עוגת תפוחים עם וויסקי וקינמון: שילוב מיוחד ונפלא של טעמים

תפוחים שמגוררים דק לתוך עוגה לעולם יעניקו לה עסיסיות, רכות וקלילות. תוסיפו לזה וויסקי, חמאה ויוגורט – ותקבלו עוגה עם טעם, ניחוח ומרקם שאי אפשר לעמוד בפניהם

סיון שטרנבך ורונה קובו

|

01.02.18 | 21:38

עוגת תפוחים עם וויסקי וקינמון (צילום: סיון שטרנבך)
עוגת תפוחים עם וויסקי וקינמון (צילום: סיון שטרנבך)

מרכיבים

תבנית קוגלהוף

 

  • קליפה מגוררת מ-1 תפוז
  • 1 כוס (‭240‬ מ"ל) יוגורט
  • 3 כפות וויסקי
  • 1 כף תמצית וניל
  • ‭2 1/2‬ כוסות (350‬ גרם) קמח תופח
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 2 כפיות קינמון טחון
  • 1 כפית מלח
  • ‭450‬ גרם (‭3-2‬ יחידות) תפוחים, קלופים ומגוררים
  • מיץ מ-‭1/2‬ תפוז
  • ‭200‬ גרם חמאה, חתוכה לקוביות
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר חום בהיר
  • 3 ביצים

 

 (צילום: סיון שטרנבך)
    (צילום: סיון שטרנבך)

     

    אופן ההכנה

    1. מחממים את התנור ל-‭160‬ מעלות. משמנים היטב את התבנית, מפזרים בה מעט קמח ומנערים את העודפים.
    2. מערבבים בקערה את קליפת התפוז, היוגורט, הוויסקי והווניל. מניחים בצד. מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, אבקת הסודה, הקינמון והמלח. בקערה שלישית מערבבים את התפוחים ומיץ התפוז.
    3. מניחים את החמאה בקערת מיקסר עם וו גיטרה, מוסיפים את הסוכר ומעבדים לתערובת אוורירית. מנקים את הדפנות ומוסיפים את הביצים אחת-אחת. מוסיפים 1/3 מתערובת הקמח ומעבדים. מוסיפים ‭ 1/2‬מתערובת היוגורט ומעבדים. ממשיכים להוסיף בהדרגה ולחלופין עד לסיום התערובות. מפסיקים את פעולת המיקסר.
    4. מוסיפים את התפוחים ומערבבים ידנית בתנועות קיפול.
    5. מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים כשעה, עד שהעוגה מזהיבה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים. מצננים ורק אז מחלצים מהתבנית.

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מתכון מהיר
    כשר חלבי
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (9 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג