מתאימים את העוגה לסכך: מאפינס פיסטוק ירקרקים בתוספת דובדבנים

אם כבר ירוק, אז עד הסוף: אינס שילת ינאי מאמצת את רוח הקרבה לטבע של חג הסוכות ומכינה מאפינס ירוקים מחומרים טבעיים בלבד

אינס שילת ינאי

|

26.09.18 | 09:05

מאפינס פיסטוק ודובדבנים (צילום: אפיק גבאי)
מאפינס פיסטוק ודובדבנים (צילום: אפיק גבאי)

מרכיבים

12 יחידות

 

  • 120 גרם חמאה, רכה
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 3 ביצים
  • 1 כוס (240 מ"ל) יוגורט
  • 3 כפות מחית פיסטוק (להשיג בחנויות לבישול ואפייה)
  • 1/4 2 כוסות (315 גרם) קמח תופח
  • 1 כוס (100 גרם) פיסטוקים טחונים
  • 1/3 כוס (50 גרם) דובדבנים משומרים (רצוי מסוג אמרנה), חצויים
  • 3 כפות פיסטוקים לא קלויים, קלופים

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. שמים את החמאה והסוכר בקערת המיקסר ומעבדים עם המקצף במשך כמה דקות, עד שהסוכר נמס.
  3. מוסיפים את הביצים, בזו אחר זו, ומעבדים 4 דקות. מוסיפים את היוגורט ומחית הפיסטוק ומעבדים עד להאחדה. עוצרים.
  4. מנפים את הקמח והפיסטוקים הטחונים לתוך הקערה ומערבבים בתנועות קיפול עדינות רק עד שמתקבלת בלילה אחידה.
  5. מניחים כף גדושה מהבלילה בכל תבנית. מפזרים מעל מעט דובדבנים ומכסים בכף נוספת מהבלילה. מקשטים בדובדבנים ובפיסטוקים.
  6. אופים 30-25 דקות, עד שסכין הננעץ במרכז המאפינס יוצא יבש.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתכון מהיר
כשר חלבי
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (1 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג