אל תגישו קצוץ לשולחן: שלושה מתכוני סלטים שיפתיעו את האורחים שלכם

סלט חמים של עלי סלק, ולדורף עם לפת ושני תפוחים וכרובית צלויה בתיבול כוסברה ושמן שומשום: כדי שלאף אחד לא ישעמם בפה

מערכת Xnet

|

02.04.17 | 07:03

סלט עלי סלק (צילום: יוסי סליס)
סלט עלי סלק (צילום: יוסי סליס)

 

סלט פאזי / השף אבי ביטוון, "לאשה"

סלט מרוקאי של עלי סלק (מנגולד) חמימים

 

מרכיבים

8-6 מנות

 

  • 1/4 כוס שמן זית
  • 3 בצלים סגולים קלופים ופרוסים
  • 10 שיני שום, קלופות ופרוסות
  • 1 צרור עלי מנגולד, שטופים ונקיים, חתוכים לרצועות ברוחב 3 ס"מ
  • 1 צרור בצל ירוק, קצוץ דק
  • 1 צרור פטרוזיליה, קצוץ דק
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 1 כף סוכר חום
  • 1 כף כמון טחון
  • מיץ מלימון אחד
  • להגשה: טחינה גולמית

 

אופן ההכנה

  1. מחממים במחבת את שמן הזית, מוסיפים את הבצלים ומטגנים עד שהם מזהיבים. מוסיפים את השום ומטגנים מעט. מוסיפים את המנגולד, הבצל הירוק והפטרוזיליה,
  2. מנמיכים את הלהבה ומאדים (ללא כיסוי) כ-30 דקות, עד שהמנגולד התרכך לגמרי.
  3. מסירים מהכיריים, מוסיפים מלח ופלפל, את הסוכר, הכמון ומיץ הלימון ומערבבים.
  4. ההגשה: מעבירים את הסלט לצלחת הגשה, יוצקים מעט טחינה ומגישים חמים או בטמפרטורת החדר.

 

איך מכינים מראש? אפשר להכין כמה שעות לפני ההגשה, לשמור בכלי אטום במקרר ולחמם לפני ההגשה.

איך שומרים את השאריות? עד 3 ימים בכלי אטום במקרר. מחממים לפני ההגשה.

 

סלט פאזי (צילום: יוסי סליס)
    סלט פאזי(צילום: יוסי סליס)

     

    סלט כרובית צלויה בכוסברה ושמן שומשום / עמית דונסקוי, "לאשה"

     

    מרכיבים

    4 מנות

     

    • 1 ראש כרובית
    • 5 כפות שמן זית
    • 1 כפית מלח גס

     

    לרוטב

    • 2 כפות שמן זית
    • 1 כפית זרעי כוסברה
    • 1 כפית חרדל
    • 1 כפית ג'ינג'ר טרי, מגורר
    • 1/2 כפית שמן שומשום
    • 1 כף חומץ בלסמי
    • 1 כף שמן זית
    • מיץ מלימון אחד
    • 2 כפות סילאן
    • מלח ופלפל שחור טחון

     

    להגשה

    • 2 כוסות נבטים
    • 1/4 כוס עלי בזיליקום

     

    אופן ההכנה

    1. מחממים את התנור ל-200 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
    2. מפרקים את הכרובית לפרחים ומניחים בתבנית. יוצקים עליה את שמן הזית ומפזרים את המלח הגס. צולים כ-20 דקות ומוציאים (אפשר להכין עד 3 ימים מראש, ולשמור במקרר).
    3. הרוטב: מחממים במחבת את שמן הזית. מוסיפים את זרעי הכוסברה והחרדל ומטגנים כחצי דקה.
    4. מסירים מהכיריים, מוסיפים למחבת את הג'ינג'ר ואת כל שאר מרכיבי הרוטב ומערבבים.
    5. ההגשה: מניחים בצלחת את הנבטים ומניחים עליהם את הכרובית ואת עלי הבזיליקום. יוצקים את הרוטב ומגישים חם או קר.

     

     

    כרובית צלויה עם זרעי כוסברה ושמן שומשום (צילום: בועז לביא)
      כרובית צלויה עם זרעי כוסברה ושמן שומשום(צילום: בועז לביא)

       

       

      ולדורף עם לפת ושני תפוחים / מיכל לוי אלחלל, "לאשה"

       

      מרכיבים

      6 מנות

       

      לרוטב

      4 כפות מיונז

      1 כפית חרדל

      1 כף סילאן

      2 כפות שמן קנולה

      2 כפות חומץ בן יין לבן

      מלח, פלפל שחור גרוס

       

      לסלט
      • 2 תפוחי עץ ירוקים
      • 2 תפוחי עץ אדומים
      • מיץ מלימון אחד
      • קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
      • 2 יחידות לפת
      • 2 גבעולי סלרי אמריקאי, פרוסים דק
      • 100 גרם עלי בייבי או רוקט

       

      להגשה

      2/3 כוס (120 גרם) אגוזי מלך, קלויים וקצוצים

       

       

      אופן ההכנה

      1. הרוטב: מערבבים את כל מרכיביו, מתבלים במלח ובפלפל ומאחסנים במקרר.
      2. הסלט: פורסים את התפוחים, בקליפתם, לרוחב (נפטרים מהגרעינים(. מוסיפים את מיץ הלימון וקליפתו ומערבבים בעדינות. קולפים את הלפת, חותכים אותה למקלות ומוסיפים לקערה. פורסים דק את הסלרי ומוסיפים. מוסיפים את העלים, יוצקים את הרוטב ומערבבים. מאחסנים במקרר עד להגשה.
      3. ההגשה: מפזרים את האגוזים ומגישים.

       

      איך שומרים? עד יומיים, במקרר.

      מתארגנים מראש: את הרוטב אפשר להכין עד שלושה ימים מראש, ולשמור במקרר. קרוב לארוחה (כשעה וחצי לפניה) מכינים את הסלט ויוצקים את הרוטב. ברגע האחרון מפזרים אגוזים ומגישים.

       

      סלט ולדורף (צילום: דני לרנר)
        סלט ולדורף(צילום: דני לרנר)

         

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד