת עליי: "בת 32, מנחת טלוויזיה ועיתונאית אוכל. מגישה בכל בוקר את 'פותחים יום', תוכנית הבוקר השנייה של רשת 13, יחד עם אלעד זוהר. לפני כחצי שנה הקמתי מגזין אוכל ביוטיוב שכל כולו שיר הלל לקולינריה, אך מהצד המסקר ולא המבקר: מסעדות, בתי קפה, ברים, פסטיבלים, שווקים, מגמות, טרנדים, משלוחי אוכל ועוד. גרה בתל אביב עם בני בן הארבע, אורי".

         

        עיצוב המטבח שלי בכמה מילים: "את המטבח עיצב האומן אליעז סלונים. כשפתחנו לראשונה את הדלת לדירה, הבנו שאף אחד לא נגע בה מאז שנות החמישים. עם כל הקסם שעוטף את טרנד הרטרו, פרקטיות לא הייתה שם: מטבח צר, לא יעיל ובעיקר לא מואר. שברנו קירות, פתחנו חלונות ובעיקר בחרנו בצבע נועז: בורדו. בעזרת עיצוב נכון ומדויק, אליעז הפך את המטבח ללב של הבית שלי".

         

        מה בא לפני מה במטבח שלי - אסתטיקה או פרקטיקה: "זה הגיע ביחד. המטבח צויר בעיפרון על דף נייר. תוך כדי שתכננו אותו חשבנו על המרחקים ההגיוניים בזמן בישול, על מיקום של עמדת החיתוך ליד הפח ומשטח העבודה ליד הגז, על תריס נגלל שמסתיר את המיקסר והטוסטר ועוד. עם כמה שנעים לי לבשל, אין תחושה טובה יותר מאשר כשאנשים נכנסים אליי הביתה ומתפעלים מהמטבח. האסתטיקה שבו מנצחת, כי כמה שהוא יפה, ככה הוא פרקטי".

         

        "שברנו קירות, פתחנו חלונות ובעיקר בחרנו בצבע נועז: בורדו". נועה רוזן במטבח (צילום: דנה קופל)
          "שברנו קירות, פתחנו חלונות ובעיקר בחרנו בצבע נועז: בורדו". נועה רוזן במטבח(צילום: דנה קופל)

           

          הכי אוהבת במטבח שלי: "את עמדת הקפה. מעליה מדף עם קפה ותה מכל העולם יחד עם חליטות ודבש מכל מיני סוגים. במדף השני שלל ספרי בישול שרכשתי וקיבלתי במהלך השנים. השילוב של המדפים האלה, יחד עם מכונה שטוחנת פולי קפה טריים ומפיץ ריח מטריף בבית, מעוררת אצלי בכל פעם מחדש תחושה של בית".

           

          הפינה הכי מצולמת במטבח: "השולחן, שם אני מניחה מדי בוקר (בחמש וחצי, לפני השידור) כוס אספרסו וגלויה ומעלה לעמוד האינסטגרם שלי. יש לי אוסף של מאות גלויות שאספתי לאורך השנים. התחילה אותו דודה שלי, שכשהייתה נערה אספה גלויות של סרטים. אהבתי לקולנוע ולניירות יפים הביאה אותי להמשיך את דרכה. עם הזמן זה תפס גם כיוון ציני והומוריסטי. אני לא בטוחה מי מאתנו התחיל עם זה, אבל אחד מחבריי באינסטגרם ואני פצחנו באתגר של ברכת בוקר טוב שרק חובבי קולנוע יעריכו, ואני המשכתי עם זה משם".

           

          הכי אשמח לשנות/לשדרג: "את מדף הכוסות שלי. יש לי אובססיה לכוסות - יין, קפה, תה, קוקטייל - והוא פשוט עמוס עד אפס מקום. אני תמיד קונה ורוצה עוד, ולא הצלחתי למצוא שיטה יעילה לסדר אותן כך שאראה את כולן ואשתמש בהן".


          מניחה מדי בוקר בחמש וחצי, לפני השידור, כוס אספרסו וגלויה על השולחן ומעלה לעמוד האינסטגרם (צילום: דנה קופל)
            מניחה מדי בוקר בחמש וחצי, לפני השידור, כוס אספרסו וגלויה על השולחן ומעלה לעמוד האינסטגרם(צילום: דנה קופל)
            "השילוב של המדפים יחד עם מכונה שטוחנת פולי קפה טריים ומפיץ ריח מטריף, מעוררת אצלי בכל פעם מחדש תחושה של בית" (צילום: דנה קופל)
              "השילוב של המדפים יחד עם מכונה שטוחנת פולי קפה טריים ומפיץ ריח מטריף, מעוררת אצלי בכל פעם מחדש תחושה של בית"(צילום: דנה קופל)

               

              הגאדג'ט הכי שימושי: "כוס קפה דריפ ודפי פילטר. אנחנו נמצאים בשנים האחרונות בתחילת מהפכה באופן בו אנחנו צורכים ושותים קפה. כשעמלתי על כתבה לחדשות 13 על הנושא, גיליתי את הדריפ: שיטת חליטת קפה איטית שממצה את כל הטעמים והארומות שלו. מדובר על קפה איכותי, טרי וטחון שמטפטף דרך דפי פילטר לתוך כוס באופן איטי וללא לחץ. אני מכורה".

               

              הגאדג'ט הכי מיותר: "רינג מסיליקון בקוטר של מחבת שמוטבעים בו חורים לפנקייקס. זה קפץ לי כפרסומת באינסטגרם ודמיינתי איך אני עומדת להיות מלכת הפנקייקס של שבת בבוקר. אבל, כמו כל שטות שקונים בזול, זה הפך להיות עיסה אחת גדולה. לא הייתה הפרדה אמיתית בין החורים ולכן קיבלתי חביתת פנקייק. עוד לא זרקתי את זה לפח. אולי הגיע הזמן".

               

              איפה אוכלים ארוחת ערב: "בעיקרון מסביב לשולחן, אבל הרבה יותר כיף על הבר הקטן שתוחם את המטבח וצופה אל הסלון".

               

              מה את הכי אוהבת לבשל: "רטטוי. זה נשמע פשוט ולא משמעותי, אבל כל הירקות – חצילים, קישואים, פלפלים, בצלים – מקבלים חיתוך ואפייה נפרדת. הכל נכנס יחד למחבת ווק גדולה עם שמן זית טוב, שום טרי ועגבניות מרוסקות. זה יכול להיות בסיס לשקשוקה, תוספת לארוחה או ארוחה בפני עצמה עם גבינה טובה".

               

              מטבח החלומות שלי: "המטבח של רותי ברודו. כשעבדתי ב־R2M יצא לי להתארח אצלה בבית שלוש פעמים. זה ללא כל ספק המטבח המושלם בארץ: רחב ומואר, עם אי ענק ושימושי, ארונות זכוכית עם כלים יפהפיים ובעיקר המון המון פרחים".

               

              טיפ למטבח קצת יותר מתוקתק: "סדר וניקיון גם לפני שמתחילים לבשל. אני מאוד אוהבת לעבוד כשאין אף כלי בכיור או בעמדת הייבוש. כשמתחילים לעבוד נקי גם מבשלים ככה, ובסוף המטבח גם נראה ככה. תיפטרו מציוד שאתן לא משתמשות בו ואל תתפתו לקניות של גאדג'טים טיפשיים באינטרנט".

               

                האסתטיקה שבפרקטיקה: לייזה פאנלים

                 

                קצת עליי: "לייזה פאנלים, או בשם הפחות מגניב שלי, חגית. גרה בלב של עירי האהובה, תל אביב, מגדלת בעל, ארבעה ילדים וכלב".

                 

                עיצוב המטבח שלי בכמה מילים: "גרה בבית יפהפה אך שכור, ולכן המילה עיצוב עולה רק כשאני חושבת על להתחיל פילאטיס. אין קשר בין המטבח שלי לבין המילים היפות אך הזרות לי כמו ארכיטקטורה, עיצוב וחלל".

                 

                מה בא לפני מה במטבח שלי - אסתטיקה או פרקטיקה: "האסתטיקה שבפרקטיקה! זאת אומרת, גם בפשטות ובפרקטיקה יש יופי".

                 

                 

                "אני חשה את המטבח בהתאם לעונה - בחורף קר בו ובקיץ חם בו, ולכן אני אשכרה מבשלת לפי עונות השנה". לייזה פאנלים (צילום: יובל חן)
                  "אני חשה את המטבח בהתאם לעונה - בחורף קר בו ובקיץ חם בו, ולכן אני אשכרה מבשלת לפי עונות השנה". לייזה פאנלים(צילום: יובל חן)

                   

                  הכי אוהבת במטבח שלי: "את החלון הגדול והשולחן הקטן".

                   

                  הפינה הכי מצולמת במטבח: "החלון הגדול והשולחן הקטן".

                   

                  הכי אשמח לשנות/לשדרג: "הייתי שמחה אם היה לי מזגן במטבח. תכל'ס, אני חשה את המטבח בהתאם לעונה - בחורף קר בו ובקיץ חם בו, ולכן אני אשכרה מבשלת לפי עונות השנה".

                   

                  הגאדג'ט הכי שימושי: "הבלנדוש שלי. וגם מגררת היד, הסכינים, כף העץ והלקקן".

                   

                  הכי אוהבת את השולחן הקטן (צילום: יובל חן)
                    הכי אוהבת את השולחן הקטן(צילום: יובל חן)

                    לא מחבבת משקלים בכלל ומשקל מטבח בפרט (צילום: יובל חן)
                      לא מחבבת משקלים בכלל ומשקל מטבח בפרט(צילום: יובל חן)

                      "אני לא בן אדם מתוקתק, אבל בגלל שאין לי מדיח ואני המדיח, אני מגיעה לתוצאות בישול נפלאות כשהמשוואה היא: מינימום כלים ומקסימום טעם" (צילום: יובל חן)
                        "אני לא בן אדם מתוקתק, אבל בגלל שאין לי מדיח ואני המדיח, אני מגיעה לתוצאות בישול נפלאות כשהמשוואה היא: מינימום כלים ומקסימום טעם"(צילום: יובל חן)

                         

                        הגאדג'ט הכי מיותר: "משקל מטבח. אני רק רואה אותו וישר מערערת לו את הביטחון העצמי: 'מה אתה אומר משקלוס, אתה בטוח שזה 100 גרם ולא 110?' מיד הוא נבהל, כותב 105 ואז 98, מתבלבל ומשתולל. בקיצור, לא מחבבת משקלים בכלל ומשקל מטבח בפרט. אפשר לאפות כל כך טוב גם בלעדיו".

                         

                        מה את הכי אוהבת לבשל: "תלוי בעונה. בעיקרון הכול, אבל הילדים נורא אוהבים ניוקי ופסטות תוצרת בית ברוטב מרינרה או בולונז, ומרק קובה ומרק עם קוסקוס וקיפודי אורז ושניצל עם פירה וסלט".

                         

                        מטבח החלומות שלי: "וואו, במטבח החלומות שלי יש משטח עבודה בגודל של שולחן פינג פונג, מזגן ומדיח כלים".

                         

                        טיפ למטבח קצת יותר מתוקתק: "אני לא בן אדם מתוקתק, אבל בגלל שאין לי מדיח ואני המדיח, אני מגיעה לתוצאות בישול נפלאות כשהמשוואה היא: מינימום כלים ומקסימום טעם".

                         

                          כולל פינת זולה: יעל רנה אסף

                          קצת עליי: "בת 37, מתל אביב. מייסדת שיטת 123 מייקאובר תזונתי ‑ ערכות נטורופטיות למייקאובר תזונתי, ירידה במשקל ואימוץ אורח חיים בריא. נשואה לעומר המעגן אסף ואמא לשלושה גורים קטנים".

                           

                          עיצוב המטבח שלי בכמה מילים: "היה לנו חשוב לעצב מטבח ענקי, שכן מרבית הזמן המשפחה מבלה במטבח, ואמא ליטרלי עובדת בו. כך עיצבנו קומה שלמה שהיא למעשה מטבח משפחתי. יש אפילו פינת זולה באמצע המטבח, שם אני כותבת את ספרי התזונה שלי".

                           

                          מקומות אחסון בכמויות שעל גבול האובססיה. יעל רנה אסף (צילום: יובל חן)
                            מקומות אחסון בכמויות שעל גבול האובססיה. יעל רנה אסף(צילום: יובל חן)

                             

                            מה בא לפני מה במטבח שלי - אסתטיקה או פרקטיקה: "פרקטיקה. ברור. יש לי גורים קטנים, מה זה אסתטיקה? סתם. בעיניי מקומות אחסון בכמויות שעל גבול האובססיה, נותנים מענה לפרקטיקה ולאסתטיקה גם יחד. הכול מאוחסן בארונות ותמיד יש תחושה של סדר".

                             

                            הכי אוהבת במטבח שלך: "וואו. הכול. אבל אם צריכה לבחור אצא הכי אמריקאית שיש - האי שלי. הכול קורה שם".

                             

                            הפינה הכי מצולמת במטבח: "פינת ה'בוקר טובן' בסטוריז שלי, הפינה המפורסמת שאני מצלמת מדי בוקר לעמוד שלי באינסטגרם ומציגה את שגרת הבוקר התזונתית שלי".

                             

                            הכי אשמח לשנות/לשדרג: "את הסוקולנט שיש לי על המדף. הוא עייף כמו ברנדה בעונה האחרונה של 90210".

                             

                            "לאחסן כמה שיותר דברים בארונות. להשאיר את השיש ואת שאר ה'נדל"ן' במטבח מינימליסטי ככל האפשר" (צילום: יובל חן)
                              "לאחסן כמה שיותר דברים בארונות. להשאיר את השיש ואת שאר ה'נדל"ן' במטבח מינימליסטי ככל האפשר"(צילום: יובל חן)

                               

                              הגאדג'ט הכי מיותר: "כוסות בצבע ורוד. אני כל הזמן קונה כוסות ורודות. יש לי, למשל, סט שלם של כוסות מילקשייק. כן, כן, בצבע ורוד. הכי מיותר. ועדיין, אני ממשיכה לקנות".

                               

                              מה את הכי אוהבת לבשל: "את ה'מוקפץ 123 של יעל' מהמייקאובר התזונתי שלי, על בסיס חלב קוקוס וחמאת בוטנים (אימוג׳י מרייר)".

                               

                              מטבח החלומות שלי ייראה כך: "הכי פלצני שלי, אבל בול המטבח הזה".

                               

                              טיפ למטבח קצת יותר מתוקתק: "לאחסן כמה שיותר דברים בארונות. להשאיר את השיש ואת שאר ה'נדל"ן' במטבח מינימליסטי ככל האפשר".

                               

                               

                                מעצבים מטבח? קחו טיפ

                                 

                                • לפני הכל, מטבח הוא סוג של מפעל, אומרת מעצבת הפנים נורית גפן. חישבו על פס הייצור שלכן ועל הדרכים לגרום לו לעבוד כמו שצריך. מצד שני, בבתים חדשים מקובל לרוב למקם את המטבח כחלק מחלל פתוח הכולל גם את פינת האוכל והסלון, כך שהמטבח חשוף לעיני האורחים וחשוב שהפונקציונליות שלו לא תבוא על חשבון האסתטיקה.

                                 

                                • חשבו מראש את מקומות האחסון, מציעה מעצבת הפנים אפרת מידן. כתבו בדיוק מה עומד להיות בכל מגירה, ארון או מדף, וכך תדעו מראש שיש לכן מקום להכל.

                                 

                                • מידן גם ממליצה לא לקחת כמובנים מאליהם את הגבהים הסטנדרטיים, אלא לנסות לעשות סימולציה שתעזור להחליט מה הגובה הנכון עבורכם. גובה סטנדרטי של שיש, למשל, הוא 90 ס"מ, אבל למאותגרות ורטיקלית כדאי אולי להעדיף שיש בגובה 85 ס"מ. כך גם לגבי התנור: כדאי ממש להעמיד פנים שאתן פותחות וסוגרות אותו כדי להבין באיזה גובה אתן מעדיפות למקמו.

                                 

                                • לכו עד הסוף עם הסגנון העיצובי שבחרתם, מציעה מעצבת הפנים הדר דור. אם המטבח שלכן מודרני השקיעו במקרר אינטגרלי, כזה שמסתווה בין ארונות המטבח ולא "שובר" את המראה האחיד שלהם. לעומת זאת, אם בחרתם במטבח כפרי, הקפידו לקנות מכשירי חשמל בסגנון רטרו שיתאים לארונות.

                                 

                                • למרות שבמטבח צריך להקפיד על פונקציונליות, כדאי מאוד גם לשים לב לפרטים הקטנים ברמה העיצובית, אומרת תמר ליברמן, בעלת חלל הרהיטים "תומיק". שילוב של ידיות עתיקות למראה בארונות מטבח סטנדרטיים ישדרג פלאים את המראה הסופי, וזה טיפ שאפשר ליישם אותו גם אם אין אפשרות לשפץ את המטבח. משפצים ובונים אי? "אני אישית אוהבת מאוד את הרעיון של אי מעץ מלא, בפרט בשילוב עם ארונית או שידה וינטג'יים".

                                 

                                • במקום משטח עבודה קלאסי כדאי לקנות אריחי רצפה גדולים, מציעה מידן. האריחים האלה פותחים בפנינו עולם שלם של צבעים ומרקמים חדשים, הם עמידים במיוחד וגם המחירים שלהם זולים משמעותית מאלה של משטחי השיש הייעודיים.

                                 

                                • לכו על כמה שיותר מגירות, אומרת מידן. גם מתחת לכיור כדאי להתקין מגירה במקום דלת רגילה, ככה שלא צריך להתכופף ולדחוף את הראש מתחת לשיש.

                                 

                                עוד מטבחים של מובילי דעה והמון עיצוב - במדור העיצוב החדש GO Home  של גו סטייל

                                 

                                 
                                הצג:
                                אזהרה:
                                פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד