
עוגת קוקוס פרווה קלה להכנה (צילום: אפיק גבאי)
מרכיבים
תבנית אינגליש קייק
- 3 ביצים
- 1/2 1 כוסות (150 גרם) קוקוס טחון
- 3/4 כוס (105 גרם) קמח תופח
- 1 כפית קליפת לימון מגוררת
- 1 כוס (240 מ"ל) קרם קוקוס
- 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן קנולה
- 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
לציפוי
- 1/4 כוס (30 גרם) אבקת סוכר
- 3 כפות קרם קוקוס (או יוגורט, לגרסה חלבית)
- 1/2 כוס (50 גרם) קוקוס טחון
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית.
- מקציפים יחד את הביצים והסוכר לקציפה בהירה ותפוחה מעט. מוסיפים את קליפת הלימון, השמן וקרם הקוקוס ומקציפים 2 דקות נוספות.
- מערבבים בקערה נפרדת את הקמח והקוקוס הטחון, ומקפלים את התערובת לתוך הבלילה בעזרת לקקן או מטרפה.
- מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים כ-30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים מעט.
- הציפוי: מערבבים את אבקת הסוכר וקרם הקוקוס (או היוגורט) ומורחים על העוגה.
- קולים את הקוקוס הטחון במחבת ללא שמן עד שהוא מזהיב ומפזרים על העוגה.
לכתבה זו התפרסמו 11 תגובות ב-9 דיונים
