פיצה בשתי קומות: שתי שכבות
של בצק ושתי שכבות של תוספות

בזמן שכולנו אכלנו גפילטע או חריימה, לאינס שילת ינאי היתה סבתא איטלקייה שהכינה לה פיצה מיוחדת במינה - ועכשיו היא מגלה את המתכון

אינס שילת ינאי

|

14.02.17 | 17:01

למעלה פרמזן ופטריות, למטה מוצרלה וחצילים. פיצה בשתי קומות (צילום: אפיק גבאי)
למעלה פרמזן ופטריות, למטה מוצרלה וחצילים. פיצה בשתי קומות (צילום: אפיק גבאי)
 
בחופש הגדול, כשהיה לי זמן להיות עם סבתא במטבח, היינו מכינות ביחד פיצה משודרגת עם שתי קומות. כל קומה הכילה טעמים אחרים, ויחד הם יצרו טעם אחד מושלם. אחר כך כל המשפחה היתה יושבת במרפסת סביב שולחן עמוס בפיצות, כשמוזיקה איטלקית מתנגנת ברקע.

 

עד היום, כשאני רוצה להיזכר בסבתא אני מכינה את הפיצה הזאת.

 

מרכיבים

פיצה אחת גדולה

 

לבצק

  • 500 גרם (1/2 3 כוסות ועוד כף) קמח
  • 2 כפיות שמרים יבשים
  • 1 כפית סוכר
  • 1/3 1 כוסות (320 מ"ל) מים פושרים
  • 4-3 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח

 

לרוטב

  • 2 בצלים
  • 1 עגבנייה
  • 2 שיני שום, קלופות
  • 2 פלפלים אדומים
  • אפשרות: 1 פלפל צ'ילי חריף
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 קופסה קטנה (100 גרם) רסק עגבניות
  • 1 כפית סוכר
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

 

לתוספות

  • 1 חציל
  • שמן זית
  • 150 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
  • 150 גרם גבינת פרמזן מגוררת
  • חופן זיתים שחורים
  • חופן פטריות טריות, פרוסות

 

אופן ההכנה

  • הבצק: מערבבים בקערה את הקמח, השמרים והסוכר. יוצרים גומה במרכז התערובת ויוצקים לתוכה 1 כוס מהמים, את השמן ואת המלח. לשים ומוסיפים בהדרגה את יתרת המים, עד שמתקבל בצק אחיד וגמיש.
  • יוצרים מהבצק כדור, מקמחים אותו קלות ועוטפים בניילון נצמד. מתפיחים כ-30 דקות.
  • בזמן שהבצק תופח קולים את החציל: מחממים את התנור ל-200 מעלות. פורסים את החציל, מניחים את הפרוסות בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומברישים אותן במעט שמן זית. קולים כ-15 דקות, הופכים, מברישים גם את הצד השני במעט שמן זית וקולים כ-10 דקות נוספות. מוציאים מהתנור, אך משאירים אותו פועל.
  • פורשים על משטח העבודה 2 ניירות אפייה ומקמחים אותם קלות. לשים קלות את הבצק, מחלקים אותו לשניים ומרדדים כל מחצית לעיגול גדול על גבי נייר אפייה.
  • הרוטב: טוחנים יחד את הבצלים, העגבנייה, השום והפלפלים (גם את הפלפל החריף, אם רוצים). מעבירים למחבת, מוסיפים את שמן הזית ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את רסק העגבניות, הסוכר, מלח ופלפל. מערבבים, מביאים לרתיחה ומבשלים 3 דקות. מסירים מהכיריים.
  • הרכבת הפיצה: מעבירים את אחד מעיגולי הבצק לתבנית יחד עם נייר האפייה. מורחים עליו מחצית מהרוטב, אך משאירים שוליים נקיים של 1 ס"מ. מפזרים על הרוטב את גבינת המוצרלה, פרוסות החציל וחלק מהזיתים.
  • מברישים את שולי הבצק בשמן זית, מניחים מעל את עיגול הבצק השני ומהדקים את השוליים. דוקרים את הבצק במזלג בכמה מקומות. מורחים את יתרת הרוטב, ומפזרים את גבינת הפרמזן, הפטריות ויתרת הזיתים.
  • אופים כ-25 דקות, עד שהפיצה משחימה.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד