אנטי-אייג'ינג, בוטוקס ומה שביניהם: המדריך המלא לטיפולי פנים

מה ההבדל בין ניתוח פנים לבין הזרקה? מה החידושים בתחום הקרמים? מה ההשפעות שלהם על העור? ולמי הם מתאימים? הנה התשובות

מיטל ר. פישמן - בשיתוף חוה זינגבוים

|

26.09.18 | 15:04

   (צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

תעשיית הקוסמטיקה לא מפסיקה לחדש ולהתחדש בשנים האחרונות, עם מגוון של שיטות וטכניקות לחידוש ולהצערת העור. לא פעם, התוצאה של השפע האדיר הזה היא בלבול וחוסר הבנה לגבי המוצרים ושיטות הטיפול הקיימים בשוק. "ככל שיש יותר מידע - יש פחות הבנה", מסבירה חוה זינגבוים, מייסדת ומנכ"לית תאגיד קוסמטיקה.

מה מתאים לפנים שלך? (צילום: Shutterstock)
    מה מתאים לפנים שלך?(צילום: Shutterstock)

     

    על הספקנות של הלקוחות לגבי המוצרים בתחום היא אומרת: "בעולם הקוסמטיקה אנחנו רגילות ללא מעט הבטחות שלא תמיד יש מאחוריהן בסיס. לפעמים מוכרים לנו אשליות. אחת הסיבות לכך היא הרגולציה בתחום. חברות יכולות היום לבסס את כל השיווק שלהן על רכיב אחד פעיל בתוך הפורמולה ללא שום בדיקת יעילות והוכחת פעילות התכשיר על העור עצמו. זה לא כמו תרופות שחייבים לבדוק".

     

    הבלבול והספקנות, טוענת זינגבוים, קשורים גם לציפיות לא ריאליות מתכשירי הקוסמטיקה השונים ומהליכים כמו הזרקות וניתוחים. "נשים חושבות שבוטוקס יעלים להן את העור הרפוי או שהקרם ימתח להן את הפנים, אבל זה לא כך", היא מבהירה. "הבוטוקס לא מטפל בעודפי עור והקרמים לא מותחים את העור".

     

    להבין בדיוק מה עושה כל טיפול (צילום: Shutterstock)
      להבין בדיוק מה עושה כל טיפול(צילום: Shutterstock)
       

      אז בואו נעשה קצת סדר בין שלוש השיטות הנפוצות כיום בתחום הקוסמטיקה לחידוש ולהצערת העור: 

       

      הזרקות

      ההזרקות הן שם כולל להליכים המתאפיינים בפולשנות מינימלית. כלומר, הם לא כרוכים בניתוח כירורגי. היום קיימים בשוק מגוון סוגים של הזרקות עוריות, שהמוכר ביותר הוא הבוטוקס (בוטולינום טוקסין). בטיפול למטרות אסתטיות מוחדר לשריר רעלן הבוטוקס, שגורם להרפייתו וכתוצאה מכך מקטין את קמטי ההבעה בעור, בייחוד בחלק העליון של הפנים, סביב הגבות ואזור המצח. באזור זה הבוטוקס מסייע להחליק קמטי הבעה קיימים (לא תמיד. תלוי בעומקם) ומונע קמטי הבעה חדשים.

       

      "הבוטוקס הוא מאוד נקודתי ולא מטפל בטקסטורה של עור חסר ברק ולחות", מדגישה זינגבוים. "צריך להימנע מכך שהעור ייראה עייף. הבוטוקס יגרום לו לא לזוז, אבל רקמת העור נותרת חשופה לשמש, לרדיקליים חופשיים ולמתח".

       

      אבל תחום ההזרקות לא מסתכם רק בבוטוקס. בשנים האחרונות סוחפת את העולם החומצה ההיאלורונית - חומר שהגוף שלנו מייצר באופן טבעי בעומק העור, ותפקידו לשמור על הנפח התקין של העור ועל רמות לחות גבוה. לרוע מזלנו, הכמות הטבעית שלו בגוף פוחתת עם השנים וגורמת לעור לאבד נפח, לחות וברק.

       

      מה עושה החומצה ההיאלורונית? (צילום: Shutterstock)
        מה עושה החומצה ההיאלורונית?(צילום: Shutterstock)
         

        הזרקות של חומצה היאלורונית - בניגוד לטיפולי בוטוקס – מתאימות לא להרפיית השרירים. "רוב ההזרקות המבוססות על חומצה היאלורונית עובדות על פיסול תווי הפנים ויצירת נפח נקודתי", מסבירה זינגבוים. "כך, למשל, ניתן לייצר מראה של עצמות לחיים בולטות, סנטר דומיננטי יותר ומילוי שפתיים בולט לעין".

         

        בוטוקוס או חומצה היאלרונית? לכל אחת מתאים משהו אחר (צילום: Shutterstock)
          בוטוקוס או חומצה היאלרונית? לכל אחת מתאים משהו אחר(צילום: Shutterstock)
           

          מתיחת פנים

          ניתוח מתיחת הפנים הוא הליך כירורגי פולשני יותר מההזרקות. הוא מבוצע על ידי מנתח פלסטי בהרדמה מקומית או כללית וכולל בדרך כולל הסרת עור עודף, הידוקו והרמת שרירי הפנים או הרקמות. מתיחת הפנים מטפלת בבעיות כגון קו לסת רופף, קמטים עמוקים מסביב לפה ולאף, וצניחת העור מתחת לסנטר ולצוואר.

           

          מאז הופעתם של ניתוחי הפנים כפי שאנו מכירים אותם היום, אי שם במאה ה-19, ההתפתחויות בתחום הן אדירות ומתאפיינות בשיפורים בגישות ובאסטרטגיות הטיפול, מתוך הבנה גדולה יותר של האנטומיה של הפנים ושל תהליך ההזדקנות.

           

           (צילום: Shutterstock)
            (צילום: Shutterstock)
              

            אם פעם נשים נמנעו מניתוחי פנים מתוך חשש לתוצאות לא טבעיות, היום הרפואה הפלסטית שואפת ומצליחה ביצירת מראה טבעי ולא "מנותח" עד כמה שאפשר. הדגש כיום בניתוחי הפנים הוא על החזרת הנפח לפנים ועל צמצום ההליכים הפולשניים והצלקות.

             

            חשוב לציין שגם ניתוח לא מטפל בטקסטורה של העור עצמו, כגון: כתמי עור, גמישות העור, לחות, זוהר, קמטוטים, כל אלו לא יושפעו מהניתוח.

             

            קרם אנטי- אייג'ינג

            בעבר, כשרצינו לטפל בקמטים ובפגמים בעור, היינו פונות מיד אל סכין המנתחים או אל המחט המזריקה, אבל בשנים האחרונות עשתה תעשיית מוצרי האנטי-אייג'ינג קפיצה היסטורית בכל הנוגע לטיפול ומניעה של קמטים ועור עייף.

             

            "אנחנו נמצאים בעידן מרתק בתחום החדירות העוריות. עד לפני 60 שנה חשבו ששום דבר לא חודר דרך העור. היום אנחנו יודעים שחומרים בעלי משקל מולקולרי מסוים יכולים לחדור לתוך העור במריחה, אך עדיין האתגר הגדול היה למזער חומצה הילארונית ולהשאירה ממוזערת בקרם עצמו", מסבירה זינגבוים, שעובדת בשיתוף עם חוקרים מאוניברסיטת בר אילן על פורמולה של חומצה היאלורונית שחודרת לעור באמצעות קרם. 

            חוה זינגבוים (צילום: אוהד רומנו)
              חוה זינגבוים(צילום: אוהד רומנו)
                

              "העור הוא כמו בגד יפה שמורכב משני אלמנטים - הבד והתפירה", היא מבהירה. "אם הבד מקומט, גם התפירה המקצועית ביותר לא תעזור לבגד להראות חדש. רופא טוב זה מצוין, אבל הוא לא יכול לטפל בבד, כלומר - במרקם של העור. תפקידם של הקרמים לעשות זאת. הם מעניקים לחות, גמישות, ברק וזוהר שההזרקות והניתוחים לא בהכרח מספקים.

               

              חשוב לזכור שהזדקנות העור נובעת מפרמטרים רבים – עודף עור, חוסר סיבים אלסטיים, פיגמנטציה, שינויים במשקל ועוד. היום המגמה היא מניעה ושימור. בעור המבוגר יותר, השיטה היא שילוב בין השיטות השונות, דבר אחד ברור, את הטיפוח היומיומי והקבוע לא מחליפה שום סכין מנתחים או מזרק".

               

              לשמר ולמנוע - קרמים אנטי אייג'ינג (צילום: Shutterstock)
                לשמר ולמנוע - קרמים אנטי אייג'ינג(צילום: Shutterstock)
                   

                בשיתוף חוה זינגבוים

                 

                 

                 

                 
                הצג:
                אזהרה:
                פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד