להגיד לחמץ שלום כתום: מאפים עם בטטה שיעזרו לכם להיפטר מהקמח

מפיצה ביאנקה עם בטטות עד למעטפות בלינצ'ס במלית בטטה וערמונים: אינס שילת ינאי עוזרת לכם לגמור את מלאי הקמח עם הרבה סטייל וטעם

אינס שילת ינאי

|

09.04.19 | 11:31

פיצה ביאנקה עם בטטות
פיצה ביאנקה עם בטטות

פיצה ביאנקה עם בטטות

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

מרכיבים

2 פיצות בינוניות

 

לבצק
  • 1/2 3 כוסות (500 גרם) קמח
  • 2 כפיות שמרים יבשים
  • 1 כפית סוכר
  • 1/3 1 כוסות (320 מ"ל) מים פושרים
  • 4-3 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח

 

לרוטב הבשמל
  • 60 גרם חמאה
  • 3 כפות קמח
  • 1/2 1 כוסות (360 מ"ל) חלב
  • 1 כפית מלח
  • קורט אגוז מוסקט
  • 60 גרם גבינת פרמזן, מגוררת

 

לתוספות
  • 300 גרם גבינת מוצרלה, מגוררת
  • 100 גרם גבינת פרמזן, מגוררת
  • 1 בטטה גדולה, פרוסה דק
  • כ-3 גבעולי תימין

 

אופן ההכנה
  1. הבצק: מערבבים בקערה גדולה את הקמח, השמרים והסוכר. יוצרים בתערובת גומה ושמים בתוכה כוס מהמים הפושרים, את שמן הזית והמלח. לשים, וכשהבצק מתאחד מוסיפים את יתרת המים. ממשיכים ללוש עד שמתקבל בצק גמיש ורך, אבל לא דביק. מכסים את הקערה ומתפיחים כ-30 דקות.
  2. בינתיים מכינים את הרוטב: ממסים את החמאה בסיר על אש נמוכה. מוסיפים את הקמח ומבשלים, תוך ערבוב מתמיד, עד שמתקבלת רביכה. מוסיפים את החלב, המלח והמוסקט וממשיכים לבשל, תוך ערבוב מתמיד, עד שהרוטב מסמיך. מוסיפים את הגבינה, מערבבים ומסירים מהכיריים. מצננים מעט.
  3. עיצוב הפיצות: מחממים את התנור ל-200 מעלות. מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות, לשים מעט (להוצאת האוויר) וחוצים לשני חלקים שווים.
  4. פורשים 2 ניירות אפייה ומקמחים אותם קלות. מניחים על כל נייר מחצית מהבצק ומרדדים לעיגול בעובי כ-1 ס"מ. מעבירים את עיגולי הבצק, עם נייר האפייה, לתבניות, ובעזרת לחיצות קלות יוצרים בבצק שוליים מוגבהים.
  5. מורחים את הפיצות ברוטב ומפזרים את הגבינות. מניחים את פרוסות הבטטה ואת גבעולי התימין.
  6. אופים כ-25 דקות, עד שהבצק מזהיב והגבינות נמסות.

 

 

מעטפות בלינצ'ס במלית בטטה וערמונים

 

מעטפות בלינצ'ס במלית בטטה וערמונים
    מעטפות בלינצ'ס במלית בטטה וערמונים

     

    מרכיבים

    14–10‬ יחידות

     

    לבלינצ'ס
    • 3 ביצים
    • 2 כוסות קמח
    • 2 כפות שמן קנולה
    • ‭1/4‬ כפית מלח

     

    למלית
    • 2 בטטות גדולות
    • 2 כפות שמן זית
    • 1 בצל גדול, קצוץ
    • 1 שקית ערמונים בוואקום, קצוצים גס
    • ‭1/2‬ כפית מלח
    • ‭1/2‬ כפית פלפל שחור
    • מעט אגוז מוסקט מגורר
    • 2 כפות עשב תיבול קצוץ דק (בזיליקום, אורגנו, פטרוזיליה וכדומה)

     

    לרוטב
    • 4 כפות שמן זית
    • מעט מלח, פלפל שחור גרוס
    • ‭1/4‬ כפית כורכום
    • 3 שיני שום, קלופות ומגוררות
    • 3 פטריות מגוררות (או בצל קצוץ)
    • ‭1/2‬ כוס מים ‭ 1 +‬ כפית קורנפלור

     

    אופן ההכנה
    1. המלית: מבשלים את הבטטות (במיקרוגל או על הכיריים) ומועכים אותן למחית.
    2. מחממים ככף משמן הזית ומטגנים את הבצל. מעבירים אותו לקערת הבטטה.
    3. מוסיפים לקערה את כל שאר מרכיבי המלית ומערבבים היטב. מניחים בצד.
    4. הרוטב: מחממים במחבת קטנה את שמן הזית והתבלינים. מערבבים ומוסיפים את השום והפטריות (או הבצל) ומבשלים דקה. מוסיפים את המים המעורבבים עם הקורנפלור ומבשלים כ-2 דקות. מסירים מהכיריים ומניחים בצד.
    5. הבלינצ'ס: מערבבים את כל המרכיבים לבלילה אחידה.
    6. מחממים מחבת רחבה (רצוי עם ציפוי מונע הידבקות) ומשמנים אותה קלות בעזרת מגבת נייר טבולה בשמן. יוצקים מצקת מהבלילה למחבת ומפזרים אותה באופן אחיד. מטגנים רק עד שהשוליים מתחילים להזהיב ולהתרומם ועל פני החביתית נוצר קרום. מסירים מהמחבת (בלי להפוך). מכינים כך את יתרת הבלילה.
    7. הרכבת המנה והאפייה: מחממים את התנור ל-‭200‬ מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
    8. מניחים במרכז הצד הלא עשוי של כל חביתית כף גדושה מהמלית. מקפלים אותה לצורת מעטפה ומניחים בתבנית כך שהצד המקופל פונה מטה.
    9. יוצקים על כל יחידה מהרוטב ואופים ‭ 10‬ דקות. מגישים מיד.

     

     

    לחם בטטה ללא לישה

     

    לחם בטטה ללא לישה (צילום: אפיק גבאי)
      לחם בטטה ללא לישה(צילום: אפיק גבאי)

       

      מרכיבים

      כיכר אחת גדולה

       

      • 2 כוסות (250 גרם) קמח מלא
      • 2 כוסות (280 גרם) קמח לבן
      • 2 כפיות שמרים יבשים
      • 1 כף מלח
      • 1 בטטה גדולה (כ-300 גרם), קלופה ומגוררת
      • 2 כוסות (480 מ"ל) מים פושרים
      • 2 כפות עלי טימין

       

      אופן ההכנה

      1. מערבבים את כל המרכיבים בקערה, עד שמתקבל בצק אחיד ודביק. מכסים את הקערה בניילון ומתפיחים 10 שעות בטמפרטורת החדר.
      2. מקמחים היטב את משטח העבודה, מעבירים אליו בזהירות את הבצק ומעצבים אותו לכיכר עגולה (אפשר להיעזר בקלף).
      3. משמנים היטב סיר (או מחבת) מברזל יצוק בקוטר 24 ס"מ ומקמחים אותו. מעבירים אליו את הבצק ומתפיחים שעתיים.
      4. לקראת סוף התפיחה מחממים את התנור ל-220 מעלות.
      5. מפזרים על הכיכר מעט קמח ואופים 15 דקות. מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות ואופים כ-30 דקות נוספות, עד שהלחם משמיע צליל חלול כאשר נוקשים עליו עם כף.
      6. מחלצים בזהירות את הלחם החם מהסיר ומניחים לו להצטנן לפני שפורסים ומגישים אותו.

       

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      כשר חלבי
      דרגת קושי בינונית
      דירוג הגולשים (0 מדרגים)
      לחצו על הלבבות כדי לדרג