
הכי מספק שתאפו - לחמניות רכות-רכות (צילום: חיה אילונה דר)
מרכיבים
9 לחמניות גדולות או 18 קטנות
- 500 גרם קמח
- 25 גרם שמרים טריים
- 1 ביצה
- 1/4 כוס שמן
- 1 כוס מים
- 4 כפות סוכר דמררה
- קורט מלח
לציפוי
- ביצה טרופה
- שומשום
- פרג
אופן הכנה
- שמים בקערת המיקסר את המרכיבים למעט המלח, לפי הסדר הופעתם. לשים 7 דקות במהירות הנמוכה ביותר.
- מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש 3 דקות נוספות.
- מעבירים את הבצק לקערה ומניחים לו לתפוח כשעה וחצי או עד שהוא מכפיל את נפחו. אפשר גם לשים במקרר למשך הלילה.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מחלקים את הבצק ל-9 חלקים שווים (או ל-18), מכדררים כל חלק לכדור ומניחים בתבנת בצמוד זה לזה.
- מניחים לבצק לתפוח כחצי שעה עד שעה.
- מורחים את הלחמניות בביצה טרופה, זורים שומשום ופרג ואופים כחצי שעה עד לקבלת צבע זהוב ועמוק. מוציאים ומגישים את הלחמניות בעודן חמימות או לאחר שהן התקררו.
- אפשר להקפיא מיד לאחר שהלחמניות מצטננות. מפשירים ע"י חימום בטוסטר אובן.
עוד מתכונים של חיה אילונה דר - בבלוג "From Haya with Love"

לחמניות מתוקות עם משמשים וצנוברים של חיה