פרוע ומרענן: סלט עלים, שורשים וגבינה קשה ברוטב חרדל ודבש

    טיול רגיל בסופרמרקט נתן לסתוית את ההשראה לסלט הבריא והחגיגי הזה. העלים, הנבטים והירקות יוצרים יחד את המנה המושלמת שתגנוב את ההצגה

    סתוית קריספין-להב

    |

    16.05.18 | 09:14

    סלט עלים, שורשים וגבינה קשה (צילום: סתוית קריספין-להב)
    סלט עלים, שורשים וגבינה קשה (צילום: סתוית קריספין-להב)

    מרכיבים

    7-5 מנות

     

    לרוטב

    • מיץ משני לימונים גדולים
    • 1/4 כוס שמן זית איכותי
    • 1 כפית מלח ים גרוס דק
    • פלפל שחור גרוס
    • 3 כפיות דבש או ממתיק טבעי אחר שמעדיפים
    • 1 כפית חרדל ד'יזון
    • 1 כפית גדושה חרדל גרגירים
    • 5-4 שיני שום כתושות
    • מיץ מתפוז סחוט ו/או מעט חומץ בן יין/בלסמי איכותי (לא חייבים)

     

    לסלט
    • 1 חבילה של תרמילי אפונה טריים או אספרגוס
    • 1 חבילה של שעועית ירוקה טרייה
    • 1 חבילה של מיקס עלי בייבי
    • 1 חסה סלנובה, קרועה לחתיכות
    • נבטי צנונית או נבטים צבעוניים אחרים 
    • 10 עלי תרד טריים, שטופים
    • 3/4 חבילה עלי בזילקום טריים
    • 2 סלקים טריים, קלופים
    • 2 גזרים גדולים, קלופים
    • 10 צנוניות קטנות, לא קלופות
    • 7 בצלים ירוקים, שטופים
    • 20 עגבניות שרי קטנות (עדיף צבעוניות, מזן תמר)
    • 100 גרם גבינה קשה מהסוג שאוהבים (גרנד פדנו / גרוייר/ פרמזן)

     

    אופן הכנה

    1. הרוטב: טורפים היטב יחד את כל המרכיבים של הרוטב. שומרים בצד.
    2. הסלט: מרתיחים מים בסיר וחולטים בו את תרמילי האפונה/האספרגוס למשך 5 דקות. מוציאים ומסננים. באותם המים הרותחים חולטים גם את השעועית הירוקה למשך 8 דקות, מוציאים ומסננים. שומרים את האפונה והשעועית בצד עד לצינון מלא.
    3. מכינים כלי הגשה גדול (ועדיף שטוח) שיכול להכיל את כל המרכיבים ומתחילים להרכיב את הסלט: מפזרים בתחתית את עלי הבייבי, החסה, הנבטים, עלי התרד ועלי הבזיליקום.
    4. פורסים את הסלקים ואת הגזרים לרצועות דקות בעזרת קולפן ומפזרים מעל תערובת העלים.
    5. פורסים את הצנוניות לעיגולים דקיקים ומפזרים מעל הסלט.
    6. פורסים את הבצלים הירוקים למקטעים, חוצים את עגבניות השרי ומפזרים מעל הסלט יחד עם האפונה והשעועית שהתקררו.
    7. מגלחים את הגבינה בעזרת הקולפן ומפזרים את השבבים על הסלט.
    8. יוצקים מעל את הרוטב ומגישים. לחלופין אפשר להגיש את הסלט ללא הרוטב ולהניח לכל אחד למזוג את הרוטב לעצמו.

     

     

     
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "פרוע ומרענן: סלט עלים, שורשים וגבינה קשה ברוטב חרדל ודבש"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מתכון מהיר
    כשר חלבי
    צמחוני
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (1 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג