הכתובת נצצה על הקיר: איך מכינים בקלות ובזול שלט ניאון מאיר לבית

מקנאים בתאורת הניאון הצבעונית ברחוב? עכשיו גם בבית שלכם יכולה להאיר אחת כזו, עם כתובת לפי בחירתכם. ענת ווקס תלמד אתכם כיצד, שלב אחר שלב

ענת ווקס

|

02.01.19 | 08:49

רק מילה טובה או שתיים. שלט דמוי ניאון (צילום: סטודיו עננת)
רק מילה טובה או שתיים. שלט דמוי ניאון (צילום: סטודיו עננת)

אם אתם דומים לי, די בהצצה חטופה בתאורת ניאון צבעונית ברחוב או בפאב כדי להסב לכם אושר של ממש. בדיוק מהסיבה הזו אני רוצה תאורה כזו אצלי בבית. כך תוכלו גם אתם להכין שלט בסגנון קיר בריקים ועליו תאורה דמוית ניאון עם מסרים משמחים, שיכולה לקשט כל חלל בבית.

 

השלט המואר (צילום: סטודיו עננת)
    השלט המואר(צילום: סטודיו עננת)

     

    מה צריך?

    • ELwire – חוט PVC גמיש שבתוכו חוט נחושת מצופה זרחן שזוהר כשמועבר דרכו זרם חשמלי, יוצר מראה דומה לזה של תאורת ניאון ועובד על בטריות. אפשר להשיג את ה-EL wire במגוון צבעים ואורכים (5-10 דולר בעלי אקספרס), ומכיוון שהוא גמיש מאוד ניתן להכין איתו שלטים עם מילים או צורות ואפילו ליצור בתלת מימד.
    • פיסות עץ - אני אוהבת לשלב מיחזור בעבודות שלי, ולכן את הבסיס לשלט הניאון החלטתי להכין משאריות עץ שאספתי מהנגר שלי. בהחלט אפשר להכין רקע פשוט יותר שדורש פחות עבודה. למעשה, את הבסיס לשלט שלנו אפשר להכין מכל חומר נגיש – מדף ישן, תריס עץ, קרש חיתוך, לוח קרטון, לוחית רישוי ישנה או כל משטח אחר שעולה על דעתכם.
    • מסור
    • אקדח סיכות
    • דבק נגרים
    • אקדח דבק חם
    • מספריים
    • נייר דבק
    • סרט בידוד (איזולירבנד)

     

    EL Wire ופיסות עץ (צילום: סטודיו עננת)
      EL Wire ופיסות עץ(צילום: סטודיו עננת)

       

      מה עושים:

      בניית הבסיס: "קיר הבריקים"

      1. אם אתם בוחרים בפח השאריות של הנגר, תיעזרו בו כדי לפרוס את גושי העץ לפרוסות דקות יחסית, בעובי שווה.

      2. מסדרים את הפרוסות ליצירת מראה דמוי בריקים: דואגים שהחיבור בין פיסה לפיסה לא יהיה באותו מקום בין השורות ומסדרים את השורות השונות כך שהמראה הכללי יהיה אסתטי ונעים לעין.

       

      מסדרים את הפרוסות ליצירת מראה דמוי בריקים (צילום: סטודיו עננת)
        מסדרים את הפרוסות ליצירת מראה דמוי בריקים(צילום: סטודיו עננת)

         

        3. מדפיסים את הטקסט הנבחר (ראו בהמשך) בגודל הרצוי ומתאימים את גודל בסיס העץ לגודל הטקסט, על ידי סימון וחיתוך העץ העודף – את החיתוך אפשר לבצע עם מסור יד או מסור חשמלי.

         

        מתאימים את גודל בסיס העץ לגודל הטקסט (צילום: סטודיו עננת)
          מתאימים את גודל בסיס העץ לגודל הטקסט(צילום: סטודיו עננת)

           

          4.. ממקמים את הפיסות במקומן ומדביקים באמצעות דבק נגרים. מהדקים אותן זו לזו באקדח סיכות, כך שהן יישארו צמודות זו לזו בזמן שהדבק מתייבש.

           

          אפשר לדלג על הכנת בסיס ולהכין את גוף התאורה ללא "קיר" אחורי, כך שהוא יראה "מרחף" באוויר – פשוט מדביקים אותו לחוט מתכת שמעצבים לפי צורה או טקסט רצוי (בדומה למה שעשינו בהדרכה הזו).

           

          הכנת השלט המאיר

          1. מלבד הפונטים שמגיעים עם תוכנות כמו Word, אפשר למצוא בחיפוש זריז באינטרנט מבחר פונטים חינמיים, גם בעברית. אני רציתי לכתוב את השלט שלי באנגלית, בפונט מחובר, ומצאתי באתר הזה את הפונט Affectionately Yours.

           

          2. מדפיסים את הטקסט בפונט הנבחר ובגודל המתאים לשלט. מניחים את הטקסט המודפס במיקום הרצוי על משטח העץ המוכן ומדביקים אותו למשטח בעזרת פיסות קטנות של נייר דבק.

           

          3. מוצאים את הנקודה הנוחה ביותר להתחלת העבודה עם החוט – לרוב מדובר באות הראשונה או האחרונה באחת המילים. מתחילים בצד בו המרחק בין האות במילה הראשונה הוא הגדול ביותר מהאות שבמילה השנייה. כך, כשנסיים את המילה יישאר מרחק קצר ככל הניתן לעבור עם החוט בין המילים.

           

          4. קודחים בבסיס העץ חור ומשחילים דרכו את החוט מהצד האחורי של לוח העץ אל הצד הקדמי וממקמים את החוט בהתאם לכתב: אני מצאתי שהדרך הנוחה ביותר היא ליצור מעין "חלונות" קטנים בתוך הנייר עליו מודפס הטקסט, ובתוכם להדביק את החוט בעזרת נקודות קטנות של דבק חם לאורך "המסלול". לאחר שמסיימים להדביק את החוט בחלק מסוים של המילה, שולפים בעדינות את חלקי הנייר - כך שיישאר רק החוט המודבק.

           

          יוצרים מעין "חלונות" קטנים בתוך הנייר עליו מודפס הטקסט, ובתוכם מדביקים את החוט בעזרת דבק חם  (צילום: סטודיו עננת)
            יוצרים מעין "חלונות" קטנים בתוך הנייר עליו מודפס הטקסט, ובתוכם מדביקים את החוט בעזרת דבק חם (צילום: סטודיו עננת)

             

            אם בוחרים להכין צורה שאינה רציפה או כותבים מילה בכתב שאינו מחובר, יש צורך להחשיך חלקים באמצע החוט. איך? שתי אפשרויות – אחת: כיסוי האזור באמצעות צביעה של החוט בשחור (זה אגב מה שעושים בשלטי ניאון), או הצמדה של שרוול מתכווץ (electrical shrink wrap). אפשרות שנייה היא העברה של החוט לצד האחורי של הבסיס, כך שלא ניתן יהיה לראות אותו. אם אתם מחפשים מראה נקי גם בשעות שהמנורה לא מאירה, מומלץ לבחור באפשרות הזו. ראו בסעיף הבא.

             

            5. כשמסיימים את המילה הראשונה (Good), קודחים חור להעברת החוט לצד האחורי של הבסיס. קודחים חור נוסף בתחילת המילה השנייה, דרכו משחילים חזרה את החוט לצד הקדמי של הלוח. גם באות i שבמילה Vibes נזקקתי לחורים כדי להעביר את החוט בין שני צדי הלוח.

             

            קודחים חור דרכו מעבירים את החוט לצד האחורי של הבסיס, וחור נוסף בתחילת המילה השנייה  (צילום: סטודיו עננת)
              קודחים חור דרכו מעבירים את החוט לצד האחורי של הבסיס, וחור נוסף בתחילת המילה השנייה (צילום: סטודיו עננת)

               

              6. בסיום משחילים חזרה את החוט לצד האחורי. אם נשאר חוט מיותר, אפשר לגזור את ה-El wire - גזירה של סוף החוט לא משפיעה על הפונקציונליות של החוט שנשאר מחובר לבקר הבטריות. את הקצה הקטום שנוצר כדאי לאטום בעזרת סרט בידוד.

               

              7. כעת נותר רק להכין את מערכת התלייה על הקיר. מכיוון שהחוט מופעל בעזרת שתי סוללות AA, דרוש מקום עבור הבקר והבטריות בצד האחורי של בסיס העץ. מצמידים שתי פיסות עץ שנותרו מהשאריות, ומוסיפים בכל קצה של הלוח. ההגבהה של הצד האחורי מרחיקה את בסיס העץ מהקיר ונותנת למנורה כולה מראה דומיננטי יותר בחלל. כדי לתלות אותה על הקיר הצמדתי שתי פיסות עץ נוספות, ולתוך הפיסה העליונה הכנסתי מתלה מתכת סטנדרטי.

               

              מראה החלק האחורי (צילום: סטודיו עננת)
                מראה החלק האחורי(צילום: סטודיו עננת)

                 

                מחפשים עוד השראה?

                מזמינה אתכם לחפש El wire באתר פינטרסט. הנה כמה דוגמאות לעוד דברים שאפשר להכין בעזרת ה-El wire: עיצוב בעזרת חוט ברזל, שימוש בתחפושות, הטמעה בתוך פרטי לבוש, וצורות שונות (בלון לב, חזירון).

                 

                ענת ווקס היא אמנית ומעצבת גופי תאורה ותכשיטים בעבודת יד מדויקת עם טוויסט ושיק ייחודי. ענת מעבירה סדנאות ובעלת סטודיו Anenet המתמחה בפתרונות עיצוביים בהתאמה אישית

                 

                  ממשטח נטוש ברחוב – למגש עץ מקסים לבית. הקליקו להדרכה:

                   

                  יפה? ולא עלה לנו שקל (צילום: סטודיו עננת)
                    יפה? ולא עלה לנו שקל(צילום: סטודיו עננת)

                     

                     

                     
                    הצג:
                    אזהרה:
                    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד