
והוא גם פרווה. מאפינס תפוחים עם קינמון, ציפורן וקליפות הדרים (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
מרכיבים
12 מאפינס גדולים או 15 קטנים
לתפוחים
- 3 תפוחים גדולים, מזן גרני סמית או זהובים
- 1/2 כפית קליפת לימון מגוררת
- 2 כפות סוכר חום
- חופן אגוזי מלך, קצוצים גס
לבצק
- 3 ביצים
- 1/3 כוס (80 מ"ל) שמן
- 1/4 כוס (60 מ"ל) מיץ תפוזים
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום כהה
- 1/4 כוס (50 גרם) סוכר לבן
- 3 כפות סילאן או דבש
- 1/2 כפית קליפת לימון מגוררת
- 1/4 כפית קליפת תפוז מגוררת
- 1 כפית גדושה אבקת אפייה
- 1 כפית קינמון
- קורט ציפורן
- 1 כוס (140 גרם) קמח לבן או קמח שיפון
- 1/3 כוס (30 גרם) שקדים טחונים
להברשה
- 1/2 כוס סירופ מייפל או דבש
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- התפוחים: קולפים את התפוחים, נפטרים מהליבה והגרעינים וחותכים לקוביות קטנות. שמים בקערה ומוסיפים את קליפת הלימון, הסוכר החום ואגוזי המלך. מערבבים היטב.
- הבצק: שמים בקערה נפרדת את כל מרכיביו, למעט הקמח והשקדים, וטורפים היטב.
- מוסיפים את הקמח והשקדים ומערבבים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- יוצקים לכל תבנית מאפינס כ-1/4 כוס מהבלילה. מניחים על כל מאפין כף גדושה מתערובת התפוחים.
- אופים 40-30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז המאפינס יוצא יבש.
- מיד לאחר שהמאפינס יוצאים מהתנור מברישים אותם במייפל או בדבש.
- עוד מתכונים מעולים של דפנה אוסטר מיכאל - בבלוג "מתנות קטנות"