פרגיות במחבת עם אורז צהוב (צילום וסגנון: אסתר דורון צרפתי)
פרגיות במחבת עם אורז צהוב
אין מישהו שאכל את התבשיל הזה ולא התלהב. הכי כיף לאכול אותו עם כף ישר מהסיר – אבל לא שמעתם את זה ממני.
>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן
מרכיבים
4 מנות
לאורז
- שמן לטיגון
- 1 כוס אורז בסמטי
- 2 כוסות מים רותחים
- 1/2 כפית כורכום
- אפשרות: 1/2 כפית אבקת קארי צהוב
- מלח, פלפל שחור גרוס
לפרגיות
- שמן לטיגון
- 500 גרם נתחי פרגית, חתוכים לרצועות דקות
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 2 כפות סילאן
- 1/2 צרור בצל ירוק, קצוץ
- 2 גזרים, מגוררים
אופן ההכנה
- האורז: מחממים מעט שמן בסיר. מוסיפים את האורז ומטגנים כ־2 דקות, תוך ערבוב. מוסיפים את המים הרותחים והתבלינים, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. מעבירים ללהבה נמוכה, מכסים ומבשלים 20-15 דקות, עד שהאורז מוכן.
- הפרגיות: מחממים מעט שמן במחבת או בסיר רחב. מוסיפים את הפרגיות למחבת ומטגנים אותן מכל הצדדים, עד שהן מזהיבות. מוסיפים את התבלינים והסילאן ומטגנים עוד כמה דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהפרגיות מוכנות.
- מוסיפים את הפרגיות לסיר האורז, מערבבים ומחממים במשך דקה-שתיים על הלהבה הנמוכה ביותר.
- מפזרים את הבצל הירוק והגזר ומערבבים. מגישים מיד.
אורז בסמטי עם צימוקים ושקדים
בעיני זה האורז הכי טעים בעולם. נקודה. עשיר בטעמים ומתפצח בפה. שנים שאני מכינה אותו ומחסלת את כל הסיר, שחלילה לא ייזרק. הוא אמנם חגיגי, אבל זה לא מונע ממני להכין אותו גם כתוספת בארוחות רגילות.
מרכיבים
4־5 מנות
- 1 כוס אורז בסמטי
- שמן לטיגון
- 1 בצל, קצוץ
- 2 כפות חמוציות
- 2 כפות צימוקים, לבנים וכהים
- 2 כפות שקדים פרוסים
- 2 כפות צנוברים
- 3 כוסות מים רותחים
- מלח, פלפל שחור גרוס
- 1 כפית בהרט
- אפשרות להגשה: גרגירי רימון, מעט עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה, כוסברה או שמיר)
אופן ההכנה
- מחממים בסיר שמן. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את האורז, החמוציות, הצימוקים, השקדים והצנוברים ומטגנים כ־2 דקות.
- מוסיפים את המים, והתבלינים ומערבבים. מביאים לרתיחה, מכסים, מעבירים ללהבה נמוכה ומבשלים 20-15 דקות, עד שהאורז מוכן.
- מעבירים את האורז לקערה, ואם רוצים מקשטים בגרגירי רימון ובעשבי תיבול קצוצים. מגישים מיד.
אורז עם חלב
המאכל הכי נוסטלגי שיש בכל בית מרוקאי שאני מכירה (כולל הבית שלי), משהו בין תבשיל לקינוח. אני אוהבת להכין אותו למשפחה לארוחת הערב - חם, משביע וטעים בטירוף!
מרכיבים
3־4 מנות
- 1 כוס אורז בסמטי
- 1 כף שמן קנולה
- 2 כוסות מים רותחים
- 1 כוס חלב קר
- 75 גרם חמאה
- 1/2 2 כפות סוכר
- אפשרות להגשה: קינמון, סוכר
אופן ההכנה
- מחממים בסיר את השמן, מוסיפים את האורז ומטגנים כ־2 דקות. מוסיפים את המים הרותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מעבירים ללהבה נמוכה, מכסים ומבשלים כ-15 דקות, עד שהמים נספגים באורז והוא כמעט מוכן.
- מוסיפים את החלב, החמאה והסוכר ומערבבים היטב. מביאים לרתיחה על להבה גבוהה, מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים כ־5 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהחמאה נמסה לגמרי והחלב נספג מעט באורז. מגישים מיד, ואם רוצים מפזרים על כל מנה קינמון ו/או סוכר.
- עוד מתכונים מצוינים של אסתר דורון צרפתי - בבלוג "Moroccan Girl"