להפוך את בוקר החג לחגיגה:
פנקייקס תפוחים וקינמון בצ'יק

רגע לפני שחוזרים לשגרה המייגעת, סורו למטבח לכמה דקות והכינו לילדים ולעצמכם ספתח כיפי במיוחד ליום

אפרת סיאצ'יפורסם: 10.10.17 09:54
פנקייקס תפוחים וקינמון (צילום: אפרת סיאצ'י)
פנקייקס תפוחים וקינמון (צילום: אפרת סיאצ'י)
 

מרכיבים

כ-8 פנקייקס

 

  • 1 כוס + 1 כף (150 גרם) קמח לבן
  • 1/2 1 כפיות אבקת אפייה
  • 3/4 כפית קינמון
  • 4 כפות סוכר
  • 1 ביצה
  • 2 כפות שמן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כוס (240 מ"ל) מים
  • 1 תפוח, רצוי אדום, מקולף ומגורר דק

 

אופן ההכנה

  1. מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפייה, הקינמון והסוכר. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים עד שמתקבלת בלילה אחידה וללא גושים.
  2. משמנים מחבת עם ציפוי למניעת הידבקות ומחממים על להבה בינונית-נמוכה. כשהמחבת חמה יוצקים לתוכה כחצי מצקת מהבלילה ומטגנים כדקה, עד שנוצרות בועות קטנות על פני הפנקייק. הופכים את הפנקייק צד ומטגנים כחצי דקה נוספת. מעבירים לצלחת.
  3. מכינים באותו אופן פנקייקס נוספים.
  4. בהגשה מזלפים על הפנקייקס דבש או סירופ מייפל.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד