סלט עם קליפה עבה: צירוף מרתק של פומלה, כוסברה ואטריות אורז

סלט תאילנדי שמתאים מאוד לחורף הישראלי: מצד אחד פרי עונתי, ומצד שני אטריות מטוגנות שמוסיפות חום ומרפדות את הבטן

סלט פומלה תאילנדי עם כוסברה ואטריות אורז (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)
סלט פומלה תאילנדי עם כוסברה ואטריות אורז (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)

מרכיבים

6 מנות

 

  • פלחים מפולטים (ללא הציפה השקופה) מ-1 פומלה גדולה
  • ‭1/2‬ כוס צימוקים בהירים
  • 8 צנוניות קטנות, פרוסות
  • ‭1/2‬ כוס פקאנים מסוכרים
  • 2 כוסות כוסברה קצוצה
  • ‭1/4‬ כוס עלי נענע טרייה
  • 50 גרם אטריות אורז דקיקות, שבורות לחתיכות
  • 1 כף שמן

 

לרוטב

  • 2 שיני שום, קלופות וקצוצות
  • 2 כפות שמן קנולה
  • 1 פלפל אדום חריף, קצוץ
  • 1 כף סוכר חום
  • 1 כף סילאן
  • מיץ מ-1 לימון
  • 1 כף רוטב סויה
  • 1 כפית ג'ינג'ר מגורר טרי
  • 1 כפית שמן שומשום
  • 3 כפות מים

 

 

אופן ההכנה

  1. מניחים בצלחת גדולה את פלחי הפומלה ומפזרים את הצימוקים והצנוניות. מערבבים בעדינות. מוסיפים את האגוזים, הכוסברה והנענע, ומערבבים.
  2. יוצקים את כף השמן למחבת. מוסיפים את שברי אטריות האורז ומטגנים עד שהן מזהיבות. מסירים מהכיריים.
  3. הרוטב: מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב. יוצקים על הסלט ומערבבים. מפזרים את אטריות האורז ומגישים מיד, כשהאטריות עדיין חמימות.

 

  • איך מכינים מראש? אפשר להכין את כל המרכיבים עד יומיים מראש ולשמור בנפרד. ממש לפני ההגשה מוסיפים את האטריות ויוצקים את הרוטב.

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתכון מהיר
כשר פרווה
טבעוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (1 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג