הלהיט של פסח במטבח שלכם: פיצה מהירה על בסיס מצה בריי
מפגישים במנה אחת שניים מהדברים שילדים הכי אוהבים – פיצה ומצה בריי – ומקבלים להיט שתכינו שוב ושוב. ועוד לא דיברנו על כמה שזה פשוט!

פיצה מצה בריי (צילום: אפרת סיאצ'י)
מרכיבים
פיצה מצה בריי בקוטר כ-25 ס"מ
- 4 מצות
- 2/3 כוס (160 מ"ל) מים רותחים
- 3 ביצים
- מלח
- 3-2 כפות שמן זית
- 3 כפות מלאות עגבניות מרוסקות
- 1 כף מלאה רסק עגבניות
- 1 שן שום כתושה
- חופן גבינה צהובה מגורדת
- תוספות: זיתים פרוסים, גרגירי תירס, פטריות חתוכות, אורגנו מיובש
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-200 מעלות.
- מפוררים את המצות לפירורים קטנים ומניחים בקערה. מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים עד שהם נספגים במצות. מוסיפים את הביצים ומעט מלח ומערבבים.
- מחממים את שמן הזית במחבת בקוטר כ-28 ס"מ ויוצקים את תערובת המצות. משטחים באופן אחיד (מקפידים שלא יהיו "חורים"), מכסים ומטגנים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-3 דקות. הופכים בזהירות, מכסים בחזרה ומטגנים 3 דקות נוספות, עד שגם הצד השני מזהיב.
- מסירים מהאש ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה.
- מערבבים בקערית לרוטב אחיד את העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות, השום ומעט מלח. מורחים את הרוטב על המצה בריי ומפזרים את הגבינה והתוספות.
- אופים 15-10 דקות, עד שהגבינה נמסה.
- עוד מאות מתכונים מהירים של אפרת סיאצ'י - באתר "מתכונים ב-10 דקות"
_________________________________________________________________________
ויש עוד ארבעה מתכונים מגניבים עם מצות, מפשטידה ועד גרנולה (!) - לחצו על התמונה