מה זהוב, חמים ורך כענן?
מתכון מצוין ללחמניות תפוחות

מאפים רכים וקלילים כמו פוך מתקבלים בברכה גם בארוחת שישי הדורה, גם בתיק האוכל שלוקחים לקייטנה וגם כדי 'סתם' לנגב שאריות רוטב טעים במיוחד מהצלחת

חיה אילונה דר

|

10.07.19 | 06:40

הכי מספק שתאפו - לחמניות רכות-רכות (צילום: חיה אילונה דר)
הכי מספק שתאפו - לחמניות רכות-רכות (צילום: חיה אילונה דר)

מרכיבים

9 לחמניות גדולות או 18 קטנות

 

  • 500 גרם קמח
  • 25 גרם שמרים טריים
  • 1 ביצה
  • 1/4 כוס שמן
  • 1 כוס מים
  • 4 כפות סוכר דמררה
  • קורט מלח

 

לציפוי

  • ביצה טרופה
  • שומשום
  • פרג

 

אופן הכנה

  1. שמים בקערת המיקסר את המרכיבים למעט המלח, לפי הסדר הופעתם. לשים 7 דקות במהירות הנמוכה ביותר.
  2. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש 3 דקות נוספות.
  3. מעבירים את הבצק לקערה ומניחים לו לתפוח כשעה וחצי או עד שהוא מכפיל את נפחו. אפשר גם לשים במקרר למשך הלילה.
  4. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  5. מחלקים את הבצק ל-9 חלקים שווים (או ל-18), מכדררים כל חלק לכדור ומניחים בתבנת בצמוד זה לזה.
  6. מניחים לבצק לתפוח כחצי שעה עד שעה.
  7. מורחים את הלחמניות בביצה טרופה, זורים שומשום ופרג ואופים כחצי שעה עד לקבלת צבע זהוב ועמוק. מוציאים ומגישים את הלחמניות בעודן חמימות או לאחר שהן התקררו.
  8. אפשר להקפיא מיד לאחר שהלחמניות מצטננות. מפשירים ע"י חימום בטוסטר אובן.

 

עוד מתכונים של חיה אילונה דר - בבלוג "From Haya with Love"

 

    לחמניות מתוקות עם משמשים וצנוברים של חיה

     

    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: חיה אילונה דר)
    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: חיה אילונה דר)

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר פרווה
    דרגת קושי בינונית
    דירוג הגולשים (5 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג