ביקור בית אצל שלי גרוס: המדרגות המכוערות נצבעו באפור-חניונים

העיתונאית והסופרת שלי גרוס ביקשה שדירת ילדותה המשופצת תיראה ישנה, "כאילו היא שופצה כבר לפני שנים", הצצה לפינות האהובות עליה ולפתרונות היצירתיים

הספרייה של שלי גרוס: הספרים הם לב הסלון (צילום: צביקה טישלר)
הספרייה של שלי גרוס: הספרים הם לב הסלון (צילום: צביקה טישלר)
המדרגות נצבעו באפור של מוסכים וחניונים (צילום: צביקה טישלר)
המדרגות נצבעו באפור של מוסכים וחניונים (צילום: צביקה טישלר)
ארונית פח בסיסית של איקאה מאחורי הספה בסלון (צילום: צביקה טישלר)
ארונית פח בסיסית של איקאה מאחורי הספה בסלון (צילום: צביקה טישלר)
"ככל שאני נחשפת לעוד ועוד דברים - אני הופכת ליותר מינימליסטית ומדויקת בטעם" (צילום: צביקה טישלר)
"ככל שאני נחשפת לעוד ועוד דברים - אני הופכת ליותר מינימליסטית ומדויקת בטעם" (צילום: צביקה טישלר)

אם יש מישהי שמוקפת מכל כיוון בנעיצות פינטרסט שומטות לסתות, חללים מעוצבים של בלוגריות מהוללות ועדכונים על הקולקציות המפתות של מיטב חברות העיצוב הבינלאומיות, הרי שזוהי שלי גרוס - עיתונאית במגזין "לאשה", בלוגרית, סופרת ומתרגמת.

 

ובכל זאת, לפני שהיא ניגשה לשיפוץ דירת הדופלקס שבה התגוררה כעשור, הייתה לה בקשה מפתיעה לאדריכלית. בתום השיפוץ, כך ניסחה את משאלת לִבה, היא רוצה שהדירה תיראה כאילו היא שופצה כבר לפני שנים. "אמרתי לה שאני רוצה שהיא תיראה כמו דירה בסרט שהכוכב שלו הוא פרופסור בברקלי", היא מתארת בפירוט, "כזו שאי אפשר לשים בדיוק את האצבע על תאריך השיפוץ שלה". ואכן, הביקורים הקיציים של משפחתה בקליפורניה בשנים האחרונות הניעו את ההחלטה לשפץ את הדירה בת ה־40, שהוריה של גרוס עברו אליה כשהייתה בת 11, ולפני כעשר שנים עברה להתגורר בה היא עצמה.

 

"אני מאוד מאמינה באנרגיה, וכמה שהבית היה ישן ומתפורר, עדיין הייתה בו אנרגיה טובה, ופחדתי שאם אזיז משהו, הוא אולי יהיה יפה יותר, אבל האנרגיה עשויה להשתנות. בסוף נוצר מצב שהוא באמת התפרק ולא היה ראוי למגורים"
"אחת המסקנות מהביקורים בקליפורניה הייתה שאנחנו נורא נהנים לא רק מעצם השהות בחו"ל, אלא גם מהמגורים בדירות חדשות עם מקלחות נורמליות", מרחיבה גרוס. "אני אפילו לא יודעת למה כל כך פחדתי משיפוץ. אני מאוד מאמינה באנרגיה, וכמה שהבית היה ישן ומתפורר, עדיין הייתה בו אנרגיה טובה, ופחדתי שאם אזיז משהו, הוא אולי יהיה יפה יותר, אבל האנרגיה עשויה להשתנות. בסוף נוצר מצב שהוא באמת התפרק ולא היה ראוי למגורים, אבל קרה עוד דבר: מצאתי את האדריכלית איריס ברגר, שהבטיחה לי שהאנרגיה הטובה והזרימה של הבית יישארו כמו שהן. המטרה ההתחלתית הייתה לשפץ את שתי הקומות, אבל אז הסתכלנו על שורת המחיר והחלטנו לחתוך ולעשות את המינימום. לשפץ לגמרי את הקומה הראשונה, שיש בה סלון ומטבח ועוד חדר המשמש כמעין חדר משחקים, ובקומה העליונה לשפץ רק את המקלחון".

 

ביקשנו משלי לבחור 5 פינות אהובות במיוחד בבית:

 

 

1. הספרייה

לפני השיפוץ עשיתי "מארי קונדו" בבית (שיטה מהפכנית לסידור הבית על פי הספר "סוד הקסם היפני" מאת מארי קונדו שתפסה תאוצה בשנים האחרונות; רח"ש), אבל אחד הדברים שבאמת היה קשה לי להפוך בו למינימליסטי הוא כל מה שנוגע לספרים. הספרים הם לב הסלון, והאדריכלית הצליחה לבנות פריט שהוא בעצם רהיט מטבח בסיסי מאיקאה ששוכפל והפך לאלמנט שמחבר את כל אורך הקיר. האם הצלחתי לצמצם את כמות הספרים? כן, הצטמצמתי משמעותית. אבל עדיין מדובר בכמות מרשימה.

 

2. האי

גרוס על רקע האי. פוטוגני ופרקטי גם יחד (צילום: צביקה טישלר)
    גרוס על רקע האי. פוטוגני ופרקטי גם יחד(צילום: צביקה טישלר)

     

    ללא ספק הלב של הבית. גם יש על מה להניח דברים וגם, כבעלת חשבון אינסטגרם, הוא באמת שִדרג את חיי. האי עצמו נקנה באיקאה והוא עשוי מנירוסטה, ומעליו מונח שיש לא טבעי. המחשבה בתכנון שלו הייתה שהוא יספק הרבה חללי אחסון, אבל גם שטח לעבודה ולישיבה. הוא מאוד פוטוגני, אבל במבחן היומיום הוא גם מאוד פרקטי, כך שמדובר בהצלחה גדולה.

     

    3. הארונית  

    שתי ארוניות הוצמדו יחד ומשמשות לאוסף פרטי אמנות (צילום: צביקה טישלר)
      שתי ארוניות הוצמדו יחד ומשמשות לאוסף פרטי אמנות(צילום: צביקה טישלר)

       

      בשלב המקדים את הפיכתי לאספנית אמנות (צוחקת), אני נהנית לאסוף פריטים ב־Etsy ויצירות של אמנים שעוד לא מבקשים הרבה כסף על הדברים שלהם. על הארונית הזו יש תמונות של חברתי הצלמת ותמונות שהן בעצם מפות של סן פרנסיסקו ומנהטן ממגזרות נייר. הארונית עצמה היא ארונית פח בסיסית של איקאה. ראיתי באינסטגרם אצל מישהי שאני עוקבת אחריה שהיא הצמידה שתיים כאלה ומיד העתקתי. זה פתרון שהיה אמור להיות זמני והתאהבתי בו.

        

      4. המדרגות

      הברקה באפור: המדרגות הכעורות נצבעו בצבע המשמש לצביעת חניונים ומוסכים (צילום: צביקה טישלר)
        הברקה באפור: המדרגות הכעורות נצבעו בצבע המשמש לצביעת חניונים ומוסכים(צילום: צביקה טישלר)

         

        המדרגות היו משהו שמאוד חששתי לגביו בתהליך השיפוץ. הן היו נורא מכוערות, היה קשה למצוא דרך לעקוף את הנראות שלהן, כי הן חלק מהבניין. בסוף מצאנו פתרון שהוא גם זול וגם ייצר בסופו של דבר אלמנט שהוא כמעט ארכיטקטוני. צבענו אותן בצבע אפור של מוסכים וחניונים, ופתאום הן קיבלו אופי "בטוני" מעניין. מהדבר הכי מבאס בבית הן הפכו להפתעה הגדולה מבחינתי. הן גם מצטלמות מעולה, בעיקר עם החתול, שלמרבה הנוחות גם הוא בצבע אפור.

         

        5. הקיר במטבח

        מצידו האחד הקיר מאפשר מקום לארונות המטבח, ומהצד השני יש שירותי אורחים וארונות עם המון מקום אחסון (צילום: צביקה טישלר)
          מצידו האחד הקיר מאפשר מקום לארונות המטבח, ומהצד השני יש שירותי אורחים וארונות עם המון מקום אחסון(צילום: צביקה טישלר)

          מדובר בקיר לא פונקציונלי שהאדריכלית מִקסמה באופן נהדר. מצידו האחד הוא מאפשר מלא מקום לארונות המטבח, ומהצד השני יש שירותי אורחים וארונות עם המון מקום אחסון. הקיר הזה פתר את העניין המוכר הזה של נעליים ותיקים שמסתובבים בלי כתובת.

           

          רוצים לדעת לאיזה טרנד עיצובי נכנעה שלי ומהם שני החשבונות שהיא אוהבת לעקוב אחריהם באינטגרם? הכתבה המלאה במגזין Gostyle

           

           

           

           
          הצג:
          אזהרה:
          פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד