קרפצ'ו נקטרינה עם גבינות ועשבי תיבול (צילום: טליה הדר)
המרכיבים
3-2 מנות
- 2 נקטרינות גדולות וקשות
- מעט שמן זית
- מלח, פלפל שחור גרוס
- חופן עלי בייבי או רוקט
- כמה עלי בזיליקום
- כמה עלי נענע
- מיץ מ-1/2 לימון
- חופן אגוזי מלך ו/או שקדים לא קלויים, קצוצים גס
- כ-100 גרם גבינות מסוגים שונים, למשל פרמזן, רוקפור ואיבריקו
- 1 כף חומץ בלסמי
- 1 כף דבש
- חופן ענבים סגולים ו/או דובדבנים, מגולענים וחצויים
אופן ההכנה
- חותכים את הנקטרינות לפרוסות דקיקות ומסדרים אותן במעגלים בצלחת גדולה ושטוחה. מתבלים במעט שמן זית, מלח ופלפל.
- מערבבים את העלים עם מעט שמן זית, מיץ הלימון, מלח ופלפל ומניחים במרכז הצלחת. מפזרים מעל את האגוזים.
- מגלפים את הגבינות בקולפן ירקות (או מפוררים אותן, בהתאם למרקמן) ומפזרים בצלחת.
- מערבבים את החומץ הבלסמי עם הדבש ומזלפים על המנה בעזרת כפית. מקשטים בענבים ומגישים מיד.
- עוד מתכונים וטיפים לאירוח של טליה הדר - בבלוג "Eshet Style"