מתחילים בבית - מסיימים על האש: מתכונים מעולים למדורת ל"ג בעומר

לכולם יהיו קרשים, נקניקיות ומרשמלו אבל מה שיהפוך את המדורה שלכם להכי שווה בעיר אלה המנות שתזללו אחרי שהאש תדעך: מפיתות קלאסיות עד לפרגיות בביסלי

Xnet

|

16.05.19 | 12:56

אל תשכחו להביא מלקחיים כדי שתוכלו להוריד את הפיתות (צילום: Shutterstock)
אל תשכחו להביא מלקחיים כדי שתוכלו להוריד את הפיתות (צילום: Shutterstock)
לכולם יש תפוחי אדמה רגילים, את שלכם  תשדרגו עם זעתר (צילום: אסנת לסטר)
לכולם יש תפוחי אדמה רגילים, את שלכם תשדרגו עם זעתר (צילום: אסנת לסטר)

פיתות ים תיכוניות ללא שמרים / עמית דונסקוי, "לאשה"

רצוי להכין את הבצק ממש לפני שיוצאים לדרך.

 

מרכיבים

12 יחידות

 

  • 1 ק"ג קמח (רצוי קמח ללחם)
  • 1 כף מלח
  • 3 כוסות מים, מסוננים או מינרליים
  • 4 כפות שמן זית
  • לקחת לשטח: עוד קמח

 

אופן ההכנה

  1. שמים בקערת המערבל עם וו הלישה את הקמח. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבלים היטב כ-3 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד ומעט דביק.
  2. מעבירים את הבצק לקופסה, סוגרים ומניחים לשעה (בזמן הזה - לוקחים לפיקניק ומתארגנים).
  3. בשטח: מחממים סאג' או פלטת ברזל על המדורה. מחלקים את הבצק ל-12 כדורים שווים. מקמחים את הידיים ופותחים ומותחים את כדורי הבצק לצורת פיתה. מניחים על הסאג' וצולים קצרות משני הצדדים.

 

קלחי תירס במדורה עם רוטב פסטו

 

מתכון של פאני אלקריב ממגדל העמק לתוכנית ולבלוג של אסנת לסטר

 

קלחי תירס ברוטב פסטו (צילום: אסנת לסטר)
    קלחי תירס ברוטב פסטו(צילום: אסנת לסטר)

     

    מרכיבים

     

    • 5 קלחי תירס טריים
    • 500 גרם (כ-2 כוסות) רוטב פסטו (מתכון בהמשך – אפשר, כמובן, גם להשתמש ברוטב קנוי)

     

    אופן ההכנה

    1. מורחים את קלחי התירס ברוטב הפסטו. אורזים היטב בנייר אלומיניום.
    2. צולים כ-15 דקות בגחלים שבשולי המדורה.

     

    רוטב פסטו

     

    מרכיבים

     

    • 3 צרורות עלי בזיליקום
    • 100 גרם (1 כוס) צנוברים
    • 4 שיני שום
    • 1/2 כפית מלח
    • 1/2 כוס שמן זית

     

    אופן ההכנה

    1. שמים במעבד מזון את כל המרכיבים, למעט שמן הזית, ומעבדים במשך כמה שניות.
    2. ממשיכים לעבד, ומוסיפים את השמן בזרזיף אטי.

     

    תפוחי אדמה במדורה עם זעתר ושמן זית

     

    מתכון של עליזה דיגמי מיבנאל לתוכנית ולבלוג של אסנת לסטר

     

    מרכיבים

     

    • 5 תפוחי אדמה
    • 5 כפות שמן זית
    • 5 כפיות זעתר

     

    אופן ההכנה

    1. מבשלים את תפוחי האדמה במיקרוגל או במים רותחים עד שהם כמעט מוכנים (3/4 בישול).
    2. פורסים את תפוחי האדמה לאורכם, אך לא עד הסוף – הפרוסות צריכות להישאר מחוברות זו לזו בבסיסן.
    3. מערבבים את שמן הזית והזעתר, וממלאים בתערובת את החריצים שבתפוחי האדמה. בתערובת שנשארת מעסים את תפוחי האדמה מבחוץ.
    4. עוטפים את תפוחי האדמה בנייר אלומיניום (רצוי בשתי שכבות). צולים 12-10 דקות בגחלים שבשולי המדורה - לא במקום שבו עדיין יש אש חזקה.

     

    אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע

     

    שיפודוני עוף בציפוי ביסלי / גלעד מאירי

     

    ההגשה לא חייבת לכלול חסה ומיונז, שיפודוני עוף בביסלי (צילום: Shutterstock)
      ההגשה לא חייבת לכלול חסה ומיונז, שיפודוני עוף בביסלי(צילום: Shutterstock)

       

      מרכיבים

      (6 מנות,  12 שיפודונים)

       

      • 500 גרם נתחי פרגית חתוכים לשיפודים
      • ½ כוס קמח
      • 3 ביצים
      • חבילת ביסלי קטנה של 70 גרם (אני מת על ביסלי ברביקיו, אבל כל סוג יהיה טוב לצורך העניין)
      • 12 קיסמים
      • 3 שקיות

       

      אופן ההכנה
      1. מרוקנים את הביסלי מאריזתו המקורית לתוך שקית ניילון. סוגרים את השקית ומכים בביסלי עד שנוצרים פירורים דקים.
      2. שופכים את הקמח לתוך שקית שנייה. משקשקים את הביצים היטב ויוצקים אותן לתוך לשקית שלישית.
      3. מכניסים את הפרגיות החתוכות לשקית עם הקמח, ומנערים היטב כדי שהן יצופו לעילא מכל צד.
      4. מוציאים את הפרגיות בזו אחר זו מהשקית השנייה ומנערים אותן משאריות קמח. כעת מכניסים את הפרגיות המקומחות לשקית השלישית, זו עם הביצים המשוקשקות, ומנערים היטב כדי שחתיכות העוף יירטבו כולן.
      5. מוציאים את הפרגיות מהשקית השלישית ומעבירים אותן לשקית הראשונה, זו עם הביסלי, לציפוי בשכבה האחרונה. בסיום השלב הזה כל חתיכות העוף מצופות בביסלי כתוש.
      6. כעת משפדים את הפרגיות על הקיסמים – כשניים-שלושה נתחים על כל קיסם (תלוי בגודל הנתח). עוטפים היטב את השיפודונים בשתי שכבות של נייר כסף.
      7. זורקים את החבילות לפאתי המדורה על גחלים לוחשות, לחצי שעה. חשוב להקפיד שהקיסמים לא יבצבצו מחוץ לנייר הכסף, כדי שהם לא ייחרכו ויסכנו גם את הבשר.

       

      גלעד מאירי הוא טבח מנוסה, בשלן הרפתקני ומחבר הספר "בישולי הדרך – המדריך המקצועי לבישול בשטח"

       

       

      בננות בסוכר חום ופקאנים / עמית דונסקוי, "לאשה"

      מכינים את המנה בבית, עוטפים ברדיד אלומיניום, ובשטח מניחים לכמה דקות על הגחלים.

       

      מרכיבים

      6 מנות

       

      • 6 בננות, קלופות וחצויות לרוחבן
      • 6 שיפודי במבוק
      • ‭1/4‬ כוס סוכר חום
      • ‭1/2‬ כפית קינמון טחון
      • 2 כפות דבש
      • ‭1/4‬ כוס אגוזי פקאן חצויים

       

      אופן ההכנה

      1. לעטיפת הבננות מכינים 6 רצועות ארוכות ורחבות של רדיד אלומיניום.
      2. משפדים שני חצאי בננה על כל שיפוד. שמים בצלחת עמוקה ורחבה את הסוכר והקינמון ומערבבים. טובלים ומסובבים את הבננות בתערובת הסוכר כך שיצופו בה היטב.
      3. מניחים כל שיפוד על פיסת רדיד אלומיניום, מזלפים מעט דבש, מפזרים אגוזים וסוגרים היטב (אפשר להכין עד שלוש שעות לפני הפיקניק ולאחסן במקרר ו/או בצידנית).
      4. בשטח: מניחים את השיפודים על הגחלים למשך כ-10 דקות. פותחים בזהירות, מצננים קלות ומתפנקים.

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד