לביבות גזר וג'ינג'ר עם
כוסברה, שום ובצל ירוק

הוסיפו לחג שלכם טעמים אקזוטיים עם הלביבות האלה, שמציעות שילוב אסייתי עדין בין מתוק למלוח. אפשר להכין מראש ולחמם לפני ההגשה

לביבות גזר וג'ינג'ר (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)
לביבות גזר וג'ינג'ר (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)

מרכיבים

20 לביבות

 

  • 3 גזרים, קלופים
  • 1 תפוח אדמה, קלוף
  • 1 כפית ג'ינג'ר טרי ומגורר
  • 2 שיני שום, קלופות וכתושות
  • 1 כפית רוטב סויה
  • 3 כפות כוסברה קצוצה דק
  • 3 כפות בצל ירוק קצוץ דק
  • 2 ביצים, טרופות
  • 1/2 כפית מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כוס קמח תופח
  • לטיגון: שמן קנולה, או שמן קוקוס

 

אופן ההכנה

  1. מגררים את הגזרים ואת תפוחי האדמה בפומפייה דקה. סוחטים היטב ומעבירים לקערה.
  2. מוסיפים את כל שאר המרכיבים, פרט לקמח, ומערבבים. מוסיפים גם את הקמח ומערבבים, רק עד שהוא נבלע בעיסה.
  3. הטיגון: יוצקים את השמן למחבת, עד לגובה 2 ס"מ. בידיים או בעזרת 2 כפות יוצרים לביבות דקות ומטגנים 3-2 דקות מכל צד, עד הזהבה. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג. מגישים חם.
  4. איך שומרים? בכלי אטום במקרר, עד 3 ימים. מחממים מעט בתנור לפני ההגשה.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתכון מהיר
כשר פרווה
צמחוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (1 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג