עגול וסגול: עוג'יליה מכינה חלת סלק פשוטה ונהדררת
לפני שתיפרדו מהחמץ לשבוע, נצלו את הזמן שנשאר והכינו מאפה פרחוני מרהיב שיכניס אתכם למצב רוח אביבי במיוחד
מרכיבים
חלה בקוטר 26 ס"מ
לבצק
- 500 גרם סלק מבושל וקלוף או 1 חבילה סלק בואקום
- 650 גרם (1/2 4 כוסות ועוד 2 כפות) קמח לבן (אפשר להמיר חצי מהכמות בקמח מלא)
- 1/2 1 כפות שמרים יבשים
- 1/4 כוס סירופ מייפל
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 כפית גדושה מלח
לציפוי
- 1/4 כוס סילאן
- 2 כפות שומשום
אופן ההכנה
1. טוחנים את הסלק בבלנדר עד לקבלת מיץ סלק סמיך.
2. מערבבים במהירות נמוכה מאוד, בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח והשמרים (אפשר לערבב גם בקערה רגילה עם כף עץ).
3. מוסיפים לקערה את מיץ הסלק, המייפל ואת שמן הזית ולשים עד לקבלת בצק אחיד שהשמרים נטמעו בו היטב. אם אין מיקסר, מתחילים לערבב את החומרים עם כף עץ עד לאיחוד לאחר מכן לשים את הבצק בידיים משומנות בשמן זית.

4. מוסיפים את המלח, מעלים את המהירות לדרגה 2 (נמוכה-בינונית) ולשים 5-10 דקות, עד שמתקבל בצק גמיש ודביק. במידה והבצק מרגיש נוזלי מדי, ממשיכים ללוש בידיים משומנות.
5. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד לשעה.

6. מרפדים את התבנית בנייר אפייה. משמנים ידיים ומשטח עבודה במעט שמן זית ומעבדים את הבצק להוצאת האוויר. מכדררים לצורת כדור.
7. מרדדים את הבצק למלבן בעובי 2 ס"מ.

8. פורסים את הבצק לרצועות שוות ברוחבן, בעזרת גלגלת פיצה או סכין חדה. משטחים כל רצועה עם האצבעות לקבלת צורה אסימטרית.

9. מגלגלים רצועה ראשונה לצורת שבלול ומניחים במרכז התבנית. מצמידים את הרצועה השנייה מסביב לרצועה הראשונה, ליצירת צורה של פרח. חוזרים על הפעולה עם שאר הרצועות, עד שמתקבל פרח גדול שמגיע כמעט לשולי התבנית.

10. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
11. מכסים את התבנית בניילון נצמד ומניחים לתפיחה שנייה ל-15 דקות.
12. מברישים בעדינות את החלה בסירופ המייפל. מפזרים שומשום מעל. אופים בתנור 20 דקות.

13. מוציאים את החלה מהתנור ומברישים מיד במעט סירופ מייפל ליצירת מראה מבריק.

עוג'יליה דולסה מתמחה בהכנת עוגות וקינוחים ועורכת סדנאות אפייה וחוגי בית
. יש לכם שאלות? אתם מוזמנים לכתוב לה בתגובות או בעמוד הפייסבוק שלה