"פיצה" ללא בצק על בסיס חציל בתנור (צילום: דורית מנו-טל אור)
מרכיבים
כ-30 יחידות
- 3-2 חצילים מוארכים
- 2 ביצים
- כ-2 כוסות פירורי לחם
- 150 גרם גבינה מלוחה, מפוררת
- 1 כף גבינה לבנה
- 100 גרם גבינה צהובה, מגוררת
- לקישוט: פרוסות עגבנייה, זיתים
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-200 מעלות.
- חותכים את החצילים לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ.
- טורפים את אחת הביצים בקערית ומפזרים את פירורי הלחם בקערית שנייה.
- טובלים את פרוסות החציל בביצה, ולאחר מכן בפירורי הלחם. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- אופים 20-15 דקות, עד שהחצילים מזהיבים. מוציאים מהתנור אך לא מכבים אותו.
- מערבבים את הגבינה המלוחה, הגבינה הלבנה והביצה הנותרת, ומורחים על החצילים. מפזרים מעל את הגבינה הצהובה ומקשטים בפרוסות עגבנייה ובזיתים.
- אופים כ-10 דקות נוספות, עד שהגבינה נמסה ומבעבעת. מגישים מיד.
- עוד מתכונים של דורית מנו-טל אור - בבלוג "Sweet Dooly"