
עוגת תפוחים עם וויסקי וקינמון (צילום: סיון שטרנבך)
מרכיבים
תבנית קוגלהוף
- קליפה מגוררת מ-1 תפוז
- 1 כוס (240 מ"ל) יוגורט
- 3 כפות וויסקי
- 1 כף תמצית וניל
- 2 1/2 כוסות (350 גרם) קמח תופח
- 1 כפית אבקת סודה לשתייה
- 2 כפיות קינמון טחון
- 1 כפית מלח
- 450 גרם (3-2 יחידות) תפוחים, קלופים ומגוררים
- מיץ מ-1/2 תפוז
- 200 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
- 1 כוס (200 גרם) סוכר חום בהיר
- 3 ביצים

(צילום: סיון שטרנבך)
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-160 מעלות. משמנים היטב את התבנית, מפזרים בה מעט קמח ומנערים את העודפים.
- מערבבים בקערה את קליפת התפוז, היוגורט, הוויסקי והווניל. מניחים בצד. מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, אבקת הסודה, הקינמון והמלח. בקערה שלישית מערבבים את התפוחים ומיץ התפוז.
- מניחים את החמאה בקערת מיקסר עם וו גיטרה, מוסיפים את הסוכר ומעבדים לתערובת אוורירית. מנקים את הדפנות ומוסיפים את הביצים אחת-אחת. מוסיפים 1/3 מתערובת הקמח ומעבדים. מוסיפים 1/2מתערובת היוגורט ומעבדים. ממשיכים להוסיף בהדרגה ולחלופין עד לסיום התערובות. מפסיקים את פעולת המיקסר.
- מוסיפים את התפוחים ומערבבים ידנית בתנועות קיפול.
- מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים כשעה, עד שהעוגה מזהיבה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים. מצננים ורק אז מחלצים מהתבנית.