תאומה או תעלול עריכה? עוג'יליה פוגשת את הכפילה שלה מ"ויקי ואני"

עוג'יליה פתחה טלוויזיה וגילתה שם מישהי שנראית בדיוק כמוה – ועוד מכינה ספינג'! אז לא הייתה לה ברירה אלא להוכיח למתחזה שהסופגניות המרוקאיות שלה טובות יותר

עוג'יליה דולסהפורסם: 18.12.17 12:56
ספינג' כמו שצריך (צילון ועריכה: עוג'יליה דולסה)
צילום: עוג'יליה דולסה
 

שנתיים מאז שעוג'יליה פרצה לחיינו, חשבנו שאנחנו כבר יודעים עליה הכל – מהילדוּת בקורדובה שבארגנטינה ועד למעמדה הנוכחי ככוהנת האפייה הטבעונית ומלכת הנו"ן הסופית.

 

אבל חדי העין שצפו בשבועות האחרונים בסדרה "ויקי ואני" בערוץ 10, שמו לב לדמיון מטריד בין עוג'יליה לבין חמוטל, הטבחית של לשכת השרה ויקי זערור.

 

אז מה קורה פה? דמיון מקרי? קרבה משפחתית? משחקי עריכה? או שמא עוג'יליה פצחה בקריירת משחק? צפו בסרטון ותחליטו (ועל הדרך גם תלמדו איך להכין ספינג' מושלמים).

 

>> קשה לכם עם כל הנו"ן הסופית שבסרטון? הנה המתכון מתורגם מעוג'יליאית לעברית!

 

מרכיבים

כ-20 ספינג' גדולים

 

  • 1 ק"ג קמח לבן
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 3 כפות סוכר
  • 1 כפית בהרט
  • 1/3 3 כוסות + 1 כף (815 מ"ל) מים
  • 2 כפות וויסקי או קוניאק או ברנדי
  • 1 כף מלח

 

בנוסף
  • 1 ליטר שמן לטיגון
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר לציפוי

 

אופן ההכנה

1. מערבבים בקערה גדולה את הקמח, השמרים, הבהרט והסוכר.

2. מוסיפים בהדרגה את המים, תוך כדי לישה בידיים נקיות, עד לאיחוד. מוסיפים 2 כפות אלכוהול וממשיכים ללוש עד שמתקבל בצק אחיד.

3. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עד שמתקבל בצק אחיד, רטוב וגמיש שאינו נקרע בקלות כשמרימים אותו.

 

 (צילום: עוג'יליה דולסה)

    4. משמנים את פני הבצק בעזרת כפות הידיים. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים במקרר 8-6 שעות.

     

     (צילום: עוג'יליה דולסה)

      5. לשים קלות את הבצק כדי להוציא ממנו את האוויר. שוב משמנים את פניו בעזרת כפות הידיים, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעתיים בטמפרטורת החדר.

      6. מחממים שמן במחבת גדולה ורחבה על להבה נמוכה-בינונית (הוא יגיע לטמפרטורה הנכונה לאחר כ-15 דקות).

      7. מכינים ליד הכיריים תבנית גדולה מרופדת במגבות נייר וצלחת עם כוס סוכר לטבילה.

      8. משמנים את הידיים ומוציאים את האוויר מהבצק. בוצעים מהבצק חתיכה קצת יותר קטנה מכדור טניס. בעזרת שתי אצבעות יוצרים חור במרכז הכדור, ובעדינות מכניסים לתוכו את שאר האצבעות ויוצרים טבעת גדולה.

       

       (צילום: עוג'יליה דולסה)

        9. מכניסים את הספינג' בעדינות לתוך השמן ומטגנים כ-2 דקות, עד שצידו התחתון משחים וכבר לא קופצות סביבו בועות של שמן.

         

         (צילום: עוג'יליה דולסה)

          10. הופכים בעזרת מלקחיים או שתי כפות עץ, מטגנים עוד דקה ומעבירים למגש.

           

           (צילום: עוג'יליה דולסה)

            11. מכינים באותו אופן ספינג' נוספים מיתרת הבצק (כדאי לשמן את הידיים לפני עיצוב כל ספינג').

            12. טובלים כל ספינג' בצלחת הסוכר מכל הצדדים ומעבירים לצלחת הגשה. מגישים מיד.

             

             (צילום: עוג'יליה דולסה)

               

               
              הצג:
              אזהרה:
              פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד