הכל בעשר אצבעות: כך הקמתי בעצמי עסק מצליח ומשגשג

ההייטקיסט שהפך למקעקע והמרתה סטיוארט הישראלית שמגדלת 7 ילדים - סיפורי הצלחה של שישה אנשי קריירה שצמחו מהמשבר ויצאו לעצמאות. פרויקט מיוחד

נבחרת ההצלחה. לחצו לצפייה בכתבה
צילום: ירון ברנר
למעלה משמאל ועם כיוון השעון: שישי סונסינו,  גיא לוין, ספיר עמוס, עמית קריסטל, ערן רוזברגר וגבי אברהם (צילום: אביגיל עוזי)
למעלה משמאל ועם כיוון השעון: שישי סונסינו, גיא לוין, ספיר עמוס, עמית קריסטל, ערן רוזברגר וגבי אברהם (צילום: אביגיל עוזי)

להיות עצמאי זה אף פעם לא פשוט. השכר לא תמיד קבוע, התנאים בוודאי שלא, המילה "יציבות" נשמעת כמו הלצה ולחץ נפשי הופך להיות חבר של קבע בחיים. אומרים שלא לכל אחד יש את מה שצריך כדי להתקיים ולחיות כעצמאי, אבל את הנבחרת האמיצה שלנו, זה ממש לא מטריד. הם צומחים ומתפתחים וכן, אפילו אומרים תודה על האתגרים שנותנים להם מוטיבציה לעוט קדימה. הכירו את משתתפי הפרוייקט המיוחד:

 

ספיר עמוס: "לא האמנתי שתוך ארבע שנים אהיה במקום שבו אני נמצאת היום"

אם צריך היא תענה למיילים גם ב-3 לפנות בוקר ועדיין מקפידה על זמן איכות קבוע עם הילדים והבעל. ספיר עמוס (צילום: אביגיל עוזי)
    אם צריך היא תענה למיילים גם ב-3 לפנות בוקר ועדיין מקפידה על זמן איכות קבוע עם הילדים והבעל. ספיר עמוס(צילום: אביגיל עוזי)

     

    בגיל 30 בלבד, ספיר עמוס כבר בעלת משרד מוביל בתחום המקרקעין ואמא לשלושה ילדים. "מהרגע שהתחלתי ללמוד שאפתי להגיע רחוק, אבל לא האמנתי שתוך ארבע שנים אהיה במקום שבו אני נמצאת היום". עמוס עובדת בכל שעות היממה, אם צריך היא תענה למיילים גם ב-3 לפנות בוקר ועדיין מקפידה על זמן איכות קבוע עם הילדים והבעל. "החלום שלי הוא להמשיך לפתח את המשרד ולנהל חיי משפחה וזוגיות טובים. אני יודעת שזה אפשרי".

     

    גיא לוין: "הלקוחות שלי מגיעים עם סיפור חיים שלם ואני מתרגם את המסר הזה לקעקוע"

    "תמיד אהבתי לצייר, אבל אף פעם לא חשבתי על הכיוון הזה, עד המפגש עם המקעקע". גיא לוין (צילום: אביגיל עוזי)
      "תמיד אהבתי לצייר, אבל אף פעם לא חשבתי על הכיוון הזה, עד המפגש עם המקעקע". גיא לוין(צילום: אביגיל עוזי)

       

      את דרכו המקצועית החל גיא לוין בכלל בעולם ההייטק. כשהגיע לסטודיו קעקועים על מנת להתקעקע בעצמו, הוא חווה הארה לא צפויה וכיום, סטודיו הקעקועים שלו ברמת ישי הפך לשם דבר, אליו מגיעים מכל רחבי הארץ. "תמיד אהבתי לצייר, אבל אף פעם לא חשבתי על הכיוון הזה, עד המפגש עם המקעקע. לאחר מכן לקחתי הלוואה, התחלתי ללמוד וכשסיימתי התחלתי לקעקע אנשים בבית, לצד העבודה הקבועה שלי". עם הזמן הביקוש לידי הפלא של לוין גדל והוא החליט לפתוח סטודיו משלו. "העשייה שלי מגיעה מהלב. הלקוחות שלי מגיעים עם סיפור חיים שלם ואני מתרגם את המסר הזה לקעקוע, זה מה שמייחד אותי".

       

      עמית קריסטל: "אני מופתע בכל בוקר מחדש מכמות ההזמנות"

      "רבים אפילו צחקו על ההחלטה העסקית המשונה". עמית קריסטל (צילום: אביגיל עוזי)
        "רבים אפילו צחקו על ההחלטה העסקית המשונה". עמית קריסטל(צילום: אביגיל עוזי)

         

        את השם NK לליין תכשיטי הגברים שלו, העניק עמית קריסטל בשל ראשי התיבות- "אין כסף". אי שם בשנת 2000 אף אחד לא חשב שיש מקום לתכשיטי גברים, רבים אפילו צחקו על ההחלטה העסקית המשונה. כיום, קריסטל מוביל את הענף, כמות הגברים המתעניינים הכפילה את עצמה וכמו פטריות אחרי הגשם, החלו לצוץ גם מתחרים. "היעד אף פעם לא היה כסף. כשהתחלתי ידעתי שאני אפסיד כסף וכך היה. עד היום אני מופתע בכל בוקר מחדש כשאני מבין כמה הזמנות נכנסו בלילה". קריסטל לא נתן לתכתיבי החברה לנהל אותו והיום הוא קוצר את הפירות. אם תשאלו אותו, החלום שלו הוא להמשיך לעשות את מה שהוא אוהב לנצח.

         

        ערן רוזנברגר: "אני יודע לבדל את עצמי וזה הקסם שלי"

        "אני מקפיד תמיד להסתכל קדימה ואף פעם לא להתעסק ברמת סגירת העסקה". ערן רוזנברגר (צילום: אביגיל עוזי)
          "אני מקפיד תמיד להסתכל קדימה ואף פעם לא להתעסק ברמת סגירת העסקה". ערן רוזנברגר(צילום: אביגיל עוזי)

           

          ערן רוזנברגר תמיד ידע שהתשוקה שלו היא מכירות. בתחילת דרכו עבד בתמי 4 ובעיתון "מעריב" ואחרי מיצוי קל, החליט שהגיע הזמן לחדור לתחום הנדל''ן. כיום, כעשור אחרי ההחלטה ההיא, רוזנברגר ניצב כבר כמה שנים במקום הראשון בארץ מבחינת היקף עסקאות ובמקום השלישי במדד האירופי של הרשת העולמית "רימקס", בה הוא עובד. "אני מקפיד תמיד להסתכל קדימה ואף פעם לא להתעסק ברמת סגירת העסקה, אלא במבט רוחבי של תנופה והתקדמות. אני יודע לבדל את עצמי וזה הקסם שלי, אני נותן פתרון כולל ללקוחות שלי, שלא יקבלו אצל שום סוכן אחר".

           

          גבי אברהם: "הכי חשוב לי שאנשים יצאו מהקליניקה עם חיוך"

          בילה את רוב ילדותו במרפאות ובתי חולים כמלווה לאימו שסבלה ממחלת עיניים. גבי אברהם (צילום: אביגיל עוזי)
            בילה את רוב ילדותו במרפאות ובתי חולים כמלווה לאימו שסבלה ממחלת עיניים. גבי אברהם(צילום: אביגיל עוזי)

             

            גבי אברהם בילה את רוב ילדותו במרפאות ובתי חולים כמלווה לאימו שסבלה ממחלת עיניים. כבר אז היה לו ברור שהחלום שלו הוא לחסוך מאחרים את התענוג המפוקפק. כיום, אברהם עומד בראשה של "סאן אופטיק", קליניקה המציעה פתרונות ראייה מתקדמים. "הרעיון של הקליניקה הוא ריכוז של מגוון פתרונות ראייה במקום אחד. זו לא חנות אופטיקה כמו בקניונים אלא מרכז מקצועי המרכז אליו מגוון של פתרונות שלא ניתן במקומות אחרים. כבדי ראייה, אנשים הסובלים ממחלות ניווניות בעיניים, וגם ילדים עם בעיות כמו פזילה או עין עצלה יכולים למצוא פתרון כאן אצלי". אברהם מעיד שהדבר החשוב לו מכל הוא שאנשים יצאו מהקליניקה עם חיוך ויגלו עולם חדש שלא ראו קודם לכן.

             

            שירי סונסינו: "רוצה להיות מרתה סטיוארט הישראלית"

            "אני מראה לכולם שיש חיה כזאת שאינה כוללת בהייה במסכים". שישי סונסינו (צילום: אביגיל עוזי)
              "אני מראה לכולם שיש חיה כזאת שאינה כוללת בהייה במסכים". שישי סונסינו(צילום: אביגיל עוזי)

               

              אם תשאלו את שירי סונסינו, בעלת חנות היצירה "בעשר אצבעות" ואתר ערכות היצירה "שיקי-קיט" מי המודל לחיקוי שלה, היא תאמר ללא היסוס- מרתה סטיוארט. "תמיד הסתכלתי על העשייה שלה גם מהפן העסקי וגם מההיבט של עולמות התוכן והחיבור ביניהם והתמלאתי הערכה על איך שהיא מצליחה לגעת קצת בכל דבר ולהפוך את החלקים למשהו שלם". אמה של סונסינו עסקה בהוראה ובהדרכות חוגי רקמה. כך הבינה סונסינו שהביקוש למקום אחד שירכז את כל מוצרי היצירה קיים והחליטה לעשות מעשה. כיום, כשלושה עשורים אחרי ההחלטה ההיא, היא יודעת שהעשייה שלה מלווה במסר: "אני מעודדת הורים לקחת אחר הצהריים אחד בשבוע, לצאת מהמסך, להקדיש לילדים זמן איכות ולהנות יחד תוך כדי עשיה ותקשורת. אני מראה לכולם שיש חיה כזאת שאינה כוללת בהייה במסכים".

               

               

               

               
              הצג:
              אזהרה:
              פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד