שמים את הפוקוס על הקוקוס: עוגה פרווה פשוטה בטעם קוקוסי במיוחד

כשיש קוקוס טחון וקרם קוקוס בעוגה עצמה, ואז עוד קצת משניהם גם בציפוי – תהיו בטוחים שכל חובב קוקוס (כלומר, בערך כל אחד) ימות על העוגה הזאת

אינס שילת ינאי

|

23.05.18 | 07:27

עוגת קוקוס פרווה קלה להכנה (צילום: אפיק גבאי)
עוגת קוקוס פרווה קלה להכנה (צילום: אפיק גבאי)

מרכיבים

תבנית אינגליש קייק

 

  • 3 ביצים
  • 1/2 1 כוסות (150 גרם) קוקוס טחון
  • 3/4 כוס (105 גרם) קמח תופח
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
  • 1 כוס (240 מ"ל) קרם קוקוס
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן קנולה
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר

 

לציפוי
  • 1/4 כוס (30 גרם) אבקת סוכר
  • 3 כפות קרם קוקוס (או יוגורט, לגרסה חלבית)
  • 1/2 כוס (50 גרם) קוקוס טחון

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית.
  2. מקציפים יחד את הביצים והסוכר לקציפה בהירה ותפוחה מעט. מוסיפים את קליפת הלימון, השמן וקרם הקוקוס ומקציפים 2 דקות נוספות.
  3. מערבבים בקערה נפרדת את הקמח והקוקוס הטחון, ומקפלים את התערובת לתוך הבלילה בעזרת לקקן או מטרפה.
  4. מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים כ-30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים מעט.
  5. הציפוי: מערבבים את אבקת הסוכר וקרם הקוקוס (או היוגורט) ומורחים על העוגה.
  6. קולים את הקוקוס הטחון במחבת ללא שמן עד שהוא מזהיב ומפזרים על העוגה.

     


 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתכון מהיר
כשר פרווה
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (5 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג