5 סלטי פרווה לסוכות: עם קינואה, אורז בר, שעועית, בורגול או כרובית

הגישו לאורחים סלטים עשירים, עם עשבי תיבול מרעננים, קטניות או דגנים משביעים, ירקות מזינים, אגוזים שמעניקים מרקם ופירות שמוסיפים צבע, בתיאבון!

Xnet

|

23.09.18 | 07:43

סלט אורז בר עם עשבי תיבול ורימונים (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ)
סלט אורז בר עם עשבי תיבול ורימונים (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ)

סלט אורז בר עם עשבי תיבול ורימונים / קלי מגר

 

מרכיבים

(4 מנות / 355 קלוריות)

 

  • 250 גרם אורז בר שחור (להשיג בחנויות טבע, בחנויות תבלינים ובחלק מרשתות השיווק)
  • מלח
  • 1 צרור פטרוזיליה, קצוץ דק
  • 4 גבעולי שמיר, קצוצים דק
  • 4 גבעולי כוסברה, קצוצים דק
  • 2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים עם החלק הלבן
  • 2 גבעולי נענע, קצוצים
  • ‭1/2‬ כוס גרגירי רימון
  • 2 כפות צימוקים קטנים מאוד (אם הצימוקים גדולים, קוצצים אותם)
  • 2 שזיפים אדומים קשים וחמצמצים (לא חייבים)
  • ‭1/4‬ כפית כמון טחון
  • ‭1/4‬ כוס מיץ לימון
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח, פלפל שחור גרוס

 

אופן הכנה

‭.1‬ משרים את האורז למשך לילה במים. למחרת מסננים, מעבירים לסיר, מכסים בהרבה מים, ממליחים קלות ומבשלים כ-20 דקות, עד שגרגרי האורז נפתחים. מסננים ומצננים.

‭.2‬ מעבירים את האורז המבושל לקערה, מוסיפים את שאר המרכיבים, מערבבים ומגישים מיד, או שומרים בכלי אטום במקרר למשך יום אחד.

 

 

  סלט קינואה עם שורשים וחמוציות / קלי מגר

 

סלט קינואה עם שורשים וחמוציות (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ)
    סלט קינואה עם שורשים וחמוציות(צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ)

     

    מרכיבים

    (4 מנות / 150 קלוריות למנה)

     

    • 1 כוס קינואה
    • 2 כוסות מים
    • 2 כפות שמן
    • 1 שורש סלרי קטן, קלוף וחתוך למקלונים בעובי 1 ס"מ
    • 1 שורש פטרוזיליה, קלוף וחתוך למקלונים בעובי 1 ס"מ
    • 2 גזרים, קלופים וחתוכים למקלונים בעובי 1 ס"מ
    • 1 כוס עשבי תיבול קצוצים לפי בחירה (למשל, פטרוזיליה, שמיר, כוסברה ונענע)
    • 2 כפות אגוזי פקאן קצוצים
    • 1 כף בצל ירוק קצוץ
    • 2 כפות חמוציות מיובשות קצוצות
    • מיץ מלימון אחד
    • מלח, פלפל שחור גרוס

     

    אופן הכנה

    ‭.1‬ שמים את הקינואה והמים בסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים 20 דקות, עד שהקינואה רכה ובמרכזה נוצר שקע. מצננים לטמפרטורת החדר.

    2. ‬ יוצקים את השמן למחבת (רצוי טפלון) ומחממים. מוסיפים את ירקות השורש ומטגנים עד הזהבה. מצננים.

    ‭.3‬ שמים את הקינואה וירקות השורש בקערה. מוסיפים את עשבי התיבול והאגוזים, הבצל, החמוציות ומיץ הלימון. מתבלים במלח ובפלפל ומגישים.

     

     

     סלט שעועית אדומה / קלי מגר

     

    סלט שעועית אדומה (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ)
      סלט שעועית אדומה(צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ)

       

      מרכיבים

      (4 מנות / 187 קלוריות למנה)

       

      • 1 כוס שעועית אדומה יבשה
      • 1 בצל סגול, קלוף ופרוס דק
      • 2 עגבניות תמר, קלופות וחתוכות לקוביות
      • ‭1/2‬ כוס פטרוזיליה קצוצה גס מעט
      • עלי אורגנו קצוצים טריים
      • 4 כפות שמן זית
      • מיץ לימון או ליים טרי, לפי הטעם
      • מלח, פלפל שחור
      • קורט אגוז מוסקט טחון

       

      אופן הכנה

      ‭.1‬ משרים את השעועית במים למשך 12 שעות. מסננים, מעבירים לסיר, מכסים במים ומבשלים עד ריכוך, כשעתיים. אפשר גם להשתמש בשעועית מוכנה.

      2. ‬ שמים בקערת הגשה את השעועית המבושלת, הבצל, העגבניות, הפטרוזיליה, האורגנו, שמן הזית, מיץ הלימון, המלח, הפלפל ואגוז המוסקט ומערבבים.

      ‭.3‬ מכסים ומאחסנים במקרר שעה לפחות, לאיחוד וספיגה של הטעמים. מגישים קר או בטמפרטורת החדר.

       

       

       סלט "קוסקוס" כרובית / נטע-חן ליבנה

       

      סלט "קוסקוס" כרובית (צילום: נטע-חן ליבנה )
        סלט "קוסקוס" כרובית(צילום: נטע-חן ליבנה )

         

        מרכיבים

        (4 מנות/ 176 קלוריות למנה)

         

        • 1/2 ראש כרובית טריה
        • 1/2 כוס כוסברה, קצוצה דק
        • 1/2 כוס שמיר, קצוץ דק
        • 10 עגבניות מיובשות, פרוסות דק
        • 1/2 בצל סגול בינוני
        • 2 בצלים ירוקים, קצוצים דק
        • מיץ מ-1 לימון גדול
        • 2 כפות שמן זית
        • 1 כפית כמון
        • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
        • 1/2 כפית מלח
        • 1/4 כפית פלפל שחור

         

        אופן הכנה

        1. מפרידים את פרחי הכרובית. שוטפים, מסננים ומניחים לייבוש. קוצצים במעבד מזון עד שמתקבלים פירורים קטנים.

        2. מעבירים את הגרירים לקערה גדולה, מוסיפה את שאר המרכיבים, מערבבים היטב ומגישים.

         

         

         סלט בורגול ואגוזים / ליאת פז 

         

        סלט בורגול ואגוזים (צילום: גלעד וגיא צלמים, סגנון:ליאת פז)
          סלט בורגול ואגוזים(צילום: גלעד וגיא צלמים, סגנון:ליאת פז)

           

          מרכיבים

          (מנה אחת)

           

          • 50 גרם בורגול גס
          • 1 חצילון, פרוס בעובי 1/4 ס"מ
          • מעט מלח
          • 1 כף שמן זית
          • 2 כפות אגוזי מלך, קלויים וקצוצים גס
          • 2 אגוזי מקדמיה, פרוסים
          • גרגרים מ-1/2 רימון
          • 8 גבעולי כוסברה
          • 3 גבעולי פטרוזיליה
          • 2 גבעולי נענע
          • 1/2 כפית מלח
          • 1/4 כפית פלפל שחור

           

          לרוטב

          • תוכן (הגרעינים) מעגבנייה בשלה אחת
          • 1 כף מיץ לימון, סחוט טרי
          • 2 כפות שמן זית

           

          אופן הכנה

          1. משרים את הבורגול במים למשך כ-3 שעות. שוטפים ומסננים.

          2. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).

          3. מחממים מחבת כבדה, מניחים את פרוסות החציל, זורים עליהם מלח וזולפים טיפות אחדות של שמן זית. צולים משני הצדדים. מניחים על נייר סופג.

          4. ממש לפני ההגשה, מערבבים את הבורגול עם פרוסות החצילון, האגוזים, גרגירי הרימון ועשבי התיבול.

          5. הרוטב: מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ויוצקים מעל הסלט. מתבלים לפי הצורך.

           

           
          הצג:
          אזהרה:
          פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
          כשר פרווה
          דרגת קושי קלה
          דירוג הגולשים (4 מדרגים)
          לחצו על הלבבות כדי לדרג