כזה עוד לא הכנתם: אורז מיוחד
עם תמרינדי, זרעי שומר ושומשום

קחו את האורז שלכם למחוזות חדשים עם שילוב מיוחד של ניחוחות וטעמים מהמזרח. מבטיחים לכם שתצרפו את המתכון לרפרטואר הקבוע

סיון שטרנבך ורונה קובו

|

04.06.18 | 21:51

אורז מיוחד עם תמרינדי, זרעי שומר ושומשום (צילום: סיון שטרנבך)
אורז מיוחד עם תמרינדי, זרעי שומר ושומשום (צילום: סיון שטרנבך)

מרכיבים

3-2 מנות

 

  • 1 כוס (200 גרם) אורז
  • 1 כף שומשום
  • 3 כפות שמן קוקוס
  • 2 בצלים, חצויים ופרוסים דק
  • 1/2 1 כפיות זרעי שומר או כמון
  • 3 כפות משחת תמרינדי
  • מלח, פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

  1. מבשלים את האורז במשך 15 דקות ב-1/2 1 כוסות מים רותחים עם מעט מלח. משאירים את הסיר מכוסה 10 דקות נוספות.
  2. קולים את השומשום במחבת ללא שמן על להבה בינונית, עד שהוא מזהיב. מעבירים לצלחת.
  3. מחממים במחבת את שמן הקוקוס על על להבה בינונית ומטגנים את הבצל וזרעי השומר במשך כ-15 דקות, עד שהבצל מתרכך ומזהיב.
  4. מוסיפים למחבת את האורז והתמרינדי, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים. מבשלים עד שהאורז חם.
  5. מפזרים על האורז את השומשום ומגישים מיד.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתכון מהיר
כשר פרווה
טבעוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (3 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג