חם מהים: קציצות דגים זהובות ועסיסיות עם קישואים וכורכום

ילנה ויינברג מגישה קציצות פריכות שאפשר להכין מכל דג לבן – ומתאימות להגשה גם בפסח. אנחנו מבטיחים לכם שאחרי ביס אחד גם אתם תהיו מכורים

ילנה ויינברג

|

18.03.18 | 13:02

קציצות דגים עם קישואים וכורכום (צילום: ילנה ויינברג)
קציצות דגים עם קישואים וכורכום (צילום: ילנה ויינברג)

מרכיבים

כ-16 קציצות דגים

 

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 600 גרם פילה דג לבן, טחון וסחוט היטב
  • 1 שורש כורכום טרי, מגורר דק
  • 1 זוקיני או קישוא, מגורר דק וסחוט היטב
  • 2 ביצים
  • 4 כפות קורנפלור או קמח תפוחי אדמה
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • שמן לטיגון

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים את הבצל כרבע שעה, עד שהוא שחום. מניחים לו להצטנן מעט.
  2. שמים בקערה את הבצל ואת שאר המרכיבים, למעט השמן לטיגון. מערבבים ולשים היטב לתערובת אחידה. מכסים ומניחים במקרר לשעה.
  3. מחממים את השמן לטיגון במחבת עמוקה - הוא חם מספיק כאשר נוצרות בועות קטנות סביב כף עץ שמכניסים לתוכו.
  4. מרטיבים את כפות הידיים, יוצרים מהתערובת קציצות בגודל כדורי בגודל פינג פונג ומטגנים אותן 5-3 דקות מכל צד, עד השחמה (חשוב שלא לטגן יותר מדי קציצות במקביל, כדי שהשמן יישאר חם). מעבירים לצלחת מרופדת במגבות נייר, לספיגת עודפי שמן.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר פרווה
ללא גלוטן
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (4 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג