
סלט פומלה תאילנדי עם כוסברה ואטריות אורז (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)
מרכיבים
6 מנות
- פלחים מפולטים (ללא הציפה השקופה) מ-1 פומלה גדולה
- 1/2 כוס צימוקים בהירים
- 8 צנוניות קטנות, פרוסות
- 1/2 כוס פקאנים מסוכרים
- 2 כוסות כוסברה קצוצה
- 1/4 כוס עלי נענע טרייה
- 50 גרם אטריות אורז דקיקות, שבורות לחתיכות
- 1 כף שמן
לרוטב
- 2 שיני שום, קלופות וקצוצות
- 2 כפות שמן קנולה
- 1 פלפל אדום חריף, קצוץ
- 1 כף סוכר חום
- 1 כף סילאן
- מיץ מ-1 לימון
- 1 כף רוטב סויה
- 1 כפית ג'ינג'ר מגורר טרי
- 1 כפית שמן שומשום
- 3 כפות מים
אופן ההכנה
- מניחים בצלחת גדולה את פלחי הפומלה ומפזרים את הצימוקים והצנוניות. מערבבים בעדינות. מוסיפים את האגוזים, הכוסברה והנענע, ומערבבים.
- יוצקים את כף השמן למחבת. מוסיפים את שברי אטריות האורז ומטגנים עד שהן מזהיבות. מסירים מהכיריים.
- הרוטב: מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב. יוצקים על הסלט ומערבבים. מפזרים את אטריות האורז ומגישים מיד, כשהאטריות עדיין חמימות.
- איך מכינים מראש? אפשר להכין את כל המרכיבים עד יומיים מראש ולשמור בנפרד. ממש לפני ההגשה מוסיפים את האטריות ויוצקים את הרוטב.