קור ירוק: סלט צונן ומרענן
של זוקיני חי ונקטרינות

הוא חמוץ ומתקתק ובעל טעמים נהדרים של קיץ, והכי חשוב - בלי דקה אחת של עמידה ליד הכיריים! הסלט שיעזור לכם לשרוד עוד יום של אוגוסט

מיכל שמיר

|

20.08.17 | 22:30

סלט זוקיני חי ונקטרינות (צילום: מיכל שמיר)
סלט זוקיני חי ונקטרינות (צילום: מיכל שמיר)

מרכיבים

3-2 מנות

 

  • 2 זוקיני בינוניים ומוצקים
  • 1 נקטרינה צהובה קשה
  • 1 גבעול בצל ירוק
  • 2 גבעולי אורגנו
  • 1 לימון
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 עד 1 כפית דבש
  • כ-1/4 כוס יוגורט

 

אופן ההכנה

  1. חותכים את הזוקיני והנקטרינה לקוביות בגודל 1 ס"מ, קוצצים את הבצל הירוק לטבעות וקורעים את עלי האורגנו לחתיכות. שמים בקערה.
  2. מגרדים את הקליפה מחצי מהלימון. חותכים פרוסה אחת מאמצע הלימון, מנקים מגרעינים, מסירים את הקליפה וחותכים את בשר הלימון לקוביות קטנות. את שארית הלימון סוחטים למיץ. מוסיפים לקערה.
  3. מוסיפים לקערה את שאר המרכיבים, למעט היוגורט, ומערבבים. טועמים, ואם צריך מוסיפים לימון ומלח.
  4. משטחים את היוגורט בצלחת עמוקה ומניחים מעל את הסלט. מגישים מיד.

 

  • איך מכינים מראש? חותכים את הירקות ושומרים בכלי סגור במקרר. לפני ההגשה מתבלים ומוסיפים את היוגורט.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתכון מהיר
כשר חלבי
צמחוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (1 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג