מתכונים לוהטים עם זיתים: בתבשיל עגבניות, בלחמניות או עם קציצות

תמיד יש אותם בבית – ותמיד הם יכולים להוסיף טעם נהדר. אז שלבו זיתים בכל דבר, מלחמניות מהירות עד מנה עיקרית מיוחדת

מערכת Xnet

|

04.03.18 | 09:26

זיתים מבושלים ברוטב עגבניות פיקנטי (צילום: אפרת סיאצ'י)
זיתים מבושלים ברוטב עגבניות פיקנטי (צילום: אפרת סיאצ'י)

זיתים מבושלים ברוטב עגבניות פיקנטי / אפרת סיאצ'י

 

מרכיבים

4-3 מנות

 

  • 1 קופסת שימורים של זיתים ירוקים שלמים מגולענים, מסוננת מנוזלים
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 1 עגבנייה גדולה, מגוררת בפומפייה
  • 2 שיני שום, קצוצות או כתושות
  • 3 כפות רסק עגבניות
  • 1 כף דבש או סילאן
  • 1 כוס מים רותחים
  • 1 כפית גדושה פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית פפריקה חריפה
  • כ-1/2 כפית מלח
  • פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

  1. אם רוצים להפחית את מרירות הזיתים: שמים אותם בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מסננים וטועמים – אם הזיתים עדיין מרים מדי, חוזרים על ההרתחה.
  2. מחממים את השמן בסיר קטן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את העגבנייה המגוררת והשום ומערבבים. מבשלים 4-3 דקות.
  3. מוסיפים שאר המרכיבים ומערבבים. מכסים ומבשלים על אש בינונית-קטנה כ-15 דקות, תוך ערבוב מדי פעם.
  4. מגישים חם עם אורז או קר כסלט.

 

  • עוד מתכונים של אפרת סיאצ'י - באתר "מתכונים ב-10 דקות"

 

 

מאפינס מלוחים עם גבינות וזיתי קלמטה / עמית דונסקוי, "לאשה"

מאפינס שהם בעצם לחמניות מהירות, שלא צריך אפילו מיקסר כדי להכין אותן.

 

מאפינס מלוחים עם גבינות וזיתי קלמטה (צילום: כפיר חרבי, סגנון: עמית דונסקוי)
    מאפינס מלוחים עם גבינות וזיתי קלמטה(צילום: כפיר חרבי, סגנון: עמית דונסקוי)

     

    מרכיבים

    15 יחידות בתבנית שקעים

     

    • ‭1 1/2‬ כוסות (210‬ גרם) קמח תופח
    • 1 כפית מלח
    • ‭1/4‬ כפית פלפל לבן
    • 2 ביצים ‭
    • 1/3‬ כוס (80 מ"ל) שמן ‭
    • 2/3‬ כוס (160‬ מ"ל) חלב
    • 125 גרם גבינה לבנה ‭9%‬ שומן ‭
    • 1/4‬ כוס גבינה בולגרית מגוררת ‭
    • 1/2‬ כוס זיתי קלמטה, מגולענים

     

    אופן ההכנה

    1. מחממים את התנור ל-170 מעלות. משמנים את שקעי התבנית.
    2. שמים בקערה את הקמח, המלח והפלפל, ומערבבים.
    3. שמים בקערה נפרדת את הביצים, השמן, החלב ושתי הגבינות, ומערבבים היטב.
    4. יוצקים את תערובת הגבינות אל קערת הקמח ומערבבים בכמה שפחות בחישות, רק עד לקבלת תערובת אחידה (ערבוב יתר יהפוך את המאפינס לקשים).
    5. מוסיפים את הזיתים ומערבבים רק עד לפיזור אחיד.
    6. יוצקים את התערובת לשקעים ואופים 25 דקות, עד הזהבה.
    7. מגישים חם.

     

    גיוון

    • רצוי להגיש את המאפינס לצד יוגורט מתובל: מערבבים 2 גביעי יוגורט, 1 צרור שמיר קצוץ, 1 שן שום קלופה וקצוצה, קליפה מגוררת מלימון אחד, מלח ופלפל שחור.

     

     

    קציצות בשר ברוטב עם זיתים / אסנת לסטר

    מתכון שקיבלתי בתוכנית "סיר לשבת" מהמאזינה נורית נמני מטבריה.

     

    קציצות בשר ברוטב עם זיתים (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
      קציצות בשר ברוטב עם זיתים(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

       

      מרכיבים

      3-2 מנות

       

      • 1/2 ק"ג זיתים ירוקים כבושים, מגולענים
      • 1/2 כפית כורכום

       

      לרוטב

      • 1/3 כוס שמן
      • 1 בצל גדול, קצוץ
      • 1 פלפל אדום קצוץ
      • 1 פלפל חריף יבש קצוץ דק
      • 4 עגבניות מרוסקות
      • 1 כפית מלח
      • 1 כפית פלפל שחור טחון
      • 6 שיני שום קצוצות

       

      לקציצות הבשר

      • 300 גרם בשר בקר טחון
      • 1 בצל בינוני, קצוץ דק-דק
      • 1/4 כוס פטרוזיליה או כוסברה קצוצה
      • 1 כפית מלח
      • 1/2 כפית פלפל שחור
      • 1/2 כפית כמון

       

      אופן ההכנה

      1. ממלאים סיר בינוני במים ומוסיפים את הזיתים והכורכום. מביאים לרתיחה ומסננים (מטרת ההרתחה היא להוציא מהזיתים מרירות. תפקיד הכורכום הוא למנוע מהזיתים להשחיר).
      2. הרוטב: מחממים את השמן בסיר ומטגנים יחד את הבצל, הפלפל האדום והפלפל החריף במשך 15-12 דקות, עד להזהבה קלה של הבצל.
      3. מוסיפים לסיר את העגבניות המרוסקות, המלח והפלפל, מביאים לרתיחה ומבשלים 15-10 דקות על אש בינונית.
      4. בינתיים מערבבים היטב את כל מרכיבי הקציצות ויוצרים מהתערובת 35-30 קציצות קטנטנות – הן צריכות להיות גדולות במקצת מזית.
      5. מוסיפים לסיר את השום הקצוץ והקציצות ומבשלים כ-10 דקות, עד שהקציצות מוכנות.
      6. מוסיפים את הזיתים ומבשלים עוד כמה דקות, עד שהם מתחממים וסופגים את טעמי הרוטב.

       

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד