קחו את שבועות לאיטליה: שבלולי שמרים עם פסטו ועגבניות צלויות
אסנת לסטר עוזרת לכם לתת לחג טאץ' מארץ המגף עם מאפה שמרים מלא בתוספות מרעננות – וגם חצילים אפויים עם גבינות

הייתי בת שמונה כשההורים החליטו למכור את הדירה הראשונה שלהם, ששכנה ברחוב אפרים 44 בנתניה, ולקנות דירה בבית דו-משפחתי ברחוב אפרים 25. בין שני הבתים הפרידו אולי רק כעשרה בניינים, אבל מבחינתי פירוש המעבר היה שינוי בסדרי החיים.
ההורים הסבירו לי שעד עכשיו היו לנו רק שני חדרים, ולכן נאלצתי לישון בחדר שבמשך היום שימש כגן הילדים של אימא - אבל מעכשיו יהיה לאחי ולי חדר רק שלנו. לא בדיוק הבנתי מה זה אומר. מה פירוש חדר משלנו ולמה בשביל חדר אחד אנחנו צריכים לעבור דירה. מה לא בסדר בחדרים שעכשיו ולמה כל ילדי השכנים, שגרים בדירות זהות לשלנו, נשארים שם ורק אנחנו עוברים. אני זוכרת שהתמלאתי חששות לא ברורים.
הבית החדש לא היה מסויד והדלתות לא היו צבועות, ולכן החליטו ההורים להכניס את כל הריהוט למחסן עד לסיום השיפוצים. מכיוון שלא הבנתי למה בבוקר עדיין הייתי ליד כל השכנים הקבועים ועכשיו אני לא מכירה אף אחד החלטתי לראות שלפחות כל הרהיטים שלנו אכן במחסן. נכנסתי כשכבר החשיך ובקושי אפשר היה לראות מה נמצא שם. אבל כשעמדתי שם בשקט שמעתי את השעון המעורר (שעמד כנראה על הארונית) מתקתק בקולי קולות בדיוק כמו בבית הישן. עכשיו נרגעתי: הבנתי שלא הרבה השתנה, כי הנה השעון ממשיך לתקתק בדיוק בדיוק אותו הדבר.

שבלולי שמרים עם גבינת פטה, פסטו ועגבניות צלויות
מתכון של אנה תם מקצרין.
מרכיבים
כ-12 שבלולים
לבצק
- 1/2 קוביית שמרים טריים או 1 כף שמרים יבשים
- 2 כפות שטוחות סוכר
- 1/3 כוס (80 מ"ל) חלב פושר
- 1/2 3 כוסות (490 גרם) קמח
- 2 ביצים
- 100 גרם חמאה רכה
- 1/2 כפית מלח
לרוטב הפסטו
- 1 כוס דחוסה עלי בזיליקום
- 3 כפות צנוברים
- 2 שיני שום, כתושות
- 3 כפות פרמזן
- 1/2 כפית מלח
- כ-1/3 כוס שמן זית
לעגבניות
- 25 עגבניות שרי, חצויות
- 2 כפות שמן זית
- 1 כפית חומץ בלסמי
- 1/4 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור טחון
בנוסף
- 200 גרם גבינת פטה, מפוררת
- 1 ביצה, טרופה
אופן ההכנה
- הבצק: מערבבים בקערית את השמרים עם הסוכר והחלב ומניחים בצד כ-7 דקות, עד שהתערובת תוססת מעט.
- מתקינים במיקסר עם וו הלישה. שמים בקערת המיקסר את הקמח, יוצרים במרכזו גומה קמח ויוצקים לתוכה את תערובת השמרים.
- לשים, וכשהבצק מתחיל להתאחד מוסיפים את הביצים והחמאה. ממשיכים ללוש עד שמתקבל בצק אחיד וחלק (אם הבצק יבש מדי, מוסיפים עוד 1/4 כוס חלב או מים). מוסיפים את המלח ולשים כדקה נוספת. מכסים את הקערה ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
- רוטב הפסטו: שמים את כל המרכיבים במעבד מזון או בבלנדר וטוחנים לרוטב אחיד.
- העגבניות: מחממים את התנור ל-200 מעלות. מערבבים את העגבניות עם שמן הזית, החומץ הבלסמי, המלח והפלפל.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה ומפזרים בה העגבניות. אופים 10 דקות, מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-150 מעלות ואופים 15 דקות נוספות.
- עיצוב המאפים: מקמחים קלות את משטח העבודה. מרדדים את הבצק למלבן באורך 50-40 ס"מ וברוחב של כ-20 ס"מ. מורחים את הבצק בפסטו ומפזרים את גבינת הפטה והעגבניות.
- מגלגלים את הבצק לרולדה מאחת הצלעות הארוכות. וחותכים ללפרוסות בעובי של כ-5 ס"מ.
- משכיבים את הפרוסות בתבנית ומברישים אותן בביצה טרופה. מתפיחים כ-30 דקות, ובינתיים מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- אופים 30-25 דקות, עד שהמאפים מזהיבים היטב.

חצילים אפויים עם גבינות
מתכון של עדי רוטשילד מחיפה.
מרכיבים
- 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זית
- 1 חציל, חתוך לפרוסות בעובי 1/2 1 עד 2 ס"מ
- 150 גרם גבינה בולגרית, פרוסה
- 100 גרם גבינת רוקפור, מפוררת
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה ומשמנים אותו במעט שמן זית.
- מניחים את פרוסות החצילים בתבנית ומזלפים עליהן את יתרת שמן הזית. אופים כ-15 דקות, עד שהחצילים מתרככים ומשחימים. מוציאים מהתנור ומשאירים אותו פועל.
- מניחים על כל פרוסת חציל פרוסה של גבינה בולגרית ומפזרים גבינת רוקפור.
- אופים 5-3 דקות נוספות, עד שהגבינות נמסות מעט.
- אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע