
ברוקולי מוקרם עם גבינה בולגרית (צילום: אפרת סיאצ'י)
ברוקולי מוקרם עם גבינה בולגרית / אפרת סיאצ'י
>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן
מרכיבים
10-8 מנות
- 600 גרם ברוקולי, מפורק לפרחים
- 2 ביצים בגודל L
- 1/3 כוס (80 מ"ל) חלב
- 1/2 כוס (כ-60 גרם) גבינה בולגרית מפוררת
- 1/4 1 כוסות (כ-125 גרם) גבינה צהובה מגוררת
- 2 שיני שום, כתושות
- 1/2 כפית מלח
- מעט פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים קעריות חרסינה אישיות או תבניות מאפינס חד-פעמיות.
- ממלאים סיר בינוני במים עד ל-2/3 מגובהו ומביאים לרתיחה. מוסיפים את פרחי הברוקולי ומבשלים במשך 5 דקות, עד שהם מתרככים אך עדיין נגיסים. מסננים, מעבירים לקערה ומצננים מעט.
- מערבבים בקערית נפרדת את שאר המרכיבים (שומרים בצד 1/2 כוס מהגבינה הצהובה). מוסיפים את התערובת לקערת הברוקולי ומערבבים.
- מעבירים את התערובת לקעריות החרסינה ומפזרים מעל את יתרת הגבינה הצהובה. אופים כ-25 דקות, עד שהגבינה נמסה ומזהיבה.
- עוד מתכונים של אפרת סיאצ'י - באתר "מתכונים ב-10 דקות"
סלט ברוקולי פריך / סיון שטרנבך ורונה קובו
בחיפושינו באינטרנט למציאת סלט הברוקולי המושלם נתקלנו במתכון הזה בבלוג Smitten Kitchen, ומשם היתה קצרה הדרך לסלט יפהפה ופריך עם רוטב מיוחד.

סלט ברוקולי פריך(צילום: סיון שטרנבך)
מרכיבים
- 2 חבילות ברוקולי במשקל 400-350 גרם כל אחת
- 1/2 כוס צנוברים או שקדים פרוסים, קלויים במחבת יבשה
- 1/2 כוס חמוציות מיובשות חתוכות גס
לרוטב
- 1/2 כוס יוגורט (רצוי מחלב כבשים)
- 1/2 כוס מיונז
- 2 כפות חומץ לבן (אני משתמשת בחומץ אורז)
- 1 כפית סוכר
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 בצל סגול קטן או 1 שאלוט, חתוך לקוביות קטנות
אופן ההכנה
- שוטפים את הברוקולי וקוטמים קצת את הגבעולים. פורסים את הגבעולים שנשארו דק-דק, וכשמגיעים לתפרחת מפרקים לתפרחות קטנות. את התפרחות הגדולות יותר יש לפרוס לאורך, כך שבכל פרוסה יהיו גבעול קטן ותפרחת (כמו בתמונה).
- מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב.
- שמים בקערה גדולה את הברוקולי, הצנוברים והחמוציות ומערבבים. מוסיפים את הרוטב ומערבבים שוב. מגישים מיד או שומרים במקרר.
- עוד מתכונים של סיון שטרנבך ורונה קובו - בבלוג "המטבח של סיון"
פשטידת ברוקולי פרווה במחבת / דפנה אוסטר מיכאל
מתכון מהיר במיוחד - לא רק שההכנה קלה, גם לא צריך לחכות עד שהתנור יתחמם.

פשטידת ברוקולי פרווה במחבת(צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
מרכיבים
4 מנות
- 500 גרם ברוקולי, טרי או קפוא
- 3 כפות שמן זית
- 1 בצל גדול, קצוץ
- 1 כרשה קטנה (החלק הלבן בלבד), קצוצה
- 2 ביצים
- 1 כף קמח כוסמין או קמח רגיל או פירורי לחם
- חופן עלי בזיליקום, קצוצים
- מלח, פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מבשלים את הברוקולי כרבע שעה במים רותחים עם מעט מלח, עד לריכוך קל. מסננים ומעבירים לקערה. קוצצים גס.
- מחממים במחבת 2 כפות משמן הזית ומטגנים את הבצל הקצוץ והכרשה עד להזהבה קלה. מוסיפים לברוקולי שבקערה.
- מוסיפים לקערה את שאר המרכיבים, למעט כף שמן הזית, ומערבבים היטב.
- מחממים את שמן הזית במחבת בינונית כבדה. משטחים את תערובת הפשטידה במחבת ומהדקים היטב. מטגנים 5 דקות על אש גבוהה, מעבירים לאש נמוכה ומטגנים 7-5 דקות נוספות.
- הופכים את פשטידת הברוקולי על צלחת ומחליקים אותה בחזרה למחבת, כך שהצד שפנה כלפי מעלה פונה כעת למטה. מטגנים את הצד השני באותו אופן.
- עוד מתכונים של דפנה אוסטר מיכאל - בבלוג "מתנות קטנות"