לביבות גזר וג'ינג'ר (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)
מרכיבים
20 לביבות
- 3 גזרים, קלופים
- 1 תפוח אדמה, קלוף
- 1 כפית ג'ינג'ר טרי ומגורר
- 2 שיני שום, קלופות וכתושות
- 1 כפית רוטב סויה
- 3 כפות כוסברה קצוצה דק
- 3 כפות בצל ירוק קצוץ דק
- 2 ביצים, טרופות
- 1/2 כפית מלח
- פלפל שחור גרוס
- 1/2 כוס קמח תופח
- לטיגון: שמן קנולה, או שמן קוקוס
אופן ההכנה
- מגררים את הגזרים ואת תפוחי האדמה בפומפייה דקה. סוחטים היטב ומעבירים לקערה.
- מוסיפים את כל שאר המרכיבים, פרט לקמח, ומערבבים. מוסיפים גם את הקמח ומערבבים, רק עד שהוא נבלע בעיסה.
- הטיגון: יוצקים את השמן למחבת, עד לגובה 2 ס"מ. בידיים או בעזרת 2 כפות יוצרים לביבות דקות ומטגנים 3-2 דקות מכל צד, עד הזהבה. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג. מגישים חם.
- איך שומרים? בכלי אטום במקרר, עד 3 ימים. מחממים מעט בתנור לפני ההגשה.