צילום: ענת צרפתיהעוגות של ענתחמש בחושות מוצלחות ומיוחדות שעוד לא אפיתםלכתבה

עוגת פרג בחושה עם אגסים

לא רק לפורים: עוגה נהדרת עם אגסים גם בציפוי וגם בבצק עצמו - מה שהופך אותה לרכה ועסיסית במיוחד. והיא אפילו פרווה!

עוגת פרג בחושה עם אגסים (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)
עוגת פרג בחושה עם אגסים (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)

מרכיבים

תבנית אינגליש קייק באורך 30 ס"מ או תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ

 

  • 5 ביצים
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כוס (240 מ"ל) שמן
  • 1 כוס + 1 כף (100 גרם) פרג טחון טרי
  • 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח תופח
  • 3/4 כוס מים
  • 1 אגס, קלוף ומגורר
  • 2 אגסים, קלופים ופרוסים

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  2. מקציפים את הביצים והסוכר ומקציפים במשך כ-4 דקות, עד שנוצר קרם בהיר ותפוח. מוסיפים את תמצית הווניל ויוצקים את השמן באטיות, תוך כדי הקצפה. מוסיפים גם את הפרג ומערבלים. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים, תוך ערבול, את הקמח והמים לסירוגין. ממשיכים לערבל רק עד שנוצרת עיסה אחידה, ולא יותר. מוסיפים את האגס המגורר ומערבבים ידנית.
  3. יוצקים את העיסה לתבנית, עד 3/4 מגובהה. מסדרים מעל את רוב פרוסות האגס (שומרים כרבע מהן בצד) ואופים 30 דקות, עד שהעוגה מתייצבת.
  4. מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-160 מעלות, פותחים את דלת התנור בעדינות ומפזרים את יתרת פרוסות האגסים על העוגה. אופים כ-20 דקות נוספות, עד שהעוגה משחימה והאגסים מתייצבים. מצננים ומגישים.

 

  • איך שומרים? עד שבוע במקרר או עד חודש במקפיא.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתכון מהיר
כשר פרווה
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (1 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג