
הכי טעים לאכול עם כף ישר מתוך מחבת (צילום: Shutterstock)
מרכיבים
תבנית פאי עגולה או מחבת מברזל יצוק
למלית
- 2 כפות שמן קוקוס
- 5 תפוחים ירוקים ללא הליבה, פרוסים לקוביות
- 2-1 כפות מים
- 1/2 כוס פירות יער קפואים
- 1 כף סירופ מייפל/ אגבה או דבש
תוספות אפשריות: קינמון טחון, חמוציות ללא סוכר, קליפת תפוז או לימון מגוררת, פירות אהובים אחרים
לפירורים
- 1 כוס קמח כוסמין
- 5 כפות קוואקר
- 5 כפות סירופ מייפל/ אגבה או דבש
- 4 כפות שמן קוקוס
תוספות אפשריות: אגוזים טבעיים קצוצים, זרעים וגרעינים, פתיתי קוקוס
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- המלית: ממיסים את שמן הקוקוס במחבת. מוסיפים את התפוחים, המים ופירות היער. מבשלים 4-3 דקות עד להתרככות חלקית ומוסיפים את הדבש. מערבבים ומעבירים לתבנית או משאירים במחבת (אם היא מתאימה לתנור).
- הפירורים: מערבבים את הקמח והקוואקר בקערה. מוסיפים את שמן הקוקוס והדבש, מערבבים בידיים ויוצרים פירורים. מניחים את הפירורים מעל התפוחים. אופים בתנור כ-40 דקות.
ריטה שאוליאן היא תזונאית קלינית המתמחה בטיפול בהשמנה, גמילה מהתמכרות לסוכרים ודפוסי אכילה רגשית
עוד קינוח באישור דיאטנית