גבינה, שמנת וביצים? נפנפו אותם: מאפה פילו טבעוני עם מניפת ירקות

הטארט הכי פשוט שתכינו בחיים - בלי לרדד בצק או להרכיב רביכה: כל שתצטרכו הם כמה עלי פילו, ירקות פרוסים, תיבול קל והנה יש לכם מנה קייצית ויפה בלי להתאמץ

מירי צדוק

|

04.07.19 | 08:43

טארט ירקות טבעוני וקייצי (צילום: מירי צדוק)
טארט ירקות טבעוני וקייצי (צילום: מירי צדוק)

מרכיבים

תבנית טארט בקוטר 28 ס"מ

 

  • 6 דפי פילו, מופשרים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1 זוקיני, פרוס דק
  • 2 עגבניות, חצויות ופרוסות לעובי של 1/2 ס"מ
  • 1/2 חציל קטן, חצוי לאורכו ופרוס דק
  • חופן זיתים שחורים מגולענים (לא חייבים)
  • עלים משני ענפי טימין טרי 

 

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות, משמנים את התבנית.
  2. מפרידים את דפי הפילו אחד מהשני. מניחים אותם על משטח נקי וקורצים מהם 6 עיגולים בקוטר של 30 ס"מ. אפשר להניח צלחת גדולה על העלים ולחרוץ מסביבה בסכין.
  3. מניחים עלה אחד בתבנית המשומנת. משמנים אותו בעזרת מברשת טבולה בשמן זית. מניחים עלה נוסף מעל וחוזרים על התהליך עם כל העלים. חשוב לשמן גם בדפנות שנוצרות בצדדים.
  4. שמים בקערה גדולה שתי כפות משמן הזית, את המלח ואת הפלפל ומערבבים.
  5. מוסיפים לקערה את הירקות הפרוסים, מערבבים עד לציפוי אחיד ומסדרים את הפרוסות על הבצק בצורת מניפה, מן החוץ אל הפנים.
  6. מפזרים את הזיתים (אם משתמשים), מטפטפים מעט שמן זית מעל ובוזקים את עלי הטימין.
  7. אופים כחצי שעה, עד שהירקות מקבלים צבע יפה. מוציאים ומגישים.

 

עוד מתכונים מצוינים של מירי צדוק - בבלוג "עוגה לשבת"

 

     

    מאפה נוסף עם ירקות של מירי - מאפינס כרובית מפתיעים

     

     לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: מירי צדוק)
    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: מירי צדוק)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מתכון מהיר
    כשר פרווה
    טבעוני
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (1 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג