להפוך את בוקר החג לחגיגה: פנקייקס תפוחים וקינמון בצ'יק
רגע לפני שחוזרים לשגרה המייגעת, סורו למטבח לכמה דקות והכינו לילדים ולעצמכם ספתח כיפי במיוחד ליום

פנקייקס תפוחים וקינמון (צילום: אפרת סיאצ'י)
מרכיבים
כ-8 פנקייקס
- 1 כוס + 1 כף (150 גרם) קמח לבן
- 1/2 1 כפיות אבקת אפייה
- 3/4 כפית קינמון
- 4 כפות סוכר
- 1 ביצה
- 2 כפות שמן
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כוס (240 מ"ל) מים
- 1 תפוח, רצוי אדום, מקולף ומגורר דק
אופן ההכנה
- מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפייה, הקינמון והסוכר. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים עד שמתקבלת בלילה אחידה וללא גושים.
- משמנים מחבת עם ציפוי למניעת הידבקות ומחממים על להבה בינונית-נמוכה. כשהמחבת חמה יוצקים לתוכה כחצי מצקת מהבלילה ומטגנים כדקה, עד שנוצרות בועות קטנות על פני הפנקייק. הופכים את הפנקייק צד ומטגנים כחצי דקה נוספת. מעבירים לצלחת.
- מכינים באותו אופן פנקייקס נוספים.
- בהגשה מזלפים על הפנקייקס דבש או סירופ מייפל.
- עוד מאות מתכונים מהירים של אפרת סיאצ'י - באתר מתכונים ב-10 דקות