את ההמבורגר קטפנו הבוקר: שלוש קציצות טבעוניות ללא מרכיבים מהחי

לא צריך בשר כדי להכין קציצות טעימות ומזינות למנה העיקרית. הנה כמה דוגמאות, מהמבורגר סייטן ופטריות עד לקציצת קינואה וסלק בתנור

Xnet

|

08.10.18 | 20:50

המבורגר טבעוני עם סייטן ופטריות (צילום: אפרת סיאצ'י)
המבורגר טבעוני עם סייטן ופטריות (צילום: אפרת סיאצ'י)

המבורגר טבעוני עם סייטן ופטריות / אפרת סיאצ'י

 

מרכיבים

כ-10 המבורגרים

 

  • 250 גרם סייטן, חתוך לקוביות
  • 1כף סילאן
  • 1 כף רוטב סויה
  • 2 כפות שמן
  • 1 בצל גדול, קצוץ
  • 1 סלסילה פטריות שמפיניון
  • 1/4 כוס עלי פטרוזיליה
  • 1/4 כפית כמון
  • 1/2 חצי כפית מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 300 גרם שעועית לבנה מבושלת, מעוכה למחית
  • 1/4 כוס פירורי לחם

 

אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו בנדיבות.
  2. מערבבים את הסייטן עם הסילאן ורוטב הסויה ומשרים במשך 10 דקות לפחות.
  3. בינתיים, מחממים את השמן במחבת גדולה ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הפטריות, מכסים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 8-7 דקות, עד שהפטריות מתרככות ומגירות נוזלים (מדי פעם מערבבים). מסירים את המכסה, מכבים את האש ומניחים לתערובת להתקרר מעט.
  4. מסננים את תערובת הפטריות והבצל מנוזלים ומעבירים למעבד המזון. מוסיפים את הסייטן, הפטרוזיליה, הכמון המלח ופלפל שחור וטוחנים לתערובת אחידה. מוסיפים את מחית השעועית ופירורי הלחם ומערבבים בכף. אם התערובת מתפוררת, מוסיפים פירורי לחם.
  5. יוצרים מהתערובת המבורגרים בקוטר של כ-8 ס"מ ובעובי של כ-1 ס"מ ומניחים בתבנית. אופים 10 דקות, הופכים ואופים 10-8 דקות נוספות.

 

  • עוד מתכונים של אפרת סיאצ'י - באתר "מתכונים ב-10 דקות"

 

 

קציצות עדשים עם כמון / ילנה ויינברג

 

קציצות עדשים עם כמון (צילום: ילנה ויינברג)
    קציצות עדשים עם כמון(צילום: ילנה ויינברג)

     

    מרכיבים

    כ-10 קציצות

     

    • 1/2 1 כוסות עדשים ירוקות
    • 1 בצל גדול, קצוץ דק
    • 1 כף שמן זית
    • 1/2 כפית מלח
    • פלפל שחור גרוס
    • 2 שיני שום, קלופות
    • 1/4 חבילת פטרוזיליה טרייה
    • 1 כפית כמון, טחון
    • 3-2 כפות מים
    • מעט שמן זית לטיגון

     

    אופן ההכנה

    1. שוטפים את העדשים, מסננים ומבשלים 15 דקות במעט מים. מסננים ומעבירים לקערת מעבד המזון.
    2. מחממים כף שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל 10 דקות, עד להשחמה. בזמן הטיגון מטפטפים מדי מים למחבת, כדי למנוע הישרפות.
    3. מעבירים את הבצל לקערת מעבד המזון ומוסיפים את שאר החומרים, למעט המים והשמן לטיגון. טוחנים עד לקבלת עיסה אחידה (אם העיסה לא מתאחדת, מוסיפים מעט מים). מצננים במקרר כרבע שעה.
    4. משמנים את המחבת במעט שמן זית ומחממים אותה על אש בינונית.
    5. יוצרים מהעיסה קציצות בידיים רטובות ומטגנים אותן 4-3 דקות מכל צד, עד שהן משחימות.
    6. מגישים עם טחינה. שומרים בכלי אטום במקרר עד שלושה ימים.

     

    • עוד מתכונים של ילנה ויינברג - בבלוג "Simply Gourmet"

     

     

    קציצות קינואה אפויות עם סלק / מירי צדוק

     

    קציצות קינואה אפויות עם סלק (צילום: מירי צדוק)
      קציצות קינואה אפויות עם סלק(צילום: מירי צדוק)

       

      מרכיבים

      כ-25 קציצות

       

      • 6 סלקים בינוניים (כ-600 גרם לפני קילוף, כ-450 גרם אחרי קילוף)
      • 1 כוס (200 גרם) קינואה
      • 1/2 1 כוסות (360 מ"ל) מים
      • 6 כפות טחינה גולמית מדוללת ב-6 כפות מים - בסה"כ מתקבלת 3/4 כוס (180 מ"ל) טחינה מוכנה
      • 2 כפות שמן זית + עוד מעט שמן להברשת הקציצות
      • 3 שיני שום, כתושות
      • חופן עלי פטרוזיליה קצוצים
      • 1/2 כוס (60 גרם) פירורי לחם (אני השתמשתי בפירורים מקמח מלא)
      • 1/2 1 כפיות מלח
      • 1/4 כפית פלפל שחור טחון

       

      אופן הההכנה

      1. מבשלים את הסלקים כ-45 דקות במים רותחים, עד שהם מתרככים.
      2. בינתיים שוטפים היטב את הקינואה (כדי שלא תהיה מרירה) ומסננים. מרתיחים בסיר 1/2 1 כוסות מים ומוסיפים את הקינואה. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים 13 דקות. מכבים את האש ומשאירים מכוסה כ-15 דקות. מניחים לקינואה להתקרר מעט (כדי להאיץ את התהליך, אפשר לפזר אותה על מגש).
      3. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
      4. כשהסלקים מוכנים מקלפים אותם ומגררים בפומפייה גסה.
      5. מעבירים את הסלק והקינואה לקערה, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים לתערובת אחידה.
      6. יוצרים מהתערובת קציצות בגודל כדורי פינג פונג, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשטחים מעט. מברישים בשמן זית.
      7. אופים כ-30 דקות, עד שקציצות הקינואה מזהיבות. מניחים להן להתקרר בתבנית לפני שמוציאים אותן (כשהן חמות הן עלולות להתפרק).

       

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      מתכון מהיר
      כשר פרווה
      טבעוני
      דרגת קושי בינונית
      דירוג הגולשים (1 מדרגים)
      לחצו על הלבבות כדי לדרג