
קציצות דגים עם קישואים וכורכום (צילום: ילנה ויינברג)
מרכיבים
כ-16 קציצות דגים
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 600 גרם פילה דג לבן, טחון וסחוט היטב
- 1 שורש כורכום טרי, מגורר דק
- 1 זוקיני או קישוא, מגורר דק וסחוט היטב
- 2 ביצים
- 4 כפות קורנפלור או קמח תפוחי אדמה
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- שמן לטיגון
אופן ההכנה
- מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים את הבצל כרבע שעה, עד שהוא שחום. מניחים לו להצטנן מעט.
- שמים בקערה את הבצל ואת שאר המרכיבים, למעט השמן לטיגון. מערבבים ולשים היטב לתערובת אחידה. מכסים ומניחים במקרר לשעה.
- מחממים את השמן לטיגון במחבת עמוקה - הוא חם מספיק כאשר נוצרות בועות קטנות סביב כף עץ שמכניסים לתוכו.
- מרטיבים את כפות הידיים, יוצרים מהתערובת קציצות בגודל כדורי בגודל פינג פונג ומטגנים אותן 5-3 דקות מכל צד, עד השחמה (חשוב שלא לטגן יותר מדי קציצות במקביל, כדי שהשמן יישאר חם). מעבירים לצלחת מרופדת במגבות נייר, לספיגת עודפי שמן.
- עוד מתכונים מצוינים של ילנה ויינברג - בבלוג "Simply Gourmet"