
"תגידי, הכרובית הזו לא מטוגנת, נכון? אז מה שמת בה שהיא עדיין כזו מעולה?" זה מה שאני שומעת בדרך כלל ממי שאוכל את הכרובית שלי. כי יש בכרובית הזו אזורים שחומים (במרקם ספק פריך ספק עסיסי) שגורמים לך לחשוב שהיא מטוגנת - ואז יש אזורים בהירים יותר שגורמים לך להבין שאולי בעצם היא עשויה בתנור. מה שכן: בכל האזורים היא פשוט טעימה בטירוף.
אני מכינה אותה המון, ולרוב מחצית ממנה מתחסלת ישר מהתבנית. כל בני הבית עפים עליה - כולל הילדים.
אז אין פה טיגון וגם אין פה איזו שיטת הכנה מהפכנית – יש פה פשוט כרובית בתנור עם טיפ קטן אחד שעושה את כל ההבדל: שימוש בפירורי פנקו. רק 5 דקות עבודה ולתנור, ככה פשוט.
מרכיבים
תבנית תנור גדולה
- 1 כרובית
- 1/4 כס פירורי פנקו (פירורי לחם יפאניים – להשיג בכל רשתות השיווק)
- מעט שמן זית
- אפשרות: קורט סומאק
- מלח
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
2. שוטפים היטב את הכרובית, הופכים אותה וחותכים באלכסון מסביב לגזע, כדי להפריד ממנו את הפרחים. משליכים את הגזע ואת העלים.

3. מייבשים היטב את פרחי הכרובית ומסדרים אותם בתבנית. משמנים בשמן זית – באמצעות מברשת או בהתזה.
4. מפזרים את פירורי הפנקו בנדיבות על פרחי הכרובית. חלק גדול מהם יפול לתבנית, וזה בסדר גמור (זה נותן טעם גם משם).
5. מפזרים על פרחי הכרובית גם את הסומאק, מלח ופלפל שחור.

6. אופים את הכרובית בתנור 35-30 דקות, עד שהיא משחימה היטב בחלק מהאזורים.
7. מצננים כדקה ומעבירים לכלי הגשה. מפזרים מעל את הפירורים שנותרו בתבנית ומגישים מיד.
- עוד מתכונים וטיפים לאירוח של טליה הדר - בבלוג "EshetStyle"