
סלט ירוק מיוחד עם רימונים, תאנים, נענע ופיסטוקים (צילום: אלי מלול)
המתכון באדיבות דן סטודינסקי, שף המסעדה האיטלקית אפרטו בקיסריה.
מרכיבים
לסלט
- 1 צרור רוקט, קצוץ דק
- 1 חסה, קצוצה דק
- 10 עלי נענע שלמים
- גרעינים מרימון שלם
- 1/2 גביע (100 גרם) שמנת חמוצה
- 3 תאנים, פרוסות
- 1/2 כוס (50 גרם) פיסטוקים, קלויים במחבת ללא שמן
לרוטב הוויניגרט
- 1 כפית חרדל גרגירים
- 1 כף דבש
- 1 כפית ג'ינג'ר מגורר
- 1 שן שום, כתושה
- 1/2 כפית מלח
- 1 כף מיץ לימון
- 2 כפות מיץ תפוזים
- 1/2 כוס שמן קנולה
אופן ההכנה
- שמים בקערה את הרוקט, החסה, הנענע וגרעיני הרימון (שומרים מעט מהם בצד לקישוט) ומערבבים.
- שמים בקערית את כל מרכיבי הרוטב, למעט השמן. מוסיפים את השמן בזילוף אטי, תוך טריפה, עד לקבלת רוטב אחיד.
- יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים. מזלפים מעל את השמנת החמוצה, מסדרים את פרוסות התאנים ומקשטים בפיסטוקים ובגרגירי הרימון ששמרנו בצד. מגישים.