התשמע ברוקולי: מתכונים עם הירק הירוק שקורא לכם מהמגירה במקרר

קניתם ברוקולי וחושבים מה לעשות איתו? יש לנו בשבילכם רעיונות מעולים – ממאפים מוקרמים בקלי קלות ועד לסלט פריך במיוחד

Xnet

|

17.02.19 | 10:20

ברוקולי מוקרם עם גבינה בולגרית (צילום: אפרת סיאצ'י)
ברוקולי מוקרם עם גבינה בולגרית (צילום: אפרת סיאצ'י)

ברוקולי מוקרם עם גבינה בולגרית / אפרת סיאצ'י

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

מרכיבים

10-8 מנות

 

  • 600 גרם ברוקולי, מפורק לפרחים
  • 2 ביצים בגודל L
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) חלב
  • 1/2 כוס (כ-60 גרם) גבינה בולגרית מפוררת
  • 1/4 1 כוסות (כ-125 גרם) גבינה צהובה מגוררת
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1/2 כפית מלח
  • מעט פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים קעריות חרסינה אישיות או תבניות מאפינס חד-פעמיות.
  2. ממלאים סיר בינוני במים עד ל-2/3 מגובהו ומביאים לרתיחה. מוסיפים את פרחי הברוקולי ומבשלים במשך 5 דקות, עד שהם מתרככים אך עדיין נגיסים. מסננים, מעבירים לקערה ומצננים מעט.
  3. מערבבים בקערית נפרדת את שאר המרכיבים (שומרים בצד 1/2 כוס מהגבינה הצהובה). מוסיפים את התערובת לקערת הברוקולי ומערבבים.
  4. מעבירים את התערובת לקעריות החרסינה ומפזרים מעל את יתרת הגבינה הצהובה. אופים כ-25 דקות, עד שהגבינה נמסה ומזהיבה.

 

  • עוד מתכונים של אפרת סיאצ'י - באתר "מתכונים ב-10 דקות"

 

 

סלט ברוקולי פריך / סיון שטרנבך ורונה קובו

בחיפושינו באינטרנט למציאת סלט הברוקולי המושלם נתקלנו במתכון הזה בבלוג Smitten Kitchen, ומשם היתה קצרה הדרך לסלט יפהפה ופריך עם רוטב מיוחד.

 

סלט ברוקולי פריך (צילום: סיון שטרנבך)
    סלט ברוקולי פריך(צילום: סיון שטרנבך)

     

    מרכיבים

    • 2 חבילות ברוקולי במשקל 400-350 גרם כל אחת
    • 1/2 כוס צנוברים או שקדים פרוסים, קלויים במחבת יבשה
    • 1/2 כוס חמוציות מיובשות חתוכות גס

     

    לרוטב

    • 1/2 כוס יוגורט (רצוי מחלב כבשים)
    • 1/2 כוס מיונז
    • 2 כפות חומץ לבן (אני משתמשת בחומץ אורז)
    • 1 כפית סוכר
    • 1/2 כפית מלח
    • 1/2 בצל סגול קטן או 1 שאלוט, חתוך לקוביות קטנות

     

    אופן ההכנה

    1. שוטפים את הברוקולי וקוטמים קצת את הגבעולים. פורסים את הגבעולים שנשארו דק-דק, וכשמגיעים לתפרחת מפרקים לתפרחות קטנות. את התפרחות הגדולות יותר יש לפרוס לאורך, כך שבכל פרוסה יהיו גבעול קטן ותפרחת (כמו בתמונה).
    2. מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב.
    3. שמים בקערה גדולה את הברוקולי, הצנוברים והחמוציות ומערבבים. מוסיפים את הרוטב ומערבבים שוב. מגישים מיד או שומרים במקרר.

     

    • עוד מתכונים של סיון שטרנבך ורונה קובו - בבלוג "המטבח של סיון"

     

     

    פשטידת ברוקולי פרווה במחבת / דפנה אוסטר מיכאל

    מתכון מהיר במיוחד - לא רק שההכנה קלה, גם לא צריך לחכות עד שהתנור יתחמם.

     

    פשטידת ברוקולי פרווה במחבת (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
      פשטידת ברוקולי פרווה במחבת(צילום: דפנה אוסטר מיכאל)

       

      מרכיבים

      4 מנות

       

      • 500 גרם ברוקולי, טרי או קפוא
      • 3 כפות שמן זית
      • 1 בצל גדול, קצוץ
      • 1 כרשה קטנה (החלק הלבן בלבד), קצוצה
      • 2 ביצים
      • 1 כף קמח כוסמין או קמח רגיל או פירורי לחם
      • חופן עלי בזיליקום, קצוצים
      • מלח, פלפל שחור גרוס

       

      אופן ההכנה

      1. מבשלים את הברוקולי כרבע שעה במים רותחים עם מעט מלח, עד לריכוך קל. מסננים ומעבירים לקערה. קוצצים גס.
      2. מחממים במחבת 2 כפות משמן הזית ומטגנים את הבצל הקצוץ והכרשה עד להזהבה קלה. מוסיפים לברוקולי שבקערה.
      3. מוסיפים לקערה את שאר המרכיבים, למעט כף שמן הזית, ומערבבים היטב.
      4. מחממים את שמן הזית במחבת בינונית כבדה. משטחים את תערובת הפשטידה במחבת ומהדקים היטב. מטגנים 5 דקות על אש גבוהה, מעבירים לאש נמוכה ומטגנים 7-5 דקות נוספות.
      5. הופכים את פשטידת הברוקולי על צלחת ומחליקים אותה בחזרה למחבת, כך שהצד שפנה כלפי מעלה פונה כעת למטה. מטגנים את הצד השני באותו אופן.

       

      • עוד מתכונים של דפנה אוסטר מיכאל - בבלוג "מתנות קטנות"

       

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      מתכון מהיר
      כשר חלבי
      צמחוני
      דרגת קושי קלה
      דירוג הגולשים (0 מדרגים)
      לחצו על הלבבות כדי לדרג