לולב ועדשים: סלטים קלים לאירוח בסוכה – מסלק ועדשים עד פלפלים

כן, אפשר להגיש לאורחים בחג שפע של סלטים בלי לעבוד יותר מדי קשה. לתמר אמור יש חמישה מתכונים שיעזרו לכם להגשים את החלום

תמר אמור

|

25.09.18 | 08:56

המון צבעים וטעמים. סלטים לאירוח בחג (צילום: איתן וקסמן)
המון צבעים וטעמים. סלטים לאירוח בחג (צילום: איתן וקסמן)

סלט פלפלונים קלויים עם כוסברה ושום

גרסה מודרנית לסלט הפלפלים הקלויים המוכר. מומלץ להכין את הסלט יום לפני ההגשה, לספיגת טעמים.

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

סלט פלפלונים קלויים עם כוסברה ושום (צילום: איתן וקסמן)
    סלט פלפלונים קלויים עם כוסברה ושום(צילום: איתן וקסמן)

     

    מרכיבים

    כ-12 מנות

     

    • 3 חבילות (כ-600 גרם) פלפלונים
    • 2 שיני שום, כתושות
    • 1/4 כוס (60 מ"ל) מיץ לימון
    • 1 כף שמן זית
    • 2 כפות כוסברה קצוצה
    • מלח
    • 1 פלפל ירוק חריף, קצוץ

     

    אופן ההכנה
    1. מחממים את התנור ל-220 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים אותו קלות.
    2. מניחים את הפלפלונים בתבנית וצולים אותם 10 דקות. הופכים וצולים כ-10 דקות נוספות, עד שהם מתרככים ונחרכים מעט.
    3. מעבירים את הפלפלונים החמים לסיר, סוגרים את המכסה וממתינים 10 דקות (השהות בסיר הסגור תהפוך את קילוף הפלפלים לקל יותר). מקלפים את הפלפלים ומניחים להם להתקרר.
    4. שומרים בצד כמה פלפלונים קלויים ואת השאר קוצצים. מערבבים את הפלפלונים הקצוצים עם השום, מיץ הלימון, שמן הזית, הכוסברה והמלח. טועמים, ואם צריך מתקנים תיבול.
    5. מניחים את הפלפלונים השלמים בכלי הגשה, זה לצד זה. מסדרים לצדם את הפלפלונים הקצוצים ומפזרים מעל את הפלפל החריף הקצוץ.

     

     

    סלט סלק ועדשים שחורות

     

    סלט סלק ועדשים שחורות (צילום: איתן וקסמן)
      סלט סלק ועדשים שחורות(צילום: איתן וקסמן)

       

      מרכיבים

      כ-12 מנות

       

      • 3 חבילות (1.5 ק"ג) סלק בוואקום
      • 1 כוס (240 מ"ל) מים
      • 1 כוס (240 מ"ל) חומץ
      • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
      • 8 גרגירי פלפל שחור
      • 4 עלי דפנה
      • 1 כוס (200 גרם) עדשים שחורות
      • אפשרות: פלחי לימון מפולטים ומפורקים, לקישוט

       

      אופן ההכנה

      1. חותכים את הסלקים לקוביות בגודל של כ-5 ס"מ ומניחים בכלי אחסון חסין חום.
      2. שמים בסיר את המים, החומץ, הסוכר, הפלפל ועלי הדפנה. מביאים לרתיחה ויוצקים מיד על הסלקים. מכסים ומאחסנים במקרר במשך 8 שעות לפחות (ועד שבוע).
      3. מבשלים את העדשים במשך כ-40 דקות, עד שהן מתרככות (אבל לא יותר מדי). מסננים, מעבירים לכלי אטום ומאחסנים במקרר עד להגשה.
      4. ההגשה: מסננים את הסלק מהנוזלים ומניחים בצלחת. מפזרים מעל את העדשים, ואם רוצים מקשטים בפלחי לימון מפולטים ומפורקים. מגישים.

       

       

      המטבוחה של סבתא אסתר

      מתכון של סבתו של בעלי, שעלתה לישראל ממרוקו.

       

      המטבוחה של סבתא אסתר (צילום: איתן וקסמן)
        המטבוחה של סבתא אסתר(צילום: איתן וקסמן)

         

        מרכיבים

        כ-800 נגרם

         

        • 3-2 פלפלים ירוקים חריפים
        • 2 ק"ג עגבניות בשלות ורכות
        • 5 שיני שום, כתושות
        • 1/4 כוס שמן
        • 2 כפיות מלח
        • 1 כף פפריקה מתוקה

         

        אופן ההכנה
        1. מחממים את התנור ל-220 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים אותו קלות.
        2. מניחים את הפלפלים החריפים בתבנית וצולים אותם 10 דקות. הופכים וצולים כ-10 דקות נוספות, עד שהם מתרככים ונחרכים מעט.
        3. מעבירים את הפלפלים החמים לסיר, סוגרים את המכסה וממתינים 10 דקות (השהות בסיר הסגור תהפוך את קילוף הפלפלים לקל יותר). מקלפים את הפלפלים ונפטרים מהגרעינים.
        4. ממלאים במים סיר גדול ומביאים לרתיחה. מכינים ליד הסיר קערה גדולה עם מי קרח.
        5. יוצרים בתחתית כל עגבנייה חריץ בצורת X. חולטים את העגבניות במים הרותחים במשך דקה ומעבירים לקערה עם מי הקרח, לעצירת הבישול. מקררים מעט ומסננים.
        6. מקלפים את העגבניות (מתחילים את הקילוף מהחריץ שיצרנו – הקליפה תיפרד בקלות) וחותכים אותן לקוביות גדולות.
        7. מעבירים את העגבניות החתוכות לסיר רחב ללא מכסה ומבשלים כ-30 דקות עד אש בינונית, תוך ערבוב כל 6 דקות, עד שהעגבניות מגירות נוזלים.
        8. מעבירים את הסיר לאש נמוכה ומוסיפים את השום, השמן והמלח. מבשלים 4-2 שעות ללא מכסה, תוך ערבוב מדי כמה דקות, עד לקבלת רוטב סמיך מאוד. כ-10 דקות לפני סיום הבישול מוסיפים את הפפריקה.
        9. שומרים במקרר 5-4 ימים (אפשר גם להקפיא).

         

         

        סלט ירוק עם עגבניות שרי

         

        סלט ירוק עם עגבניות שרי (צילום: איתן וקסמן)
          סלט ירוק עם עגבניות שרי(צילום: איתן וקסמן)

           

          מרכיבים

          6 מנות

           

          • 1 חסה
          • 20 עגבניות שרי
          • 1/4 כוס (25 גרם) אגוזי מלך
          • 1/4 כוס (25 גרם) שקדים
          • 1/4 כוס (25 גרם) צנוברים

           

          לרוטב הוויניגרט
          • 1/3 כוס שמן זית
          • 2 כפות סילאן
          • 1 כף חרדל דיז'ון
          • 2 כפיות חומץ בן יין
          • 1 כפית מלח
          • 1 כפית פלפל שחור גרוס

           

          אופן ההכנה
          1. קורעים בידיים את החסה לחתיכות גדולות ומעבירים לקערת ההגשה.
          2. חוצים את העגבניות ומניחים על החסה.
          3. מחממים על אש בינונית מחבת ללא שמן וקולים בה את תערובת האגוזים עד שהם מזהיבים ומעלים ניחוח נעים. מקררים מעט ומפזרים על הסלט.
          4. שמים בצנצנת את כל מרכיבי הרוטב, סוגרים ומנערים היטב. יוצקים על הסלט ומגישים מיד.

           

           

          פלפלים חריפים קלויים

          מומלץ להכין את הסלט יום לפני ההגשה, לספיגת טעמים.

           

          פלפלים חריפים קלויים (צילום: איתן וקסמן)
            פלפלים חריפים קלויים(צילום: איתן וקסמן)

             

            מרכיבים

            20 מנות

             

            • 20 פלפלים ירוקים חריפים
            • 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זית
            • 2 שיני שום, פרוסות
            • 2 כפות עלי תימין או עלי כוסברה קצוצים
            • 1/4 כוס (60 מ"ל) מיץ לימון
            • מלח

             

            אופן ההכנה
            1. מחממים את התנור ל-220 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים אותו קלות.
            2. מניחים את הפלפלים החריפים בתבנית וצולים אותם 10 דקות. הופכים וצולים כ-10 דקות נוספות, עד שהם מתרככים ונחרכים מעט.
            3. מעבירים את הפלפלים החמים לסיר, סוגרים את המכסה וממתינים 10 דקות (השהות בסיר הסגור תהפוך את קילוף הפלפלים לקל יותר). מקלפים את הפלפלים ומניחים להם להתקרר.
            4. יוצקים למחבת את שמן הזית ומחממים על אש נמוכה. מוסיפים את השום ומטגנים כ-2 דקות. מסירים מהאש ומצננים.
            5. מניחים את הפלפלים בצלחת הגשה, זה לצד זה. מפזרים מעל את התימין (או הכוסברה) ומזלפים את שמן הזית עם השום ואת מיץ הלימון.

             

             

             
            הצג:
            אזהרה:
            פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
            כשר פרווה
            טבעוני
            דרגת קושי קלה
            דירוג הגולשים (2 מדרגים)
            לחצו על הלבבות כדי לדרג