קציצות כל טוּב - בתוספת המון עשבי תיבול, תפוחי אדמה, חוואייג' ובהרט

קציצות עוף עם צבע ירוק יפהפה בזכות שילוב של פטרוזיליה, שמיר וכוסברה – ויש גם טריק קטן שהופך את המרקם שלהן למושלם

דפנה אוסטר מיכאל

|

17.02.19 | 22:02

קציצות עוף עם עשבי תיבול ותפוחי אדמה (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
קציצות עוף עם עשבי תיבול ותפוחי אדמה (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)

הסוד של הקציצות האלה, חוץ מהתיבול הנהדר, הוא שלא משתמשים בהן בבשר טחון. במקום זאת, קוצצים את חזה העוף לחתיכות קטנטנות בעזרת סכין - וכך מתקבל מרקם מושלם.

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

מרכיבים

30-25 קציצות

 

  • 1/4 כוס סולת
  • 1/4 כוס מים רותחים
  • 650 גרם חזה עוף טרי
  • 3 פרוסות חלה, רטובות וסחוטות
  • 1 בצל גדול
  • 4-3 שיני שום, כתושות
  • 1/2 צרור פטרוזיליה
  • 1/2 צרור שמיר
  • 1/2 צרור כוסברה
  • 2 תפוחי אדמה מבושלים
  • 2 ביצים
  • שמן לטיגון

     

    לתיבול

    מעט פפריקה מתוקה

    1/2 כפית כמון

    1/2 כפית בהרט

    1/2 כפית חוואייג' למרק או כורכום

    פלפל שחור טחון

    מלח

     

    אופן ההכנה

    1. מערבבים בקערה גדולה את הסולת והמים הרותחים. מניחים בצד.
    2. חותכים דק-דק את חזה העוף ואת הלחם. שמים במעבד המזון את הבצל, השום ועשבי התיבול וקוצצים דק. מוסיפים הכל לקערת הסולת.
    3. מגררים או מרסקים את תפוחי האדמה ומוסיפים לקערה יחד עם הביצים והתבלינים. מערבבים לעיסה אחידה, מכסים ומעבירים למקרר ל-30 דקות, להתייצבות.
    4. יוצרים מהעיסה קציצות. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הקציצות משני הצדדים עד להזהבה.

     


  •  

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר בשרי
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (8 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג