
אורז מיוחד עם תמרינדי, זרעי שומר ושומשום (צילום: סיון שטרנבך)
מרכיבים
3-2 מנות
- 1 כוס (200 גרם) אורז
- 1 כף שומשום
- 3 כפות שמן קוקוס
- 2 בצלים, חצויים ופרוסים דק
- 1/2 1 כפיות זרעי שומר או כמון
- 3 כפות משחת תמרינדי
- מלח, פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מבשלים את האורז במשך 15 דקות ב-1/2 1 כוסות מים רותחים עם מעט מלח. משאירים את הסיר מכוסה 10 דקות נוספות.
- קולים את השומשום במחבת ללא שמן על להבה בינונית, עד שהוא מזהיב. מעבירים לצלחת.
- מחממים במחבת את שמן הקוקוס על על להבה בינונית ומטגנים את הבצל וזרעי השומר במשך כ-15 דקות, עד שהבצל מתרכך ומזהיב.
- מוסיפים למחבת את האורז והתמרינדי, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים. מבשלים עד שהאורז חם.
- מפזרים על האורז את השומשום ומגישים מיד.
- עוד מתכונים מצוינים של סיון שטרנבך ורונה קובו - בבלוג "המטבח של סיון"