שלא ישעמם: בריכת זכוכית, מגלשה בין הקומות וערסל במקום תקרה

הצצה לכמה מהבתים המפתיעים ביותר בארץ ובחו"ל, שמרעננים את השיגרה עם פיצ'רים כמו מגלשה ביתית, מוט כבאים וגינת סוקולנטים ורטיקלית על כל הקיר

 בריכה עם דפנות זכוכית, בפנטהאוז על גג של בניין מגורים בלב תל אביב. "השקעה משתלמת" (צילום: נופר בוגנים)
בריכה עם דפנות זכוכית, בפנטהאוז על גג של בניין מגורים בלב תל אביב. "השקעה משתלמת" (צילום: נופר בוגנים)
מגלשה מפותלת ודומיננטית בין שתי קומות בית באוקראינה. "שלא יהיה משעמם" (צילום: Serhii Savchenko)
מגלשה מפותלת ודומיננטית בין שתי קומות בית באוקראינה. "שלא יהיה משעמם" (צילום: Serhii Savchenko)
בית בקיר עם פתח עגול לחיית המחמד המשפחתית (משמאל) (צילום: studio north)
בית בקיר עם פתח עגול לחיית המחמד המשפחתית (משמאל) (צילום: studio north)
במקום תקרה - ערסל אלסטי המשמש כאזור מנוחה, רביצה, משחק וקריאה, וגם פותח את הקומה התחתונה לחלון הקבוע בגג הבית במוסקבה (צילום: Ruetemple)
במקום תקרה - ערסל אלסטי המשמש כאזור מנוחה, רביצה, משחק וקריאה, וגם פותח את הקומה התחתונה לחלון הקבוע בגג הבית במוסקבה (צילום: Ruetemple)
 קיר ירוק שכולו סוקולנטים, ובתוכו קבוע מפל, על גג פנטהאוז בצפון תל אביב (צילום: עמית גרון)
קיר ירוק שכולו סוקולנטים, ובתוכו קבוע מפל, על גג פנטהאוז בצפון תל אביב (צילום: עמית גרון)

בריכה עם קירות שקופים

 

זו לא עוד בריכה, אלא בריכה עם דפנות זכוכית, והיא נמצאת בפנטהאוז על גג של בניין מגורים בלב תל אביב. למעשה יש שתיים כאלו, על שני גגות שונים, במרחק של כמה דקות הליכה זו מזו. האחת נמצאת על גג פנטהאוז ברחוב מיכ"ל (ואם אהבתן ואתן יושבות על סכום כסף נאה במיוחד, תוכלו אפילו לקנות את הדירה עם הבריכה, שעומדת בימים אלו למכירה דרך המתווך רועי קנר), והשנייה נמצאת על גג ביתו של יזם הנדל"ן ערן אדרי ומשפחתו בלב העיר. אדרי מסביר שמדובר בבנייה מורכבת במיוחד בגלל דפנות הזכוכית, אבל נשבע שההשקעה משתלמת. "אין כמעט יום בשנה שאנחנו לא משתמשים בבריכה", הוא מספר.

 

מגלשה בין החצרות

 

מגלשה מגינת הבית אל החצר האנגלית הצמודה לחדרה של הבת הקטנה (צילום: יואב גורין)
    מגלשה מגינת הבית אל החצר האנגלית הצמודה לחדרה של הבת הקטנה(צילום: יואב גורין)

     

    כשבני הזוג אבנר קובלנץ, אדריכל ובעל המשרד Urban Gap, ורונה מיוחס־קובלנץ, מעצבת תעשייתית, חזרו לארץ משהות בלונדון, הם לא הסתפקו בסטנדרט הישראלי. ביתם שברמת אביב הירוקה הוא לא רק מעוצב ויפהפה, אלא גם מוקף חצרות אנגליות (כאלה שחפורות מתחת לגובה פני הקרקע ומכניסות אור ואוויר לקומות המרתף). ואם רוצים להגיע מגינת הבית אל החצר האנגלית הצמודה לחדרה של הבת הקטנה, אפשר לעשות זאת בקלות וממש (אבל ממש) בכיף באמצעות מגלשה המקשרת בין שני האזורים.

     

    מגלשה בין הקומות

     

    האתגר היה להפוך את הקומה השנייה - שהייתה חלל פתוח ולא שימושי במיוחד - לפעילה, ולחבר אותה ליתר הבית בטבעיות (צילום: Serhii Savchenko)
      האתגר היה להפוך את הקומה השנייה - שהייתה חלל פתוח ולא שימושי במיוחד - לפעילה, ולחבר אותה ליתר הבית בטבעיות(צילום: Serhii Savchenko)

      מוסיפה הרבה חן לעיצוב הנקי, המאופיין בצבעוניות של לבן, אפור בהיר ועץ אלון טבעי (צילום: Serhii Savchenko)
        מוסיפה הרבה חן לעיצוב הנקי, המאופיין בצבעוניות של לבן, אפור בהיר ועץ אלון טבעי(צילום: Serhii Savchenko)

         

        בדירת הדופלקס הזו, שממוקמת בבניין ישן באוקראינה, האתגר היה להפוך את הקומה השנייה - שהייתה חלל פתוח ולא שימושי במיוחד - לפעילה, ולחבר אותה ליתר הבית בטבעיות. גרם המדרגות היה ממוקם בצורה בעייתית ואי אפשר היה להזיזו, ולכן בחרו המעצבים מסטודיו Ki Design להוסיף מגלשה מפותלת ודומיננטית בין שתי הקומות, שמוסיפה הרבה חן לעיצוב הנקי, המאופיין בצבעוניות של לבן, אפור בהיר ועץ אלון טבעי. המגלשה גם עונה בהחלט על בקשתם של בעלי הבית "שלא יהיה משעמם".

         

        ירידה במוט כבאים

         

        מוט כבאים משומש שהיה ממוקם באחת מתחנות כיבוי האש בעיר  (צילום: studio north)
          מוט כבאים משומש שהיה ממוקם באחת מתחנות כיבוי האש בעיר (צילום: studio north)



          גומחה לאחסון וגם לישיבה בחלקו העליון של הקיר שאליה מגיעים באמצעות סולם קבוע (צילום: studio north)
            גומחה לאחסון וגם לישיבה בחלקו העליון של הקיר שאליה מגיעים באמצעות סולם קבוע(צילום: studio north)

             

            Laneway House (בית סמטה, בתרגום חופשי) הוא מושג קנדי שמתייחס לבתים קטנים שנבנים בחצר האחורית של בתים קיימים ופונים אל הסמטאות האחוריות שבין הבתים. Studio North עיצב בית כזה בעיר קלגרי, תוך שהוא משלב בין שימור המרחב הקיים והקטן לבין מגוון של פתרונות מקוריים ומשעשעים. למשל: מוט כבאים משומש שהיה ממוקם באחת מתחנות כיבוי האש בעיר ושבאמצעותו אפשר להחליק מהקומה העליונה לתחתונה, גומחה לאחסון וגם לישיבה בחלקו העליון של הקיר שאליה מגיעים באמצעות סולם קבוע, ואפילו בית בקיר עם פתח עגול לחיית המחמד המשפחתית.

             

            ערסל במקום תקרה

             

             ערסל אלסטי המשמש כאזור מנוחה, רביצה, משחק וקריאה, וגם פותח את הקומה התחתונה לחלון הקבוע בגג (צילום: Ruetemple)
              ערסל אלסטי המשמש כאזור מנוחה, רביצה, משחק וקריאה, וגם פותח את הקומה התחתונה לחלון הקבוע בגג(צילום: Ruetemple)

               

              אם אצלנו מדברים על עיצוב שיפתח את הבית ויכניס אליו אור, אפשר רק לדמיין עד כמה הדבר חשוב במדינות קרות וצפוניות, שבהן אור השמש הוא מצרך יקר מציאות. בבית המוסקבאי הזה הפרידו המעצבים מ־Ruetemple Studio בין שתי קומות באמצעות ערסל אלסטי המשמש כאזור מנוחה, רביצה, משחק וקריאה, וגם פותח את הקומה התחתונה לחלון הקבוע בגג. "התחלנו לעבוד על הפרויקט כשהבית כלל רק קירות חיצוניים ולא קירות פנימיים, כך שעדיין יכולנו להשפיע על האדריכלות וליצור מרחב איכותי לחיים", מספרת המעצבת דריה בוטאהינה.

               

              קיר שכולו סוקולנטים

               

              נוכחות בולטת (צילום: עמית גרון)
                נוכחות בולטת(צילום: עמית גרון)

                 

                כאילו שהנוף הפתוח מהפנטהאוז הזה שבצפון תל אביב אל הים לא מספיק, המעצבת פנינית שרת־אזולאי הוסיפה על הגג גם קיר ירוק שכולו סוקולנטים, ובתוכו קבוע מפל. "מדובר בקיר של ליבת הבניין שהמרפסת של הפנטהאוז מקיפה", מסביר שי דוד, מנכ"ל חברת "כרכום - עיצוב נוף", שיצרה את הקיר הירוק. "הנוכחות שלו בגג בולטת מאוד, והעובדה שהפכנו אותו לגינה ורטיקלית הפכה את הנוכחות הזאת ממשעממת למשמעותית".

                 

                אתם לא כמו כולם? במגזין גו סטייל תמצאו הצעות לשישה פריטים שיכניסו עניין לבית

                 

                 

                הגיליון החדש של מגזין Gostyle - עכשיו בדוכנים (צילום: אייל נבו)
                הגיליון החדש של מגזין Gostyle - עכשיו בדוכנים (צילום: אייל נבו)
                 
                הצג:
                אזהרה:
                פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד