הקפה כבר בתוך המאפה: עוגת שוקולד לבן עם קרם אספרסו והל

אם קפה הולך כל כך טוב עם עוגות – אז למה לא לשדך אותם במנה אחת? זה בדיוק מה שדור משה עשה, הוסיף שוקולד ותבלינים – וקיבל מאפה בטעם מיוחד

דור משה

|

22.01.19 | 21:25

עוגת שוקולד לבן עם קרם אספרסו והל (צילום: דור משה)
עוגת שוקולד לבן עם קרם אספרסו והל (צילום: דור משה)
אני משוגע על השילוב של שוקולד לבן עם קפה ותבלינים, ובגלל זה העוגה הבחושה הזאת היא אחת האהובות עליי.

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

מרכיבים

תבנית קוגלהוף בקוטר 24 ס"מ

 

לקרם השוקולד הלבן והאספרסו
  • 130 גרם שוקולד לבן
  • 10 גרם חמאה
  • 2 כפות (30 מ"ל) אספרסו או קפה נמס חזק, חם או פושר
  • 1/2 כפית הל טחון

 

לעוגה
  • לקימוח התבנית: 2 כפות קמח
  • 4 ביצים בגודל L, מופרדות
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 3/4 כוס (180 מ"ל) שמן קנולה
  • 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 כף קינמון טחון
  • 2 כפיות (6 גרם) אבקת אפייה
  • 1 כוס + 2 כפות (230 גרם) סוכר
  • 200 גרם שוקולד לבן, מגורר גס או קצוץ

 

לקישוט
  • מעט ברס (אגוזי לוז גרוסים ומסוכרים) או אגוזים קצוצים

 

אופן ההכנה

  1. הקרם: ממסים יחד את השוקולד הלבן והחמאה במיקרוגל או בסיר כפול. מוסיפים את האספרסו וההל ומערבבים. מכסים ומעבירים למקרר ל-3 שעות לפחות, להתייצבות.
  2. העוגה: מחממים את התנור ל-175 מעלות. משמנים היטב את התבנית ומפזרים בתוכה כ-2 כפות של קמח. הופכים וטופחים על התבנית, כדי להיפטר מעודפי קמח.
  3. מערבבים בקערה את החלמונים, תמצית הווניל, השמן והשמנת החמוצה. בקערה נוספת מערבבים את הקמח, המלח, הקינמון ואבקת האפייה.
  4. מתקינים במיקסר את בלון ההקצפה. שמים בקערת המיקסר את החלבונים והסוכר ומקציפים במהירות גבוהה עד שמתקבל קצף יציב. מעבירים את המיקסר למהירות הנמוכה ביותר ומוסיפים בשלושה סבבים, לסירוגין, את תערובת הנוזלים ותערובת הקמח – בסבב האחרון מוסיפים לקמח את השוקולד הלבן הקצוץ. עוצרים את המערבל מיד לאחר שהקמח עם השוקולד נטמעים בעיסה באופן אחיד.
  5. יוצקים את העיסה לתבנית ואופים 50-40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
  6. מצננים את העוגה 10 דקות בתבנית, הופכים על צלחת ומסירים בעדינות את התבנית. מצננים לטמפרטורת החדר.
  7. מצפים את פני העוגה בקרם השוקולד־אספרסו בעזרת לקקן או שק זילוף (אם הקרם קשה מדי, נותנים לו להתרכך מעט בטמפרטורת החדר) ומקשטים בברס.

 

  • איך שומרים? בכלי אטום, עד 3 ימים בטמפרטורת החדר.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר חלבי
דרגת קושי בינונית
דירוג הגולשים (2 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג