
קדרת עוף, פתיתים ופטריות (צילום: דינה משה)
מרכיבים
6-4 מנות
- 6 כפות שמן זית
- 2 בצלים גדולים, קלופים ופרוסים
- 1/2 כפית צ'ילי גרוס
- 1 כפית כורכום טחון
- 3 כרעיים, מחולקות לשוק וירך
- 2 סלסילות (500 גרם) פטריות שמפיניון טריות, חצויות
- 3 כוסות פתיתים
- 4 שיני שום, קלופות וקצוצות
- 1 כוס שמיר טרי קצוץ גס
- 3 כוסות (720 מ"ל) מים
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 2 כפיות מלח
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מחממים בסיר 3 כפות משמן הזית. מוסיפים את הבצל, הצ'ילי והכורכום ומטגנים כ-2 דקות תוך ערבוב, על להבה נמוכה.
- מוסיפים את חלקי העוף, מערבבים ומטגנים אותם כ-5 דקות נוספות, עד הזהבה.
- מוסיפים את יתרת שמן הזית ואת כל שאר המרכיבים, מערבבים ומכסים.
- מכניסים את הסיר לתנור (אפשר להעביר את התבשיל לתבנית ולכסות ברדיד אלומיניום). צולים כשעה וחצי ומגישים חם.
- עוד מתכונים מעולים של דינה משה - בבלוג "דינה דיש"