מעדן בשישה מרכיבים: קראמבל טבעוני עם תפוחים ופירות יער

עדיין בא לכם מתוק אחרי כל הממתקים הקנויים? הכי פשוט שתכינו לבד - מאפה קליל, פריך מבחוץ ונימוח מבפנים, שהכי טעים לאכול עם כף ישר מהתבנית ולחסוך בכלים

ריטה שאוליאן

|

21.03.19 | 07:20

הכי טעים לאכול עם כף ישר מתוך מחבת (צילום: Shutterstock)
הכי טעים לאכול עם כף ישר מתוך מחבת (צילום: Shutterstock)

מרכיבים

תבנית פאי עגולה או מחבת מברזל יצוק

 

למלית

  • 2 כפות שמן קוקוס
  • 5 תפוחים ירוקים ללא הליבה, פרוסים לקוביות
  • 2-1 כפות מים
  • 1/2 כוס פירות יער קפואים
  • 1 כף סירופ מייפל/ אגבה או דבש

 

תוספות אפשריות: קינמון טחון, חמוציות ללא סוכר, קליפת תפוז או לימון מגוררת, פירות אהובים אחרים

 

לפירורים

  • 1 כוס קמח כוסמין
  • 5 כפות קוואקר
  • 5 כפות סירופ מייפל/ אגבה או דבש
  • 4 כפות שמן קוקוס

 

תוספות אפשריות: אגוזים טבעיים קצוצים, זרעים וגרעינים, פתיתי קוקוס

 

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. המלית: ממיסים את שמן הקוקוס במחבת. מוסיפים את התפוחים, המים ופירות היער. מבשלים 4-3 דקות עד להתרככות חלקית ומוסיפים את הדבש. מערבבים ומעבירים לתבנית או משאירים במחבת (אם היא מתאימה לתנור).
  3. הפירורים: מערבבים את הקמח והקוואקר בקערה. מוסיפים את שמן הקוקוס והדבש, מערבבים בידיים ויוצרים פירורים. מניחים את הפירורים מעל התפוחים. אופים בתנור כ-40 דקות.

 

ריטה שאוליאן היא תזונאית קלינית המתמחה בטיפול בהשמנה, גמילה מהתמכרות לסוכרים ודפוסי אכילה רגשית

 

    עוד קינוח באישור דיאטנית

     

    לחצו על התמונה כדי להגיע לכתבה (צילום: Shutterstock)
    לחצו על התמונה כדי להגיע לכתבה (צילום: Shutterstock)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מתכון מהיר
    כשר פרווה
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (0 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג