
מאפינס פיסטוק ודובדבנים (צילום: אפיק גבאי)
מרכיבים
12 יחידות
- 120 גרם חמאה, רכה
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
- 3 ביצים
- 1 כוס (240 מ"ל) יוגורט
- 3 כפות מחית פיסטוק (להשיג בחנויות לבישול ואפייה)
- 1/4 2 כוסות (315 גרם) קמח תופח
- 1 כוס (100 גרם) פיסטוקים טחונים
- 1/3 כוס (50 גרם) דובדבנים משומרים (רצוי מסוג אמרנה), חצויים
- 3 כפות פיסטוקים לא קלויים, קלופים
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- שמים את החמאה והסוכר בקערת המיקסר ומעבדים עם המקצף במשך כמה דקות, עד שהסוכר נמס.
- מוסיפים את הביצים, בזו אחר זו, ומעבדים 4 דקות. מוסיפים את היוגורט ומחית הפיסטוק ומעבדים עד להאחדה. עוצרים.
- מנפים את הקמח והפיסטוקים הטחונים לתוך הקערה ומערבבים בתנועות קיפול עדינות רק עד שמתקבלת בלילה אחידה.
- מניחים כף גדושה מהבלילה בכל תבנית. מפזרים מעל מעט דובדבנים ומכסים בכף נוספת מהבלילה. מקשטים בדובדבנים ובפיסטוקים.
- אופים 30-25 דקות, עד שסכין הננעץ במרכז המאפינס יוצא יבש.
- עוד מתכונים מצוינים של אינס שילת ינאי - בבלוג "תיק אוכל"