ארוחה שלמה בסיר אחד:
קדרת עוף, פתיתים ופטריות

מי אמר שמכינים קדרות רק עם אורז או ירקות שורש? דינה משה השתמשה דווקא בפחממה האהובה על ילדי ישראל – וקיבלה ארוחה קלה להכנה שאין מי שלא יאהב

דינה משה

|

05.11.17 | 18:06

קדרת עוף, פתיתים ופטריות (צילום: דינה משה)
קדרת עוף, פתיתים ופטריות (צילום: דינה משה)

מרכיבים

‭6-4‬ מנות

 

  • 6 כפות שמן זית
  • 2 בצלים גדולים, קלופים ופרוסים
  • 1/2 כפית צ'ילי גרוס
  • 1 כפית כורכום טחון
  • 3 כרעיים, מחולקות לשוק וירך
  • 2 סלסילות (500 גרם) פטריות שמפיניון טריות, חצויות
  • 3 כוסות פתיתים
  • 4 שיני שום, קלופות וקצוצות
  • 1 כוס שמיר טרי קצוץ גס
  • 3 כוסות (720 מ"ל) מים
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 2 כפיות מלח

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-‭180‬ מעלות.
  2. מחממים בסיר 3 כפות משמן הזית. מוסיפים את הבצל, הצ'ילי והכורכום ומטגנים כ-2 דקות תוך ערבוב, על להבה נמוכה.
  3. מוסיפים את חלקי העוף, מערבבים ומטגנים אותם כ-5 דקות נוספות, עד הזהבה.
  4. מוסיפים את יתרת שמן הזית ואת כל שאר המרכיבים, מערבבים ומכסים.
  5. מכניסים את הסיר לתנור (אפשר להעביר את התבשיל לתבנית ולכסות ברדיד אלומיניום). צולים כשעה וחצי ומגישים חם.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר בשרי
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (8 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג