
זיתים מבושלים ברוטב עגבניות פיקנטי (צילום: אפרת סיאצ'י)
זיתים מבושלים ברוטב עגבניות פיקנטי / אפרת סיאצ'י
מרכיבים
4-3 מנות
- 1 קופסת שימורים של זיתים ירוקים שלמים מגולענים, מסוננת מנוזלים
- 3 כפות שמן זית
- 1 בצל בינוני קצוץ
- 1 עגבנייה גדולה, מגוררת בפומפייה
- 2 שיני שום, קצוצות או כתושות
- 3 כפות רסק עגבניות
- 1 כף דבש או סילאן
- 1 כוס מים רותחים
- 1 כפית גדושה פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית פפריקה חריפה
- כ-1/2 כפית מלח
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- אם רוצים להפחית את מרירות הזיתים: שמים אותם בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מסננים וטועמים – אם הזיתים עדיין מרים מדי, חוזרים על ההרתחה.
- מחממים את השמן בסיר קטן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את העגבנייה המגוררת והשום ומערבבים. מבשלים 4-3 דקות.
- מוסיפים שאר המרכיבים ומערבבים. מכסים ומבשלים על אש בינונית-קטנה כ-15 דקות, תוך ערבוב מדי פעם.
- מגישים חם עם אורז או קר כסלט.
- עוד מתכונים של אפרת סיאצ'י - באתר "מתכונים ב-10 דקות"
מאפינס מלוחים עם גבינות וזיתי קלמטה / עמית דונסקוי, "לאשה"
מאפינס שהם בעצם לחמניות מהירות, שלא צריך אפילו מיקסר כדי להכין אותן.

מאפינס מלוחים עם גבינות וזיתי קלמטה(צילום: כפיר חרבי, סגנון: עמית דונסקוי)
מרכיבים
15 יחידות בתבנית שקעים
- 1 1/2 כוסות (210 גרם) קמח תופח
- 1 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל לבן
- 2 ביצים
- 1/3 כוס (80 מ"ל) שמן
- 2/3 כוס (160 מ"ל) חלב
- 125 גרם גבינה לבנה 9% שומן
- 1/4 כוס גבינה בולגרית מגוררת
- 1/2 כוס זיתי קלמטה, מגולענים
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-170 מעלות. משמנים את שקעי התבנית.
- שמים בקערה את הקמח, המלח והפלפל, ומערבבים.
- שמים בקערה נפרדת את הביצים, השמן, החלב ושתי הגבינות, ומערבבים היטב.
- יוצקים את תערובת הגבינות אל קערת הקמח ומערבבים בכמה שפחות בחישות, רק עד לקבלת תערובת אחידה (ערבוב יתר יהפוך את המאפינס לקשים).
- מוסיפים את הזיתים ומערבבים רק עד לפיזור אחיד.
- יוצקים את התערובת לשקעים ואופים 25 דקות, עד הזהבה.
- מגישים חם.
גיוון
- רצוי להגיש את המאפינס לצד יוגורט מתובל: מערבבים 2 גביעי יוגורט, 1 צרור שמיר קצוץ, 1 שן שום קלופה וקצוצה, קליפה מגוררת מלימון אחד, מלח ופלפל שחור.
קציצות בשר ברוטב עם זיתים / אסנת לסטר
מתכון שקיבלתי בתוכנית "סיר לשבת" מהמאזינה נורית נמני מטבריה.

קציצות בשר ברוטב עם זיתים(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
מרכיבים
3-2 מנות
- 1/2 ק"ג זיתים ירוקים כבושים, מגולענים
- 1/2 כפית כורכום
לרוטב
- 1/3 כוס שמן
- 1 בצל גדול, קצוץ
- 1 פלפל אדום קצוץ
- 1 פלפל חריף יבש קצוץ דק
- 4 עגבניות מרוסקות
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור טחון
- 6 שיני שום קצוצות
לקציצות הבשר
- 300 גרם בשר בקר טחון
- 1 בצל בינוני, קצוץ דק-דק
- 1/4 כוס פטרוזיליה או כוסברה קצוצה
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית כמון
אופן ההכנה
- ממלאים סיר בינוני במים ומוסיפים את הזיתים והכורכום. מביאים לרתיחה ומסננים (מטרת ההרתחה היא להוציא מהזיתים מרירות. תפקיד הכורכום הוא למנוע מהזיתים להשחיר).
- הרוטב: מחממים את השמן בסיר ומטגנים יחד את הבצל, הפלפל האדום והפלפל החריף במשך 15-12 דקות, עד להזהבה קלה של הבצל.
- מוסיפים לסיר את העגבניות המרוסקות, המלח והפלפל, מביאים לרתיחה ומבשלים 15-10 דקות על אש בינונית.
- בינתיים מערבבים היטב את כל מרכיבי הקציצות ויוצרים מהתערובת 35-30 קציצות קטנטנות – הן צריכות להיות גדולות במקצת מזית.
- מוסיפים לסיר את השום הקצוץ והקציצות ומבשלים כ-10 דקות, עד שהקציצות מוכנות.
- מוסיפים את הזיתים ומבשלים עוד כמה דקות, עד שהם מתחממים וסופגים את טעמי הרוטב.
- עוד מתכונים של אסנת לסטר - בבלוג "סיר לשבת"