
קציצות עוף עם עשבי תיבול ותפוחי אדמה (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
הסוד של הקציצות האלה, חוץ מהתיבול הנהדר, הוא שלא משתמשים בהן בבשר טחון. במקום זאת, קוצצים את חזה העוף לחתיכות קטנטנות בעזרת סכין - וכך מתקבל מרקם מושלם.
>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן
מרכיבים
30-25 קציצות
- 1/4 כוס סולת
- 1/4 כוס מים רותחים
- 650 גרם חזה עוף טרי
- 3 פרוסות חלה, רטובות וסחוטות
- 1 בצל גדול
- 4-3 שיני שום, כתושות
- 1/2 צרור פטרוזיליה
- 1/2 צרור שמיר
- 1/2 צרור כוסברה
- 2 תפוחי אדמה מבושלים
- 2 ביצים
לתיבול
מעט פפריקה מתוקה
1/2 כפית כמון
1/2 כפית בהרט
1/2 כפית חוואייג' למרק או כורכום
פלפל שחור טחון
מלח
אופן ההכנה
- מערבבים בקערה גדולה את הסולת והמים הרותחים. מניחים בצד.
- חותכים דק-דק את חזה העוף ואת הלחם. שמים במעבד המזון את הבצל, השום ועשבי התיבול וקוצצים דק. מוסיפים הכל לקערת הסולת.
- מגררים או מרסקים את תפוחי האדמה ומוסיפים לקערה יחד עם הביצים והתבלינים. מערבבים לעיסה אחידה, מכסים ומעבירים למקרר ל-30 דקות, להתייצבות.
- יוצרים מהעיסה קציצות. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הקציצות משני הצדדים עד להזהבה.
- עוד מתכונים מצוינים של דפנה אוסטר מיכאל - בבלוג "מתנות קטנות"