
תמרים ממולאים בגבינות ואגוזים בניחוח תפוזים (צילום: אורן כהן)
מתכון של אינס שילת ינאי, באדיבות מועצת החלב.
מרכיבים
20 יחידות
- 20 תמרים מזן מג'הול
למלית
- 4 כפות אגוזי מלך קצוצים
- 100 גרם (1/2 כוס) גבינת ריקוטה או גבינה לבנה
- 100 גרם (1/2 כוס) גבינה לבנה קשה (טבורוג, "טוב טעם", "חמד" וכדומה), מפוררת
- 1 כף קליפת תפוז מגוררת
- 50 גרם (1/2 כוס פחות כף) אבקת סוכר
אופן ההכנה
- חוצים את התמרים לאורכם כמעט עד לסופם (כך ששני החצאים יישארו מחוברים) ומוציאים את הגלעין.
- מערבבים היטב את כל מרכיבי המלית.
- ממלאים את התמרים במלית (לתוצאה חגיגית במיוחד אפשר להיעזק בשקית זילוף).
- מסדרים בצלחת ומגישים מיד.