קבב חומוס ועלי סלק ירוק

זה נראה כמו קבב עוף אבל מדובר בקבב טבעוני מחומוס ועשבי תיבול. הצריבה על הפלנצ'ה מעניקה למנה טאץ' של הגריל ושומרת על העסיסיות

קבב חומוס ועלי סלק ירוק (צילום:  בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)
קבב חומוס ועלי סלק ירוק (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)

כן, זה נראה כמו קבב עוף אבל מדובר בחומוס, והוא במיטבו כשהוא משולב בעשבי תיבול. הצריבה על הפלנצ'ה מעניקה למנה את הטאץ' של הגריל.

  

המרכיבים

(8 מנות)

 

  • 2 כוסות גרגירי חומוס (אפשר חומוס מבושל קפוא)
  • 3 כפות שמן קנולה
  • 1 בצל, קלוף וקצוץ
  • 1 שן שום, קלופה וקצוצה
  • 6 עלי סלק ירוק, שטופים וקצוצים
  • 1/2 כוס כוסברה או פטרוזיליה קצוצה (מומלץ תערובת שלהן)
  • 1/2 כוס פטרוזיליה
  • 5 כפות קמח חומוס
  • מלח, פלפל שחור
  • 1/8 כפית כמון
  • לצלייה: מעט שמן קנולה

 

ההכנה

1. אם מבשלים חומוס יבש, משרים אותו בקערה מלאת מים 4 שעות לפחות (אפשר לילה). מסננים, מעבירים לסיר, יוצקים מים עד כיסוי ומבשלים כ־40 דקות, עד שהחומוס כמעט רך לגמרי. מסננים ומניחים בצד.

2. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את השום ומטגנים קלות. מוסיפים את עלי הסלק ומטגנים עוד כ־5 דקות. מסירים מהכיריים, מוסיפים את עשבי התיבול ומערבבים. מניחים לצינון קל.

3. מעבירים את תכולת המחבת לקערה גדולה ומוסיפים את גרגירי החומוס. טוחנים בבלנדר מוט (או במעבד מזון) למרקם חלק. מוסיפים את הקמח והתבלינים ומערבבים.

4. יוצרים מהעיסה צורת קבבונים.

5. מחממים מחבת פסים (או מחבת כבדה אחרת) ומשמנים אותה קלות. צולים את הקבבונים עד שהם עשויים מכל הצדדים. מגישים חם, מומלץ לצד סלסת עגבניות חריפה.

 

 

עוד מתכון טבעוני: חטיפי טופו אפויים בתנור

 

 

 

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר פרווה
טבעוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (0 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג