
טארט ירקות טבעוני וקייצי (צילום: מירי צדוק)
מרכיבים
תבנית טארט בקוטר 28 ס"מ
- 6 דפי פילו, מופשרים
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1 זוקיני, פרוס דק
- 2 עגבניות, חצויות ופרוסות לעובי של 1/2 ס"מ
- 1/2 חציל קטן, חצוי לאורכו ופרוס דק
- חופן זיתים שחורים מגולענים (לא חייבים)
- עלים משני ענפי טימין טרי
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות, משמנים את התבנית.
- מפרידים את דפי הפילו אחד מהשני. מניחים אותם על משטח נקי וקורצים מהם 6 עיגולים בקוטר של 30 ס"מ. אפשר להניח צלחת גדולה על העלים ולחרוץ מסביבה בסכין.
- מניחים עלה אחד בתבנית המשומנת. משמנים אותו בעזרת מברשת טבולה בשמן זית. מניחים עלה נוסף מעל וחוזרים על התהליך עם כל העלים. חשוב לשמן גם בדפנות שנוצרות בצדדים.
- שמים בקערה גדולה שתי כפות משמן הזית, את המלח ואת הפלפל ומערבבים.
- מוסיפים לקערה את הירקות הפרוסים, מערבבים עד לציפוי אחיד ומסדרים את הפרוסות על הבצק בצורת מניפה, מן החוץ אל הפנים.
- מפזרים את הזיתים (אם משתמשים), מטפטפים מעט שמן זית מעל ובוזקים את עלי הטימין.
- אופים כחצי שעה, עד שהירקות מקבלים צבע יפה. מוציאים ומגישים.
עוד מתכונים מצוינים של מירי צדוק - בבלוג "עוגה לשבת"

מאפה נוסף עם ירקות של מירי - מאפינס כרובית מפתיעים