פנקייקס תפוחים וקינמון (צילום: אפרת סיאצ'י)
מרכיבים
כ-8 פנקייקס
- 1 כוס + 1 כף (150 גרם) קמח לבן
- 1/2 1 כפיות אבקת אפייה
- 3/4 כפית קינמון
- 4 כפות סוכר
- 1 ביצה
- 2 כפות שמן
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כוס (240 מ"ל) מים
- 1 תפוח, רצוי אדום, מקולף ומגורר דק
אופן ההכנה
- מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפייה, הקינמון והסוכר. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים עד שמתקבלת בלילה אחידה וללא גושים.
- משמנים מחבת עם ציפוי למניעת הידבקות ומחממים על להבה בינונית-נמוכה. כשהמחבת חמה יוצקים לתוכה כחצי מצקת מהבלילה ומטגנים כדקה, עד שנוצרות בועות קטנות על פני הפנקייק. הופכים את הפנקייק צד ומטגנים כחצי דקה נוספת. מעבירים לצלחת.
- מכינים באותו אופן פנקייקס נוספים.
- בהגשה מזלפים על הפנקייקס דבש או סירופ מייפל.
- עוד מאות מתכונים מהירים של אפרת סיאצ'י - באתר מתכונים ב-10 דקות
את האהבה לבישול ולאפייה גיליתי לפני כ-10 שנים. אני אוהבת לאלתר, לשנות ולשדרג מתכונים, כדי להפוך אותם למשהו שלי.
מאז שהפכתי לאימא, שצריכה לשלב בין משפחה לקריירה, האהבה לבישול הפכה לטרחה - עד שגיליתי כי אוכל טעים אפשר להכין גם במינימום זמן והשקעה. כך נולד הרעיון להקים את האתר "מתכונים ב-10 דקות" (10dakot.co.il).
ועוד משהו - אני מכורה לשוקולד...
מאז שהפכתי לאימא, שצריכה לשלב בין משפחה לקריירה, האהבה לבישול הפכה לטרחה - עד שגיליתי כי אוכל טעים אפשר להכין גם במינימום זמן והשקעה. כך נולד הרעיון להקים את האתר "מתכונים ב-10 דקות" (10dakot.co.il).
ועוד משהו - אני מכורה לשוקולד...